Betere keuzes. Stijlvol wonen. Meer woonplezier.

Een ‘Design Woonadvies’ dat bij je past en je laat zien, voelen en ervaren wat de mogelijkheden van je woonruimte zijn

Mijn klanten zeggen vaak tegen mij: “Ik weet precies wat ik mooi vind. Ik kijk vaak naar woonprogramma’s, ik koop woonbladen en daar staan zulke leuke ideeën in, maar ik weet niet hoe ik die ideeën kan toepassen in mijn eigen huis.” “Ik heb zo’n lastige ruimte met allerlei beperkingen. Ik krijg de sfeer er maar niet in. Wat is nou de beste indeling?” “Hoe krijg ik een eenheid in mijn huis?” En “Als ik ga winkelen dan zie ik zoveel mooie dingen, dan weet ik niet meer wat ik moet kiezen.”

Als je niet weet wat je precies zoekt, is het ook wel heel erg lastig. Ik zal je uitleggen waarom het je steeds niet lukt.

 

Punt 1: Je kiest meubelstukken los van elkaar

Je ziet een meubelstuk en vindt dat mooi. Je kijkt daarbij alleen naar dat meubelstuk en niet naar hoe dat meubelstuk past in jouw ruimte en hoe het combineert met de rest van je meubels en kleuren.

 

Punt 2: in je hoofd lijkt alles altijd anders. 

Je hebt in je hoofd dat je een hele grote leeftafel wilt om gezellig met z’n allen te tafelen. En zo’n grote zwarte buffetkast, dat vind je ook heel gaaf!

Maar stel nou dat die tafel er dan staat en het blijkt dat er niet genoeg ruimte meer is om goed je stoel voldoende naar achter te kunnen schuiven. Of dat er onvoldoende plek is om er langs te lopen als iemand aan de tafel zit. Daarbij blijkt die grote zwarte kast ineens wel enorm op je af te komen. Of je komt er achter dat je erg veel donkere meubels bij elkaar hebt gekozen en er een hoek ontstaat met alleen maar donkere vlakken.

De balans blijkt al gauw zoek. In je hoofd lijkt namelijk altijd alles anders dan het in werkelijkheid is. Het gevolg is: je hebt nieuwe meubels gekocht. Je hebt er tijd en geld ingestoken, maar het is nog steeds niet wat je wilt. Ben jij constant aan het schuiven met je meubels? Dan is mijn ervaring dat je gewoon nog niet tevreden bent.

 

Je hebt een doordacht plan nodig voor een goed resultaat

Sinds 2008 heb ik al honderden klanten mogen helpen. Zij zaten met hetzelfde vraagstuk als jij, namelijk: “Hoe krijg ik de sfeer die ik wil in mijn huis, zonder dat ik alles moet vernieuwen?”

Kom je er steeds niet uit en blijf je maar in hetzelfde kringetje ronddraaien? Laat mij dan meedenken over je dure aankopen en krijg meer rust in je keuzes.

Om een goed resultaat te krijgen is het allerbelangrijkste dat je een doordacht plan hebt liggen, zodat je per meubelstuk precies weet wat je zoekt. Als jij weet hoe groot het meubelstuk moet zijn, welke stijl, maar ook de kleur en het materiaal, dan wordt winkelen een stuk leuker, makkelijker en zelfs goedkoper voor je.

 

Het ‘Design Woonadvies’

Als interieurontwerper kom ik je graag helpen met een ‘Design Woonadvies’. In gemiddeld 3 uur maak ik een uitgebreid interieurplan voor je. Je kunt zelf kiezen wanneer je meubels gaat aanschaffen en waar. Je weet nu waar je naartoe wilt, en je blijft daardoor niet meer in hetzelfde kringetje ronddraaien. Miskopen zijn voor jou nu verleden tijd. Dit advies kun je ook uitbreiden met het ‘Design Woonadvies & Shoppen’.

‘Design Woonadvies’ als je gaat verhuizen

Heb je een nieuwbouwwoning gekocht, en woon je nog niet in het huis of heb je verhuisplannen? Dan is het handig om alvast een plan te hebben, zodat je direct de juiste keuzes kunt maken. Lees er meer over op: Design Woonadvies bij Verhuizen

Zo pak ik het ‘Design Woonadvies’ voor en met je aan

In gemiddeld 3 uur werk ik bij jou in je woonruimte een interieuradvies uit. Als ik weer vertrek heb jij heel veel praktische informatie over zaken waar je al langer tegenaan loopt. Je krijgt van mij een tekening op schaal, een kleur en lichtplan, een handige shoppinglist, en foto’s met voorbeelden van meubels die je wilt kopen.

Ben je bang dat ik dingen voor je uitzoek die jij niet mooi vindt? Een advies is een samenspel tussen jou en mij, jouw stijl en mijn visie daarop. Ik zorg ervoor dat we er allebei tevreden mee zijn.

Of denk je dat het na het advies op kosten gejaagd wordt? Hoeveel een meubel kost bepaald niet de sfeer in je huis. De sfeer wordt bepaald door de kleuren, materialen, verlichting, hoogteverschillen …. Zelfs met een klein budget kun je al een groot verschil maken.

 

Het ‘Design Woonadvies’ in 3 stappen:

Met een concreet interieurontwerp help ik je om snel stappen te kunnen zetten en het allerbeste resultaat uit jouw interieur te halen. Je woonplezier zal er aanzienlijk door vergroot worden. Door middel van mijn succesvolle 3-stappenplan krijg je het ‘droomhuis’ waar je graag weer in thuiskomt. Ik ga voor het allerbeste eindresultaat, jij ook?
 • Stap 1: meubelopstelling bepalen
 • Stap 2: kleur en materialenplan
 • Stap 3: lichtplan

1. De meubelopstelling is de basis voor elke keus die je gaat maken

Om je een interieuradvies te geven dat bij je past, wil ik weten wie je bent. Jou leren kennen, begint al voordat ik naar je toekom.

Daarvoor heb ik van je nodig: een plattegrond, een filmpje van de ruimte en een lijstje met woonvragen. Daarbij wil ik weten welke meubels je graag wilt houden. Met deze informatie ga ik dan alvast ideeën opdoen die bij jou zouden kunnen passen.

Ook vraag ik je om foto’s en plaatjes te verzamelen van dingen die je mooi vindt. Zo kan ik me een beeld vormen van de sfeer, woonstijl en kleuren die bij jou passen.

Eenmaal bij jou, vraag ik je het hemd van het lijf om een beeld te krijgen van jouw leven en wie je bent. Ik neem je ruimte in me op, kijk door je huidige inrichting heen en maak me met alles wat je vertelt een voorstelling van hoe een interieur dat bij je past er uit zou kunnen zien.

In mijn voorbereiding heb ik op mijn laptop al een plattegrond en meubels op schaal getekend. We bespreken deze opstelling en schuiven met de getekende meubels tot we een opstelling hebben die vertrouwd en als vanzelfsprekend voelt.

Soms ga ik ook echt schuiven met je meubels, omdat je dan ziet en voelt wat een bepaalde meubel- of werkopstelling met je doet. En zo ervaar je hoe bepalend een opstelling is voor het contact met anderen in die ruimte. De tekening krijg je na het advies digitaal toegestuurd.

Je krijgt duidelijk uitleg bij de keuzes die ik je voorstel. Als er nieuwe meubels nodig zijn, adviseer ik je deze aan de hand van voorbeelden.

2. Kleuren, materialen & nieuw aan te schaffen meubels kiezen

Als de meubelopstelling helder is, dan pas gaan we de kleuren en materialen kiezen. Als laatste komt verlichting aan bod.

Veel mensen vinden het moeilijk zich hun ruimte in een bepaalde kleur voor te stellen. En de kleine kleurstaaltjes uit de bouwmarkt maken dat er niet makkelijker op. Verf of behang is niet goedkoop en schilderen of behangen vraagt veel tijd. Dus eventjes iets uitproberen is niet zo’n goed idee.

Welke kleuren er bij jouw woon- of werkstijl passen, is daarom een essentieel onderdeel van het interieuradvies. Ik help je kleuren visualiseren in je ruimte, zodat je kunt zien en geloven wat een kleur met je ruimte doet. Tijdens het bespreken van het kleurplan, nemen we ook de materialen mee, die hebben namelijk ook een kleur. Zo bepalen we de kleuren en materialen voor meubels, muren, gordijnen …

3. Een goed lichtplan is onmisbaar voor de sfeer in je huis

Waar ik ook kom, er is altijd te weinig goede verlichting bij activiteiten of om sfeer te creëren. Misschien herken je dit wel. Het combineren van de juiste kleuren, materialen, type meubels en verlichting kunnen echt het verschil gaan maken voor de juiste sfeer.

 De ruimte visualiseren

Visualiseren is niet voor iedereen even gemakkelijk. Mijn ervaring is dat ik je daar goed bij kan helpen. Dat kan zijn door met meubels te schuiven, je te laten zien hoeveel ruimte meubels in gaan nemen, en de tekening. Voorbeeldplaatjes helpen daar goed bij. Ik zoek ter plekke voorbeelden van meubels en sferen om je een goed beeld te laten vormen van je nieuwe ruimte. Deze plaatjes krijg je toegestuurd.

 Praktische handleiding

Als ik weer vertrek, heb je een compleet interieuradvies. De tekening op schaal, het lichtplan en de sfeerplaatjes krijg je in een digitaal moodboard toegestuurd. In het boekje zit alle informatie + extra tips van mij en een handige shoppinglist.

Je krijgt dus, een:

 • Digitale tekening met de meubelopstelling
 • Digitaal lichtplan
 • Kleurplan
 • digitaal sfeerboard
 • Tips en ideeën
 • Shoppinglist
 • Kortingsbon voor vloerkleden
 • Kortingsbon voor verlichting

HOE JE VOORKOMT DAT JE STEEDS DEZELFDE INTERIEURFOUTEN MAAKT.

Petra de Wit | Mix in Stijl Interieur Advies - Arnhem |info@mixinstijl.nl | 06 253 253 94

CONTACT MIX IN STIJL

Naar aanleiding van je vraag neem ik telefonisch of per e-mail contact met je op, vul daarom je gegevens zo volledig mogelijk in zodat ik je goed kan helpen.

Wordt verstuurd

©2018 Mix in Stijl. All right reserved. Website created and supported by Whale agency / F5 Online.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

Je gegevens zijn alleen bedoeld voor eigen gebruik en worden niet gedeeld met anderen. Als je je gegevens achterlaat neem ik eenmalig contact met je op.