Vorige week was ik voor een kennismaking bij een jong gezin terechtgekomen. Voor mij natuurlijk altijd de vraag waarom ik daar terecht kom en tegen welke problemen zij aanlopen.

Mannen willen ook een fijn huis

En weer was het de man van het gezin die contact had opgenomen voor advies. Zelf heb ik altijd gedacht dat het vooral de vrouwen zouden zijn die mij zouden opzoeken en dat mannen daar niks mee te maken zouden willen hebben. Maar daar heb ik me duidelijk in vergist, vaak zijn het zelfs de mannen die met de vraag komen,  en als het de vrouw is zijn zij toch heel betrokken. Leuk dat er zo goed samengewerkt wordt!

Wikken en wegen over de kleur in huis

Dit stel had na lang wikken en wegen zwart behang uitgekozen voor op 1 muur, hij had alvast een paar banen met tape op de muur geplakt om te zien of het mooi zou worden. Blijkbaar nog niet helemaal overtuigd dat ze een goede keus hadden gemaakt.

Er moest hulp komen

En toen op een sombere dag met het zwarte behang kwam er de hulpvraag. Het bleek dat het voor hem zo naar voelde die kleur. Vooral als hij op de stoel zat voor het behang, hij kreeg het gevoel dat er constant iets naars achter hem zat. Er moest nu echt wat gebeuren, ze wilden hulp.

Kleur bepaalt onbewust je gevoel

Dit geeft aan hoe belangrijk de kleuren zijn die we in ons huis kiezen, onbewust bepaalt het ons gevoel. Je kunt je heel ongelukkig voelen als er te weinig licht in je huis komt, maar als je een muur oranje zou verven dan kan je dat weer een heel blij gevoel geven en je krijgt er energie van.

Kies de juiste kleur voor de ruimte

Denk na over de kleuren die je per ruimte gebruikt, een babykamer heeft rust nodig, wat oudere kinderen kiezen zelf vaak voor hardere kleuren, dat is prima daar voelen zij zich goed bij. In een werkkamer wil je inspiratie krijgen. Daarnaast willen we in ons huis graag kunnen ontspannen naast het o zo drukke leven.

 

Werking van kleuren

Goede kleuren om te ontspannen zijn blauw en groen, groen is de rustgevendste kleur die er bestaat, het is de kleur van de natuur en dus zeer geschikt voor de slaapkamer. Blauw is een koele kleur maar je hebt er ook een warme variant van, ook blauw kan warmte aanbrengen in je huis. Het is een wijkende kleur, wat een optisch vergrotende werking heeft. Geel zorgt voor inspiratie. Zo heeft elke kleur zijn eigen werking. Wil je erachter  komen welke kleuren jij prettig vindt? Ga op onderzoek uit, koop bloemen in verschillende kleuren of decoratie in je huis en kijk er regelmatig naar. Welke kleur maakt jou blij, rustig, of brengt je inspiratie?

Wil je weten hoe je kleur in je interieur kunt toevoegen, vraag dan een interieuradvies aan: www.mixinstijl.nl/interieuradvies

2 Reacties
 1. Makkus 9 jaar geleden

  vond op http://www.ncskleuren.nl de NCS Navigotor. Met NCS kan je makkelijk kleurcombinaties maken. de NCS Navigator is fantastisch!

  • mixinstijl 9 jaar geleden

   Dank je voor de tip, zal er zeker eens een kijkje gaan nemen.

   Groet Petra

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2019 Mix in Stijl. All right reserved. Website created and supported by Whale agency / F5 Online.

CONTACT MIX IN STIJL

Naar aanleiding van je vraag neem ik telefonisch of per e-mail contact met je op, vul daarom je gegevens zo volledig mogelijk in zodat ik je goed kan helpen.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

Je gegevens zijn alleen bedoeld voor eigen gebruik en worden niet gedeeld met anderen. Als je je gegevens achterlaat ontvang je wekelijks waardevolle artikelen voor een fantastisch interieur
Je gegevens zijn alleen bedoeld voor eigen gebruik en worden niet gedeeld met anderen. Als je je gegevens achterlaat ontvang je wekelijks waardevolle artikelen voor een fantastisch interieur.
GRATIS VIDEO VOOR JOU!
Met de ‘Kledingkast Methode’ leer je je eigen stijl (her)kennen en ga je precies begrijpen welke kleding & interieurstijl bij jóu past.