Weinig meenemen op vakantie en er toch elke dag sexy of stijlvol uitzien, het kan! Ontdek hoe je met kleine aanpassingen van dag-outfit naar avond-outfit gaat en jouw meest praktische kleding snel omtovert in een ‘look’ waar anderen jaloers op zijn.

Checklist - minimalistisch op vakantie + 20 tips voor stijlvolle outfits

H’mm … hier klopt iets niet? Hoe krijg ik hierin al mijn leuke vakantie outfits mee? Ik ben zelden, echt zelden chagrijnig. Dan moet er wel een hele goede reden voor zijn. Maar nu was ik ongeveer op de bodem beland. Ik weet, het is belachelijk, maar voor mij is dit echt een dingetje.

De maat van de kofferbak van de nieuwe auto van mijn man, bleek in mijn hoofd behoorlijk anders dan in werkelijkheid. Die had ik totaal overschat. Ik ben 15 jaar interieurstylist geweest. Ik weet dus als geen ander dat iedereen een ruimte overschat. In je hoofd dan hè. Onderschatten kan ook. Maar dat gebeurt niet vaak.

Nu had ik zelf de kofferbak in mijn hoofd schijnbaar ook behoorlijk opgeblazen. Tja, wat doe je dan? Er zat niks anders op, dan een (groot) deel van mijn kleding thuis te laten. Ik kan je vertellen: het deed mijn humeur geen goed die vakantie. Vooral in de ochtend en s’avonds, als ik ging bepalen wat ik aan wilde trekken.

Ik ging minimalistisch op vakantie, maar dat wilde ik toen nog helemaal niet.

Er werd wel een zaadje in mij geplant, want: zou het mogelijk zijn om minimalistisch op vakantie te gaan, maar ook een sexy of stijlvolle outfit te dragen?

Dat was een trigger voor mij. Ik bedacht dat ik het eigenlijk wel heel fijn vond om weinig mee te nemen. Alsof ik daarmee ook alle balast thuis liet. Begrijp me niet verkeerd: bijna elke dag in dezelfde outfit … nee, daar word ik niet blij van.

Vakantie gaat voor mij ook samen met stijlvolle outfits. Het liefst met veel afwisseling. En ja, ik weet inmiddels, het kan: minimalistisch op vakantie en toch steeds anders uitzien in verschillende stijlvolle outfits.

Ik heb er een plan voor gemaakt. Dat plan gebruik ik voor elke vakantie, minireis en zelfs voor weekendjes weg. Het scheelt me een berg aan tijd en vakantiestress, vooral de week voordat ik op vakantie ga. Ik loop mijn lijstje na. Volg het plan. En voìla…

  • Ik neem nooit meer allemaal ongedragen kleding mee terug neer huis
  • Ik weet exact hoeveel en welke outfits ik in ga pakken (dus ook wat ik moet wassen van tevoren)
  • Ik kan mijn kleding creatief combineren, zodat ik er bijna geen dag hetzelfde uitzie

Superhandig, want in je vakantie bedenk je misschien zelfs weer nieuwe stijlvolle outfits. Die kun je daarna ook weer dragen. Ik geef je alvast 3 tips uit mijn checklist. Wil je alle 20 tips weten, vul dan hieronder je naam en email-adres in.

Je ontvangt direct alle 20 tips om minimalistisch en stijlvol op vakantie te gaan in je mail.

TIp 1

Maak van te voren kledingsetjes. Gooi niet zomaar losse kledingstukken in je koffer. Want dan heb je geen idee, of je het gaat dragen of toch niet. Als je er van te voren de tijd voor neemt, dan neem je niet meer mee dan je nodig hebt. Doe dit het liefst niet in de laatste week voordat je op vakantie gaat. Hou de laatste week vrij voor alle echt noodzakelijke dingen.

Tip 2

Voorkom de wat-trek-ik-aan-stress die je normaal thuis misschien vaak ervaart. Kies dus niet zomaar voor wat kledingsetjes, maar bedenk goed hoe je jouw outfits wilt dragen. Inclusief schoenen, riem … etc. etc. Helemaal compleet dus. Je hoeft het niet perse op exact dezelfde manier te dragen in je vakantie. Want soms ontstaan er vanzelf weer nieuwe combinaties. Alles is goed. Maar alvast weten hoe je de kleding kunt combineren, is noodzakelijk als jij minimalistisch op vakantie wilt gaan.

Zo zorg je er ook voor dat je in je vakantie gelijk weet welke outfit je aan gaat trekken. Stress over wat dan ook laat jij lekker thuis. Het is nu me-time en daar hoort ook bij dat je je goed voelt in de outfits die je in je vakantie graag draagt.

Tip 3

Jouw vakantie is bij uitstek de tijd om nieuwe dingen uit te proberen. Niemand kent jou. Het is veel makkelijker om even uit je comfortzone te stappen. Draag eens hakken onder je korte broek, een sjaaltje om je hoofd…. etc. Er zijn zoveel manieren om de meest praktische outfit in een stijlvolle of sexy look om te toveren.

In de checklist deel ik 20 ideeën met je om je outfit vakantieklaar te maken. Er zitten altijd tips tussen die ook bij jou passen.

De checklist ontvangen

  • Ontdek de 20 tips om zelfs van jouw meest praktische kleding met een paar aanpassingen een stijlvolle of sexy outfit te maken
  • Leer 1 simpel rekensommetje om exact te bepalen hoeveel kleding je mee moet nemen (elke reis te gebruiken)
  • Zie hoe je simpele dag-outfits omtovert tot de meest stijlvolle avond-outfits
  • Pas de tips toe hoe je met weinig kleding goed kunt variëren om er elke dag verassend uit te zien
  • Leer te bepalen wat je wel meeneemt en welke kleding je beter thuis kunt laten, omdat je het toch niet draagt

Lees ook de #top5-meestgemaakte-stijlfouten, die iedereen over het hoofd ziet

Stijlcoach Arnhem - Petra de Wit