Huh , wat heeft een zomerjurk nu te maken met mijn interieur? Alles! Het klinkt misschien wat vreemd maar jouw kleding zegt heel veel over jou en jouw voorkeuren. En dan niet alleen de voorkeuren die je hebt qua kleding, maar op allerlei gebieden van je leven. De kleding die je draagt is een weerspiegeling van jou.

We willen allemaal graag een interieur dat bij ons past en helemaal op ons is afgestemd zodat we er ons in thuisvoelen.

Helaas lukt het lang niet altijd om dat gevoel waar we zo naar op zoek zijn te ervaren in ons eigen interieur. En dat begint al met het kiezen van je interieurstijl. Het lijkt allemaal zo makkelijk, want we weten zo goed wat we mooi vinden en wat we niet mooi vinden. Maar ontdekken wat er écht bij je past gaat veel verder dan alleen maar weten wat je mooi vindt.

Een goed begin om te ontdekken wat er écht bij je past is te kijken naar je kleding en de keuzes die je daarin maakt.

Pak je favoriete zomerjurk er nu maar eens bij. Hoe ziet jouw favoriete jurk eruit? Hou je van een zwierige jurk of kies jij voor een nauw aansluitende jurk? Gaat jouw voorkeur uit naar fleurige bloemen, ruiten of strepen? Is jouw jurk stoer, chic of een combinatie daarvan?

Elke kledingstuk dat je draagt heeft bepaalde kenmerken die jou typeren.

De kleuren van de jurk, het materiaal dat je graag draagt, het soort model steeds opnieuw voor kiest, het zijn allemaal kenmerken die je kunt gebruiken om je interieurstijl te ontdekken.En zelfs hoe je de jurk combineert met andere kledingstukken en de sieraden die je erbij draagt zijn een perfecte informatiebron. Vind je dat niet interessant? Tegen mij wordt dan vaak gezegd: dat is een echte ‘Petra jurk’! Hoor je dat ook weleens? Anderen zien gelijk dat dat typisch een kledingstuk is voor jou.

Misschien heb je nog nooit zo bewust naar je eigen kleding gekeken, toch is het de moeite zeker waard om het nu wel te doen.

Je krijgt daardoor niet alleen heel veel informatie om je interieur prachtig in te richten, maar het helpt je ook om de juiste kledingkeuzes te maken en dus miskopen in de toekomst te kunnen voorkomen. Maar nu even terug naar je favoriete jurk. Wat zegt deze jurk over je interieurstijl en hoe kun je deze informatie gaan gebruiken? Laten we als voorbeeld een bloemetjesjurk nemen. Bloemenpatronen geven een gevoel van zachtheid en aaibaarheid, en ook de kleuren zijn vaak zacht en fris. Als jouw voorkeur uitgaat naar bloemen, dan passen zachte stoffen, vormen en materialen goed bij jou.

Wil je weten hoe je dit terug kunt laten komen in je interieur?

  • Groot fotobehang met een bloemenpatroon
  • kussens met een ronde vorm
  • fauteuil bekleed met gebloemde stof
  • zachte (af)geronde vormen voor meubels
  • verse bloemen 
  • afbeeldingen/ foto’s van bloemen aan de muur
  • meubels met grillige vormen 
  • frisse kleuren

Zelfs de vorm en de grootte van het patroon en hoe het gerepeteerd wordt kun je allemaal analyseren en doorvoeren in je interieur. Een zwierige jurk geeft een heel ander gevoel dan een nauw aansluitende jurk. Is jouw jurk zwierig, stoer, chic, gestreept? Heeft jouw favoriete  jurk stippen of kies jij voor strakke rechte lijnen etc.? Ga op onderzoek uit en analyseer jouw favoriete jurk. Hoe kun jij dit in je interieur terug laten komen?

LEER IN ÉÉN DAG JOUW UNIEKE KLEDING-EN INTERIEURSTIJL!

Twijfel jij ook vaak over je aankopen en wil je leren jouw echte unieke stijl te ontdekken? Wil je leren hoe je bewustere keuzes kunt maken waardoor je steeds beter weet wat er écht bij jou past, zodat je je droominterieur kunt bereiken?

In de volgende ééndaagse Masterclass op VRIJDAG 20 SEPTEMBER leer ik je er alles over, Klik hier voor meer informatie.

Ontvang alvast de gratis video, en ontdek hoe de Kledingkast Methode ook jou kan helpen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *