“Bereik in 3 stappen een uniek design interieur op maat, waarin je je thuisvoelt en functioneel is, een huis waar je jarenlang van kunt genieten"

Betere keuzes. Stijlvol wonen. Meer woonplezier.

Een ‘Design interieuradvies’ helpt je snel een uniek interieur te bereiken dat helemaal bij je past, waarin iedereen zich thuisvoelt en waar je jarenlang van kunt genieten.

Klanten zeggen vaak tegen mij: “Ik weet wat ik mooi vind, maar het lukt me niet de ideeën toe te passen in mijn eigen ruimte”!

Ik kijk vaak naar woonprogramma’s, ik koop woonbladen en daar staan zulke leuke ideeën in, en toch weet ik niet hoe ik deze ideeën kan vertalen naar mijn eigen interieur. Ik heb zo’n lastige ruimte met allerlei beperkingen. Ik krijg de sfeer er maar niet in. Wat is nou de beste indeling? “Hoe krijg ik eenheid in mijn huis?” En “Als ik ga winkelen dan zie ik zoveel mooie dingen, dan weet ik niet meer wat ik moet kiezen.”

Veel mensen worstelen met hun interieur. 

Jaar in jaar uit zijn ze ermee bezig en toch lukt het ze niet het resultaat te bereiken dat ze zo graag willen, namelijk: een stijlvol interieur waarin alles op elkaar is afgestemd zodat het als een geheel voelt en alles klopt.

Herken je dit ook? En weet je gewoonweg niet hoe je het voor elkaar kunt krijgen  je huis stijlvol in te richten? 

Blijf je steeds in hetzelfde cirkeltje ronddraaien? Je koopt nieuwe meubels, je steekt veel tijd en geld en energie in je interieur maar het is nog steeds niet wat je wilt. Ben je constant aan het schuiven met je meubels? Dan is mijn ervaring dat je gewoon nog niet tevreden bent.

Dat kan écht anders! Stel je eens voor dat:

 • je precies zou weten wat je zoekt, en dat je niet meer continu over elke keus hoeft na te denken
 • direct de beste keuzes maakt: dat scheelt je bergen tijd, energie en je maakt geen onnodige kosten meer
 • je een interieur hebt waarin iedereen zich thuis voelt, waarin je graag je vrienden ontvangt en dat je jarenlang van je interieur kunt genieten
 • discussies met je partner over het interieur verleden tijd zijn, waardoor de sfeer in huis direct verbetert
 • je je kostbare vrije tijd nu besteed aan dingen die je écht leuk vindt, i.p.v. elk vrij moment doelloos over de woonboulevard te lopen
 • jouw interieur uniek is, je hebt een interieur dat anders is als dat van anderen: een interieur dat opvalt en wat iedereen die bij je thuiskomt bewonderd

Waarom zou het voor jou niet mogelijk zijn om een fantastisch sfeer in je huis te creëren?

De eerste stap daarnaartoe is dat je begrijpt waarom het je nog niet is gelukt een geheel van je interieur te maken en de gewenste sfeer te bereiken. Waarschijnlijk heb je elke keer op dezelfde manier gehandeld en dat heeft tot nu toe niet gewerkt. Dat betekent dus dat je het nu anders moet gaan aanpakken.

Hoe heb je het tot nu toe aangepakt waardoor je niet het gewenste resultaat bereikte?

 • Je kijkt los naar elk meubelstuk. Je kijkt niet of onvoldoende hoe het nieuwe meubelstuk combineert met de rest van de meubels in je ruimte. Stel, je koopt een prachtig designmeubel en je bent er helemaal blij mee. Maar eenmaal bij je thuis heb je nog steeds één prachtig design meubel en blijkt het niet te passen bij je andere meubelstukken, kleuren, vormen en materialen.
 • Je kiest meubels waar je voorkeur naar uitgaan. Logisch, maar als de vorm of maat van een meubelstuk niet past bij het type ruimte dat je hebt, zal het altijd tegenvallen als het bij je thuis staat.
 • je weet niet precies waar je naar op zoek bent, hoe het nieuwe meubelstuk er uit moet zien. Je schiet daardoor alle kanten op, vindt van alles mooi, maar je blijft twijfelen of het in je interieur past. Soms doe je daardoor zelfs helemaal niets meer.
 • Je onderschat of overschat je ruimte. De meeste mensen onderschatten of overschatten hun ruimte, in je hoofd lijkt namelijk altijd alles anders als dat het in werkelijkheid is. Als je je ruimte onderschat blijken de aangeschafte meubels veel te klein waardoor ze als het ware verdwijnen in je ruimte. En als je je ruimte overschat, blijken de meubels veel te groot te zijn voor je ruimte of dacht je dat je veel meer meubels in je ruimte neer kon zetten. In beide gevallen kom je niet tot een mooi resultaat.
 • Je bent je er niet van bewust op welke manier een meubel je ruimte beïnvloedt. Sommige meubels maken een ruimte optisch groter, anderen juist veel kleiner. Kleuren, materialen, vormen, verlichting, open kasten of dichte kasten, hoogtes van meubels en zelfs een type meubel bepalen allemaal het effect ervan op de ruimte.

Wat je nodig hebt is een goed doordacht interieurontwerp, zodat je weet welke stappen je concreet kunt gaan zetten om een geweldige sfeer in je interieur te creëren. 

Zonder een goed plan maak je altijd keuzes ‘op hoop van zegen’: je weet nooit zeker of de keus die je maakt het gewenste resultaat oplevert. En sterker nog, het levert helaas bijna nooit de sfeer op die je wilt.

Artikel: Heb jij liever één fantastisch meubelstuk, óf een interieur dat helemaal klopt!

 

Bereik een fantastisch stijlvol design interieur met mijn succesvolle 3-stappenplan. Ik help je in 3 snelle stappen een uniek design interieur te bereiken dat stijlvol is, functioneel, waarin iedereen zich thuisvoelt en waar je jarenlang van kunt genieten. 

Sinds 2007 heb ik al honderden klanten mogen helpen een stijlvol design interieur te creëren. Zij zaten met dezelfde vraagstukken als jij nu hebt, namelijk: “Hoe krijg ik een fantastische sfeer in mijn huis, die ik zo graag wil, zonder dat ik alles hoef te vernieuwen”? Ik hielp mijn klanten een uniek design interieur te bereiken dat helemaal bij ze past en waar ze zeggen nog elke dag van te genieten.

 

Zo pak ik het ‘Design Interieuradvies’ aan

Elk advies begint met informatie verzamelen, en dat begint al voordat ik naar je toekom voor een interieuradvies. Ik wil weten wie je bent, wat je wensen zijn en daarnaast heb ik nog praktische informatie van je nodig om een goed beeld te krijgen van jouw situatie.

Met alle informatie die ik van je ontvang, ga ik eerst thuis aan de slag. Ik bedenk alvast wat de beste meubelopstelling voor je is, en ik maak een concept kleur-materialen- en lichtplan voor je ruimte. Ook verzamel ik al creatieve ideeën en sfeervoorbeelden die ik zou willen toepassen in je ruimte.

Met het concept interieurplan kom ik naar je toe. In gemiddeld 3 uur neem ik samen met jou het interieuradvies in 3 duidelijke stappen door. Alle woonvragen die er zijn komen aan bod.

Stap 1: De meubelopstelling is de basis voor elke keus die je gaat maken.

Als eerste stap nemen we de meubelopstelling samen door. We bepreken de voor en de nadelen van verschillende meubelopstellingen. Omdat het een opzet is, is er dus nog alle ruimte voor aanpassingen. Pas als we beiden tevreden zijn over de opstelling gaan we door naar de volgende stap.

Stap 2: Kleuren, materialen & nieuw aan te schaffen meubels kiezen.

Als de meubelopstelling helder is, dan pas gaan we over naar het kiezen van de kleuren en materialen. Want alles heeft invloed op elkaar.

Veel mensen vinden het moeilijk zich hun ruimte in een bepaalde kleur voor te stellen. En de kleine kleurstaaltjes uit de bouwmarkt maken dat er niet makkelijker op. Verf of behang is niet goedkoop en schilderen of behangen vraagt veel tijd. Dus eventjes iets uitproberen is niet zo’n goed idee.

Welke kleuren er bij jouw woonstijl passen en waar de kleuren het beste toegepast kunnen worden is daarom een onmisbaar onderdeel van het interieuradvies. Ik help je kleuren visualiseren in je ruimte, zodat je kunt zien en geloven wat een kleur met je ruimte doet. Tijdens het bespreken van het kleurplan, nemen we ook de materialen mee, die hebben namelijk ook een kleur. Zo bepalen we de kleuren en materialen voor meubels, muren, gordijnen etc.

Met voorbeelden laat ik je zien hoe de nieuwe meubels er uit moeten zien.

Ik leg je duidelijk uit waar je op moet letten, waar je nieuwe meubelstuk aan moet voldoen.

Stap 3: Een goed lichtplan is onmisbaar voor een fantastische sfeer in je huis!

De meubelopstelling, het kleur- en materialenplan en de nieuw aan te schaffen meubels hebben we nu allemaal besproken. Nu wordt het tijd voor het lichtplan. Verlichting wordt vaak onderschat, terwijl verlichting ontzettend veel betekent voor de juiste sfeer in je ruimte. Éen lamp aan het plafond, een tafellampje en nog ergens een staande lamp zullen je hele sfeer teniet doen. De meeste mensen hebben veel te weinig verlichting of slechte verlichting in de ruimte.

Goede verlichting is nodig om sfeer te creëren, maar ook bij activiteiten zoals eten, lezen, tv kijken en bij kasten waar je spullen opgeborgen liggen etc. De meubelopstelling is dus ook de basis voor een goed doordacht lichtplan.

Maar voor een goed lichtplan is nog veel meer nodig. In het verlichtingsplan zorg ik voor een goede verdeling van verschillende soorten lampen. Door het combineren van vloerlampen, wandlampen, hanglampen, tafellampen en spotjes ontstaat er een mooi geheel. Ik pas lampen toe, waar jij het niet denkt nodig te hebben of waar je het niet verwacht en dat zorgt weer voor een persoonlijke touch in je interieur, leuk toch?

Maar ook het adviseren van een vloer- of wandlamp is nog niet voldoende. Er zijn nog veel meer dingen waar je op moet letten bij verlichting o.a:

Hoe straalt bijvoorbeeld het licht uit die lamp: zorgt de lamp voor algemeen licht? Schijnt het licht alleen naar boven of naar beneden? Of omhoog en naar beneden? Welk materiaal voor de lamp past goed bij je meubels? Hoe groot moet de lamp zijn? Mag de lamp een blikvanger zijn of juist niet? Want misschien heb je wel licht nodig op de bewuste plaats maar wil je niet dat het armatuur overheerst in de ruimte. En dan hebben we ook nog de praktische zaken om rekening mee te houden in het lichtplan.

Al met al een hoop om rekening mee te houden, maar daar help ik je dan ook graag mee.

Ik laat je zien, voelen en ervaren hoe je ruimte er na het advies komt uit te zien. Visualiseren is niet voor iedereen even gemakkelijk. De mensen waarmee ik werkte hebben ervaren dat ik ze daar heel goed bij kon helpen. Zelfs mensen die zeiden dat ze niet goed konden visualiseren kregen een goed beeld hoe de ruimte er na het advies uit zou komen te zien. Hoe ik dat doe? 

Als het kan gaan we alvast met meubels schuiven om je te laten zien wat er gebeurt met je ruimte als je je nieuwe meubelopstelling gaat toepassen. Ik laat je zien, voelen en ervaren hoeveel ruimte de nieuwe meubels in gaan nemen. Maar ook hoe een bepaalde opstelling voelt: hoe dicht je bij elkaar zit of hoever je van elkaar afzit en hoe je het contact met anderen daardoor ervaart. Op de tekening op schaal kun je goed zien hoe de meubels zich door de ruimte verdelen en of er praktische looproutes zijn.

In je ruimte lopen samen alle looproutes na zodat jij direct ervaart dat er geen obstakels zijn waar je je langs moet manoeuvreren. Tijdens het interieuradvies leer ik je anders te kijken naar je interieur, je steekt er veel van op want ik vertel je graag welk effect de keuzes die ik voorstel op je ruimte hebben. 

Ook de voorbeeldplaatjes helpen je goed bij het visualiseren. Ik zoek ter plekke voorbeelden van meubels en sferen om je een goed beeld te laten vormen van je nieuwe ruimte. 

 

Met het interieuradvies heb je een gerichte handleiding om het interieur van je dromen te bereiken. Als we deze 3 stappen helemaal hebben doorgelopen, zijn we aan het einde van het advies gekomen en ligt er een concreet en zeer compleet interieurplan voor je klaar en heb je superveel geweldige tips gekregen. De tekening op schaal, het lichtplan en de sfeerplaatjes krijg je in een digitaal moodboard toegestuurd. 

 

Maar je ontvangt ook nog 2 bonussen als extraatje, ik nodig je uit voor 2 borden op Pinterest:

 • Pinterestbord met allerlei handige adressen waar je terecht kunt
 • Pinterestbord met veel leuke styling tips en ideeën.

 

Wil je weten of ik jou kan helpen? Ga je verhuizen, verbouwen of wil je je huis grondig aan gaan pakken? Wil je snel stappen zetten en in je interieur investeren? Ik ga er graag met je over in gesprek!

HOE JE VOORKOMT DAT JE STEEDS DEZELFDE INTERIEURFOUTEN MAAKT.

Petra de Wit | Mix in Stijl Interieur Advies - Arnhem |info@mixinstijl.nl | 06 253 253 94

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

CONTACT MIX IN STIJL

Naar aanleiding van je vraag neem ik telefonisch of per e-mail contact met je op, vul daarom je gegevens zo volledig mogelijk in zodat ik je goed kan helpen.

Wordt verstuurd

©2019 Mix in Stijl. All right reserved. Website created and supported by Whale agency / F5 Online.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

Je gegevens zijn alleen bedoeld voor eigen gebruik en worden niet gedeeld met anderen. Als je je gegevens achterlaat ontvang je wekelijks waardevolle artikelen voor een fantastisch interieur