Een goed lichtplan kan er direct voor zorgen dat je ruimte er optisch groter uit zal zien.

Stel je hebt een kleine ruimte in je huis en je hebt het gevoel dat die ruimte vol en druk oogt. Misschien had je daarom liever een iets grotere ruimte gehad, maar helaas is dat niet zo. Gelukkig zijn er heel veel verschillende dingen waarmee je de ruimte groter kan laten lijken dan die in werkelijkheid is. Verlichting is er één van.

Met een paar simpele technieken kun je snel meer ruimte creëren, een lichtplan is een fantastisch middel om snel resultaat te bereiken.

Je vangt gelijk 2 vliegen in één klap. Geweldig toch?! Een lichtplan helpt je namelijk om een heerlijke sfeer in je huis te bereiken en je krijgt er gevoelsmatig ook nog eens ruimte bij. Hoe mooi is dat? Wie wil dat niet: een ruimte die groter lijkt zonder dat je hoeft  te verbouwen? Dus lees snel verder en kom er achter hoe je met je eigen verlichting ook jouw ruimte groter kunt laten lijken.

Ik leer jou 5 technieken hoe je met een lichtplan je ruimte optisch kunt vergroten. De technieken zijn makkelijk en snel toe te passen en je zult direct het effect ervan ervaren. Doe er je voordeel mee!

 Tip 1: Als je je plafond verlicht lijkt je ruimte optisch groter!

Heb je vloerlampen, zorg dan dat deze naar boven en eventueel naar beneden schijnen. Als je een lamp hebt die naar boven schijnt en dus het plafond aanlicht, dan zal je plafond er hoger uit lijken te zien. En dat betekent: MEER RUIMTE!

Tip 2: Een lampje achter de bank zorgt ervoor dat je ruimte optisch groter lijkt.

Heb je een blinde muur en staat daar een bank tegenaan? Schuif de bank dan 15 tot 20 cm naar voren de ruimte in. Plaats achter de bank een klein lampje dat de muur aanlicht. Het lampje is niet zichtbaar, het voordeel daarvan is dat de lamp zelf geen ruimte inneemt, maar het licht zorgt wel voor een ruimtelijk effect. Dit is een makkelijk toepasbare tip, waarmee je snel effect kunt bereiken.

Tip 3: Kies de juiste armaturen in je lichtplan om meer ruimte te creëren.

Vloerlampen nemen relatief veel ruimte in beslag en kunnen je ruimte daardoor kleiner maken. Dat betekent niet dat je geen vloerlamp neer moet zetten maar kijk eens of je een mooie combinatie kunt maken tussen vloerlampen, wandlampen, hanglampen en tafellampen. Om ruimte op je vloer te besparen kun je boven je bank bijvoorbeeld 2 wandlampen ophangen. Je bespaart er ruimte mee, terwijl je toch goed leeslicht hebt.

Tip 4: Hoe meer vloerruimte je ziet hoe groter je ruimte lijkt. Laat meubels zweven door indirecte verlichting in je lichtplan te gebruiken.

Heb je een kast op pootjes of een hangend meubel, of  een bank die op pootjes staat, dan kun je daar indirecte verlichting onder plaatsen. De lamp zie je dan niet, maar het licht wel. Het meubel lijkt dan als het ware te gaan zweven. En dat zorgt weer voor een ruimtelijk effect!

Tip 5: Als je alle hoeken van je kamer verlicht, lijkt je ruimte optisch groter.

Plaats in elke hoek van je ruimte een lamp. Dat kan een tafellamp, een hanglamp, een wandlamp zijn, dat maakt niet zoveel uit zolang je elke hoek van je ruimte maar verlicht. Als je elke hoek verlicht zal je ruimte er direct optisch groter uit gaan zien.

 

Hoe is de verlichting in jouw huis, ben je er tevreden over? Of wil je graag weten hoe je een goed lichtplan krijgt wat helemaal afgestemd is op jouw interieur?

Ik ga er graag met je over in gesprek. Vraag een ‘Gratis Designadvies’ aan dan geef ik je er ideeën over.

Het gesprek is gratis en vrijblijvend.

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2019 Mix in Stijl. All right reserved. Website created and supported by Whale agency / F5 Online.

CONTACT MIX IN STIJL

Naar aanleiding van je vraag neem ik telefonisch of per e-mail contact met je op, vul daarom je gegevens zo volledig mogelijk in zodat ik je goed kan helpen.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

Je gegevens zijn alleen bedoeld voor eigen gebruik en worden niet gedeeld met anderen. Als je je gegevens achterlaat ontvang je wekelijks waardevolle artikelen voor een fantastisch interieur
Je gegevens zijn alleen bedoeld voor eigen gebruik en worden niet gedeeld met anderen. Als je je gegevens achterlaat ontvang je wekelijks waardevolle artikelen voor een fantastisch interieur.
GRATIS VIDEO VOOR JOU!
Met de ‘Kledingkast Methode’ leer je je eigen stijl (her)kennen en ga je precies begrijpen welke kleding & interieurstijl bij jóu past.