Hoe je de Tofste Herfst Mode outfits 2022 maakt van je zomerkleding

Van de zomer naar de herfst. Ik vind het altijd een lastige periode. Er lijkt niks in mijn kast te hangen dat aan het weer voldoet. De kleding is té zomer’s. Of té winters. Het spoorde me aan om op zoek te gaan naar nieuwe kledingcombinaties. Najaar outfits die je in de herfst en sommigen zelfs in de winter lekker door kan dragen.

Ideaal om als basis zomerkleding te gebruiken. Ik heb 8 nieuwe outfits voor je op een rijtje gezet. Laat je zomerkleding voorlopig dus nog even in de kast hangen.

Herfst mode outfit 1

De zomerjurk is makkelijk om te toveren naar een herfstoutfit. Trek er een jasje overheen en doe er een dikke panty onder. Een enkellaarsje of hoge laars doen het prima bij de jurk.

Herfst outfit 1

Herfst mode outfit 2

Heerlijk rokje voor warm zomer’s weer. Met koudere dagen goed te dragen met een bijpassende blazer. Maar… een mooie lange of korte blazer in een effen kleur kan ook prima op de rok gedragen worden. Of draag er een effen bloes op met een grote kraag en daar een vestje overheen. Stijl het geheel af met stoere boots.

hersftoutfit 2

Herfst mode outfit 3

Lange rokken zijn ook heerlijk te dragen in de herfst. Koud? Doe er een onderrok en dikke panty onder aan. Ik heb de rok gecombineerd met een jurk, die ik hier als jas draag.

Een kort (leren) jasje een lange blazer of een leuke oversised trui doen het ook goed op de lange rok.

Herfst mode outfits 3

Herfst mode outfit 4

Een lange blazer in je kast is zeker aan te raden. Hij doet het goed in veel kledingcombinaties. Onder andere over de jumpsuit die ik hier draag.

Zelfs kleine vrouwen kunnen een lange blazer dragen. Mits je ‘haar’ goed combineert. Ik ben zelf klein, maar de jumpsuit werkt verlengend. Zelfs nog meer als ik er een lange blazer op draag. Voor het verlengende effect draag ik hakken onder deze herfstoutfit.

Ook leuk om onder de jumpsuit pantykousjes met een patroon te dragen. Een netkousje of een pantykousje met een stip etc. Kies wat bij jouw stijl past. Je kunt ook prima een hoge laars onder deze herfstoutfit dragen. Voelt gelijk ook lekker warm.

Herfstlook 4

Herfst mode outfit 5

Dit is een perfecte ‘doordraag jurk’. Niet geschikt voor dagen boven 30 graden. Maar wel voor normale zomerdagen. In de zomer leuk met een slipper of een sneaker. In de herfst met een mooie bewerkte panty en een grote oversised bloes loshangend over de jurk. Ook de lange blazer zou goed over deze jurk gedragen kunnen worden.

herfst outfit 5

Herfst mode outfit 6

Deze zomerse rok is ook goed door te dragen in het najaar. De rok ziet er wel erg zomer’s uit, dus niet geschikt om tot ver in het herfst te dragen. Maar voor de tussenperiode is die heerlijk. Draag er een leuk stoer leren jasje of een spijkerjasje op. Een enkellaars met puntneus maakt deze herfst outfit lekker stoer.

Herfstmode 6

Herfst mode outfit 7

Deze rok kun je echt het héle jaar door dragen. Je kunt er talloze looks mee creëren, met elke keer een totaal andere uitstraling. Draag er een t-shirt op, een mooie bloes met grote manchetten en grote kraag, een oversised trui, een aansluitend truitje met een boothals……etc.

Bij nog kouder weer kun je het verder aankleden met een vest of kort jasje. Ik draag hier zelfs ook de jurk overheen (als loshangende jas) van herfst mode outfit 3.

Herfstmode outfits 7

Herfst mode outfit 8

Lederlook is een makkelijke stof die bij elk seizoen past. Met deze rok is supersnel een toffe herfstoutfit te maken. De bloes met lange mouw zorgt voor een romantische uitstraling door het speelse patroon dat in de bloes verwerkt zit. De rok en de boots die ik er graag onder draag, geeft deze herfstoutfit weer een stoere look.

Herfstlook 8

Lees ook de #top5-meestgemaakte-stijlfouten, die iedereen over het hoofd ziet

Stijlcoach Arnhem - Petra de Wit