Meubelopstelling - tips meubelopstelling - meubelopstelling maken

Een prachtige inrichting begint altijd met de juiste meubelopstelling.

De meubelopstelling is de basis voor elke keus die je daarna gaat maken. Want hoe kun je bepalen waar je kleuren gaat toepassen of waar je lees- of andere verlichting nodig hebt? Terwijl je nog niet eens precies weet wat de beste meubelopstelling zal zijn.

Begin daarom altijd eerst met het maken van een goede meubelopstelling. Niet in je hoofd, maar op papier.

Veel mensen bedenken in hun hoofd hoe ze de meubels neer gaan zetten, dus je bent niet de enige als je dat ook doet. Heel begrijpelijk, maar toch blijkt het keer op keer niet te werken. 

Zonder een goede meubelopstelling bereiken de meesten nooit het gevoel dat ze een interieur hebben dat in balans is en waar ze heel erg blij mee zijn.

Ongeacht of ze fantastische meubels hebben of niet. Ik maak het zelfs vaak mee dat mensen jaar in jaar uit met hun interieur bezig zijn en regelmatig hun meubels anders neerzetten. Maar nooit hebben ze het wow-gevoel in hun huis kunnen bereiken.

Het werkt gewoon niet als je geen goed uitgewerkt plan op papier hebt. Dit is misschien niet wat je wilt horen, maar het is wel de enige oplossing als je écht een interieur wilt waar je heel erg blij van zult worden en waar je jarenlang van wilt genieten.

Maar hoe doe je dat, een meubelopstelling maken die past bij de ruimte, het gebruik ervan  en in balans voelt?

Er zijn een aantal factoren die je helpen de juiste balans in je huis te bereiken. De eerste stap is goed te bedenken wat je wensen zijn voor de ruimte die je wilt gaan inrichten.

Hoeveel opbergruimte heb je nodig? Hoeveel vaste zitplekken wil je creëren? Wil je één grote salontafel of vind je meerdere bijzettafels ook een goede optie. Bedenk zoveel mogelijk wensen en eisen die je hebt en zet deze op papier. In stap 2 teken je alle meubels op schaal uit en ga je op papier zoveel mogelijk opstellingen maken totdat je tevreden bent. 

Ik geef je alvast 5 belangrijke tips die je helpen een meubelopstelling te creëeren die je ruimte optimaal tot zijn recht laat komen.

  1. Plaats de zitmeubels tuingericht. Veel mensen hebben de neiging hun meubels voor ramen te plaatsen. Doodzonde! Ten eerste mis je het mooie uitzicht, want het is toch veel leuker om vanaf je bank een tuin in te kijken dan dat je tegen een blinde muur aanstaart, of niet soms? Meubels die voor ramen geplaatst worden belemmeren het uitzicht waardoor de ruimte kleiner en drukker aanvoelt dan die in werkelijkheid is.
  2. Kies ervoor om raampartijen zoveel mogelijk vrij te houden. Hou niet alleen de zitmeubels weg bij de ramen. Maar plaats ook geen grote kasten tegen muren heel dicht bij de ramen. Hou altijd een minimale afstand van 90 cm aan voordat je een kast plaatst. Dit zorgt voor een luchtig gevoel in de ruimte en als je gordijnen hebt dan krijgen ook deze meer ruimte. 
  3. Trek meubelstukken de ruimte in. Plaats niet alles strak tegen de muur aan. Plaats kasten wel strak tegen de muur. Maar trek de bank zo’n 10 tot 15 cm van de muur af, trek lampen iets meer de ruimte in i.p.v. dat ze in de hoek gedrukt staan. Je zult direct het effect ervaren dat je ruimte veel meer in balans komt.
  4. Als je veel kleine meubels hebt, kijk dan of je deze met elkaar kunt verbinden. Veel kleine(re) losse meubels kunnen een ruimte al snel druk en onrustig maken. Één groter meubel of kleine meubels waar je als het ware optisch één meubel van maakt door ze met elkaar te verbinden, kunnen direct wonderen doen voor je ruimte.
  5. Niets is storender dan meubels die als obstakels voelen. Check daarom alle routes die je door het huis loopt en pas zonodig je opstelling aan. Staat een meubel precies in een looproute, mogelijk kun je deze loop veel beter maken als je je meubel net iets verplaatst.

Wil je liever meer ideeën krijgen, loop je tegen meer interieurkwesties aan waar je zelf niet uitkomt? Ik ga er graag met je over in gesprek. Vraag een ‘gratis designadvies aan, waarin ik je gratis advies geef voor jouw persoonlijke interieur.

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2019 Mix in Stijl. All right reserved. Website created and supported by Whale agency / F5 Online.

CONTACT MIX IN STIJL

Naar aanleiding van je vraag neem ik telefonisch of per e-mail contact met je op, vul daarom je gegevens zo volledig mogelijk in zodat ik je goed kan helpen.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

Je gegevens zijn alleen bedoeld voor eigen gebruik en worden niet gedeeld met anderen. Als je je gegevens achterlaat ontvang je wekelijks waardevolle artikelen voor een fantastisch interieur
Je gegevens zijn alleen bedoeld voor eigen gebruik en worden niet gedeeld met anderen. Als je je gegevens achterlaat ontvang je wekelijks waardevolle artikelen voor een fantastisch interieur.
GRATIS VIDEO VOOR JOU!
Met de ‘Kledingkast Methode’ leer je je eigen stijl (her)kennen en ga je precies begrijpen welke kleding & interieurstijl bij jóu past.