Dít kun je doen als jullie interieurstijl veel ‘lijkt’ te verschillen!

Lijkt te verschillen? Ja, dat zeg ik. Ja maar….. wij hebben echt een hele andere interieurstijl….wij zijn het nooit eens. Leuk praatje, maar nee het gaat ‘m niet worden hoor. Ho, stop! Zet je ‘ja maar’ nu even in de wachtkamer en bepaal na het lezen van mijn tips of dit ook voor jou kan werken. 

Het komt veel voor dat we denken dat we een hele andere interieurstijl mooi vinden dan onze partner. 

Jij hebt een kleur uitgekozen voor de muur, jouw partner vindt het hélemaal niks. Jouw partner heeft een stoel gezien, jij walgt ervan. Kortom: elke keus die jullie maken loopt uit op een discussie. Je zit samen chagrijnig op de bank en de sfeer is om te snijden.

Je komt geen stap verder en je droominterieur lijkt voor altijd een droom te blijven. Alles wat je kiest is op basis van een compromis of er gebeurt zelfs helemaal niks meer. Niks doen lijkt soms de beste optie, maar is dat echt wat je wilt?

Heel vaak zit je veel meer op één lijn samen qua interieurstijl dan je zelf denkt. Je voert steeds dezelfde discussies over kleine details en ziet daardoor niet meer de grote lijn.

Toen ik bij Joost & Anne thuis kwam en hun interieurstijl onderzocht, was het eerste wat ze zeiden: jij gaat het moeilijk krijgen, want wij hebben een totaal andere smaak. Zie ons maar eens bij elkaar te krijgen, ha,ha.

Ik kreeg al lichtelijk druk opgelegd😉. Of ik het voor elkaar zou krijgen om een plan te maken met een interieurstijl waar ze allebei blij van zouden worden? Pfff, dat word zweten zou je denken…

STOP met kijken naar jullie verschillen maar kijk naar de overeenkomsten, want die zijn er bijna altijd!

Anne was heel verbaasd toen ik vertelde wat me opviel aan de interieurstijl van Joost. Maar dat lijkt wel mijn stijl wat je nu beschrijft, was haar eerste reactie.

Anne is niet de enige die zich daarover verbaasd. Als jij jullie interieurstijl gaat onderzoeken is er een grote kans dat jij ook verbaasd zal zijn over de uitkomsten. Maar zodra je op een andere manier leert kijken naar je eigen interieurstijl en die van je partner, ontdek je meer overeenkomsten. 

Vind in 3 stappen de overeenkomsten in jullie interieurstijl.

  • Verzamel sfeerplaatjes. Maak beiden een sfeerboard met plaatjes die aanspreken. Dat kan je bijvoorbeeld op Pinterest doen.
  • Doe onderzoek. Onderzoek de sfeerplaatjes: Misschien vind je de stoel die hij heeft gekozen super lelijk, maar spreekt de vorm van de stoel jou wel aan. Zou een andere stoel met een zelfde vorm jullie beiden wel aanspreken? Welk type materialen komen op jullie plaatjes naar voren. Vinden jullie allebei bepaalde materialen heel warm en sfeervol? Zie je grappige details terug? Of kiezen jullie allebei voor zachte kleuren? 
  • Maak een lijst aan. In deze lijst beschrijf je alle overeenkomsten qua interieurstijl die je bent tegengekomen. Kijk naar materialen: ruw, glad, natuurlijk etc. Vormen: rond, recht, grillig, ovaal, asymmetrisch. Structuren: zacht, hard, glad, fijntjes, ruw, glanzend…… Patronen: groot, klein, gerepeteerd, kleurrijk, wisselend, onopvallend…. Kleuren: kleurrijk, felle kleuren, zachte kleuren, accent kleuren, kleur in meubels, kleur op muren…….Stijl en sfeer: vrolijk, rustig, opgeruimd, licht, knusse hoekjes …..

Interieurstijl

Als smaken toch echt verschillen, wat doe je dan?

Tegenstellingen gebruiken bij het inrichten van een huis, ik vind het leuk. Het brengt juist veel sfeer in de ruimte. Tegenstellingen versterken elkaar. Ronde vormen maken harde, rechte lijnen zachter. Koude kleuren, zorgen ervoor dat de warme kleuren nog warmer worden en mooier uitkomen. En alleen maar gladde materialen gebruiken, maakt het geheel wel erg steriel toch?!

Als de voorkeur van één van jullie uitgaat naar donkere kleuren, betekend dat nog niet dat alles in huis donker moet worden. Schilder dan bijvoorbeeld één muur in een donkere kleur of een meubel. Zo kun je elkaar weer vinden en er is minder spanning in je relatie maar meer spanning in de ruimte.😉