Ontdek mijn 3 Geheimen om te voorkomen dat je amper gedragen kleding (te) snel gaat verkopen

Voordat jij nu direct-in-de-startblokken schiet om je nieuwe kleding alweer te verkopen, is mijn advies: STOP HIER. Lees eerst dit artikel. Daarna toch jouw nieuwe kleding snel verkopen? Prima. Maar grote kans dat je na het lezen van dit stuk daar heel anders over denkt.

3 tips om te voorkomen dat je amper gedragen kleding (te) snel gaat verkopen

Ontdek de 3 geheimen: blaas je kledingkast nieuw leven in, en voel je weer sexy in jouw ‘verloren’ kledingstukken 

Snel. Snel. Sneller.

Alles lijkt sneller te moeten. Het geeft mij nog weleens onrust. Dan denk ik: “doe effe rustig aan joh.” Ik word daar niet echt gelukkig van. Dus probeer ik me er niet teveel door mee te laten slepen. Dat lukt me best goed. Zeg ik zelf.

Met kleding werkt het ook zo. Je koopt een broek, en daarna denk je al snel: Hmmm … t’is toch niet echt mijn ding. Terugbrengen naar de winkel dan maar? Nog maar niet. Je twijfelt nog een beetje en denkt: “misschien ga ik het toch nog dragen?”

Maar ja, hoe ga ik dat leuk combineren? Geen idee.

Oké dan … jij kiest uit 3 opties:

X Je gaat je nieuwe kleding snel verkopen

X Je geeft het weg

X Je laat het stuk ongedragen in je kast hangen, tussen alle andere kleding die je ook al niet (meer) draagt

x

Tja, je doet er natuurlijk alles aan om je niet schuldig te hoeven voelen. Geen zin in klachten van de andere kant, dat je iets gekocht hebt dat je…. wéér niet draagt. 

Maar mag ik eerlijk met je zijn? Alledrie de opties is toch niet wat je echt wilt? Jij wilt denk ik toch het liefst kleding dragen waar jij je fantastisch in voelt. Niet?

Ik kreeg onlangs een reactie van een klant, die de ‘Versta-je-Stijlsessie’ had gedaan. Ze zei: “Ik draag nu weer mijn hakken, zo fijn. Ik voel me gelijk sexy.”

Op het oog iets kleins, maar bij haar was er van binnen iets bijzonders gebeurt …. het was een metamorfose, maar dan innerlijk. Dragen waar jij je echt gelukkig in voelt. Je niks aantrekken van wat een ander vindt (dat zijn trouwens meestal je eigen gedachtes, niet perse die van een ander).

Dat maakt HET VERSCHIL in hóe jij je voelt:

“Het is het subtiele verschil tussen je gewoon goed voelen in je kleding, of je sexy voelen, waardoor je er gelijk fantastisch uitziet. Elke dag opnieuw.”

Want: “hoe jij je voelt, dat straal je uit!”

Vluchtige kleding gaat je nóóit dit gevoel opleveren. Simpel. Snel nieuwe kleding weer doorverkopen, doe je toch alleen als jij denkt dat het niet bij je past? Ja, toch? Uhmmm …. maar … even onder ons, weet jij het zeker? Dat het niet bij jou past? Wacht. Ik sta nu op het punt om:

Mijn Top Geheimen met jou te delen

Ik heb namelijk dingen ontdekt, waar ik zelf van achterover van mijn stoel viel. Zo simpel is het. Als jij dit ook weet, neemt de kans met grote sprongen toe. Wil jij straks je nieuwe kleding toch niet meer verkopen😉

Er is wel een maar: je moet het wel gaan DOEN.

Dus: ontdek eerst de 3 geheimen en bepaal daarna of je de kleding alsnog gaat verkopen … wie weet, ga jij je er vanaf nu super sexy in voelen

#GEHEIM 1: Leer woorden te geven aan je stijl

Oftewel: leer jouw eigen stijl te verstaan. Dit is ‘DE ENIGE OPLOSSING’ die jou …werkelijk verlost van keuzestress, stijlen kopiëren, je laten meeslepen in de mening van anderen

Én alles waardoor je steeds de verkeerde dingen kiest. Ga aan de bak. Je zult versteld staan van wat je allemaal nog kunt ontdekken over jezelf en jouw stijl.

Is het de stof die je niet mooi vindt? Het patroon? Mis je speciale details…? Zolang jij geen idee hebt waarom het kledingstuk niet bij jou past, kun je niet beoordelen of het op de stapel wegdoen moet belanden of dat je het kunt houden.

De Gratis minicursus is een snelcursus die je kunt volgen om jouw eigen stijl snel te leren ontcijferen. Het is eigenlijk een hele simpele methode, die jou voorgoed anders naar je eigen stijl leert te kijken.

De #TOP-5-grootste-kledingkeus-fouten die iedereen maakt, leer jij te vermijden. Het kost je niks. Geen addertjes onder het gras, en je kunt er vandaag al mee beginnen.

#GEHEIM 2: ga winkelen in je eigen kast

Plan een leuke passessie in. Maak er een vriendinnen avond van, of gebruik het als ‘me-time’. Neem je gelijk even de tijd voor jezelf!

Een passessie in je eentje doen, saai? Het is wel het beste, aangezien je dan niet afgeleid wordt

In de minicursus vertel ik waarom je dit niet moet onderschatten en je leert op welke momenten je nooit moet gaan shoppen: “het is onvermijdelijk dat je op die momenten aankopen doet waar je spijt van krijgt: je hebt al spijt voordat je thuis bent.”

Tijdens jouw passessie trek je ‘alles’ uit de kast. Letterlijk. Je combineert er op los

Net zolang tot je DE ‘perfecte’ combinatie voor jou hebt gevonden. Let op: ik zeg niet voor niks ‘voor jou’. Want er zijn talloze manieren van combineren, en de ‘juiste’ manier van combineren is voor iedereen anders.

Kijken alleen, of het in je hoofd bedenken is niet voldoende. Werkt niet. Je moet echt aan de bak. Het gaan doen.

#GEHEIM 3: Zoek een goede naaister

Een naaister? Huh… dat is ouderwets. Voordat je het meteen wegwuift… lees toch even verder. Ik heb een fantastische naaister, zij is mijn ‘beste vriendin’ geworden.

Niet echt natuurlijk. Maar zij is GOUD voor mij. Zonder haar, was het grootste deel van mijn kleding op de stapel wegdoen beland. Stond ik net na een nieuwe aankoop alweer in de startblokken, om net als jij mijn nieuwe kleding te gaan verkopen.

De kleinste aanpassingen kunnen al hét verschil voor jou gaan maken. Het verschil tussen ‘mwahh’ en ‘wauw’.

Iets korter. Smaller. Van een ronde hals een V-hals laten maken, een minder of meer opvallende rits, een applicatie toevoegen… etc. etc. etc. Er zijn talloze opties om je kleding helemaal naar jouw stijl aan te passen.

Kijk ook eens met een open blik naar je andere kleding. Zelfs dat kan je al op nieuwe verassende nieuwe ideeën brengen. Laat je fantasie de vrije loop. Creatief denken is gewoon aangeleerd gedrag. Hoe vaker jij het doet, hoe meer je jouw eigen creativiteit aanwakkert.

Lees ook de #top5-meestgemaakte-stijlfouten, die iedereen over het hoofd ziet

Stijlcoach Arnhem - Petra de Wit