Één mooi designmeubel of een designinterieur met een fantastische sfeer, wat wil jij?

Éen fantastisch designmeubel of een geweldig interieur? Wat kies jij?

Natuurlijk kun je je geld aan een fantastische designmeubel uitgeven, maar vind je dat niet ontzettend zonde als je niet zeker weet of het designmeubel wel goed in je interieur past? Als je niet weet hoe het zich verhoudt tot je ruimte, of het wel combineert met je andere meubels en wat het optisch met je ruimte doet, dan koop je het meubel dus eigenlijk ’op hoop van zegen’. Dat kan goed uitpakken of juist niet.

Heb je nu de sfeer die je wilt in je interieur nu je dat mooie designmeubel hebt aangeschaft? 

Stel je koopt een fantastische tafel, waar je heel erg blij mee bent. En dan? Hoe ga je dan verder?  Zorgt dat éne meubelstuk ervoor dat je interieur nu helemaal de gewenste sfeer heeft die je zó graag wilt? Of loop je nog steeds tegen allerlei dilemma’s aan en begin je weer van voor af aan met nadenken, twijfelen en discussies voeren over het volgende aan te schaffen meubelstuk?

Mij lukte het in ieder geval niet om het stijlvolle interieur te bereiken die ik zo graag wilde toen ik me nog niet met het interieurvak bezig hield. 

Ik was continu aan het bedenken hoe mijn nieuwe meubels er uit moesten zien. Er spookten dan tal van vragen door mijn hoofd voordat ik tot aankoop overging. Ik kon gewoon niet stoppen met nadenken, en als ik dan overging tot koop wist ik het nog steeds niet voor 100% zeker dat het de juiste aankoop zou zijn. Mijn aankopen waren altijd toch een beetje ‘op hoop van zegen’. 

Als de meubels thuis bezorgd werden was ik vaak teleurgesteld.

Helaas was het eindresultaat lang niet altijd wat ik hoopte. Soms kocht ik wel meubels die ik mooi vond, maar dan vond ik het toch niet mooi staan qua stijl of kleur bij de andere meubels. Of de nieuwe meubels bleken te klein te zijn, waardoor ze als het ware verdwenen in de ruimte. Dus voelde het toch als een miskoop.

Wat zeggen ze ook alweer: “als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg”!

Ik deed inderdaad elke keer hetzelfde en had ook geen idee hoe ik het anders zou kunnen aanpakken. Daarom wil ik jou graag helpen om van mijn fouten te leren. In de afgelopen 10 jaar heb ik van mijn klanten heel veel vragen voorbij horen komen, vragen die ik zelf voorheen ook had. Maar weet je wat nou het vervelende is, met die éne vraag ben je er nog niet, want dan komt steevast weer een volgende vraag, en nog een vraag, en nog een vraag….  Dat stopt gewoon niet. En ik weet dat, omdat dat bij mij vroeger ook op die manier werkte. Dat werkt gewoon bij iedereen hetzelfde, je bent echt geen uitzondering hierin.

  • Hoe groot moet het (design)meubel zijn?
  • Welke kleur moeten we kiezen?
  • Stof of leer?
  • Waar gaan we het meubel neerzetten?
  • Zullen we een rechte tafel of voor een ronde tafel kiezen?
  • En doen we dan een dun tafelblad, en wat voor poot zou het mooiste zijn?
  • Wat voor soort vloerkleed en welke maat is het beste?
  • Wat hangen we voor de ramen en moet dat overal hetzelfde zijn?
  • Kiezen we open kasten of staat een dichte kast mooier?
  • wat is mooier en wat is praktisch en wat zullen we …….

En ga zo maar door…..

 

3 Tips om te voorkomen dat je bij elke aankoop opnieuw begint te twijfelen

Tip 1: Hou bij elke keus die je gaat maken het totaalplaatje voor ogen. Bedenk hoe nieuwe designmeubels combineren bij je andere meubels en materialen? Dit is de enige manier om een mooi geheel te creëren in je ruimte.

Tip 2: Bedenk voor aanschaf op welke plaats het meubel exact komt te staan. Als je namelijk het meubel achteraf op een andere plaats zet, dan beïnvloed dat alles in je ruimte waardoor de balans al gauw zoek raakt.

Tip 3: Bepaal voordat je gaat winkelen al hoe het designmeubel er uit moet zien: de kleur, het materiaal, de vorm, het type meubel, de stijl en het formaat. Als je je daaraan houdt wordt winkelen een stuk makkelijker en het bespaart een hoop tijd en energie en je kunt dan geen miskoop doen.

3 stappen die je moet volgen om een design interieur te creëren dat helemaal in balans is

Stap 1: Begin altijd met het bepalen van de meubelopstelling. Een tekening op schaal helpt je om je ruimte goed in te schatten. De meeste mensen onderschatten of overschatten hun ruimte als ze alles in hun hoofd bedenken. De meubelopstelling is de basis voor elke volgende stap die je gaat zetten. Alle keuzes die je maakt hangen samen met de meubelopstelling. Begin altijd met het bepalen van de meubelopstelling. Een tekening op schaal helpt je om je ruimte goed in te schatten. De meeste mensen onderschatten of overschatten hun ruimte als ze alles in hun hoofd bedenken. De meubelopstelling is de basis voor elke volgende stap die je gaat zetten. Alle keuzes die je maakt hangen samen met de meubelopstelling.

Stap 2: Als de meubelopstelling bepaald is, dan pas ga je kleuren en materialen kiezen. Je maakt op deze manier een goede en overzichtelijke opbouw voor je interieurplan. Heb je weleens meegemaakt dat je een bank besteld had en toen die bezorgd werd dat het een hele andere kleur leek te zijn? Ik zal je uitleggen hoe dat komt: je ziet de kleur van de bank in de winkel waar het licht totaal anders is als in jouw ruimte op de plaats waar je de bank neer gaat zetten. En ook al heb jij de stof buiten in het licht bekeken, dan nog zal de kleur totaal anders lijken. De bank staat namelijk niet vol in het buitenlicht maar in jouw woonkamer. Bekijk de kleuren daarom altijd op de plaats van bestemming, waar het meubel komt te staan.

Maar er is nog een belangrijke reden dat de kleur anders overkomt bij je thuis. Kleuren beínvloeden elkaar enorm. Dus de kleur die op jouw muur zit en de kleur van de vloer of van je andere meubels bepalen hoe de kleur van je nieuwe meubel op jou overkomt. Misschien zat er op de muur achter de bank in de winkel een hele andere kleur en lag er een totaal andere vloer, dan kun je daar dus flink de mist mee ingaan. Juist omdat kleuren elkaar beïnvloeden kun je het beste eerst de meubelopstelling helemaal helder hebben. Bepaal hoe en waar je in de ruimte kleur zou willen toevoegen en zorg ervoor dat je een mooie balans creeërt en dat de kleuren goed verdeeld zijn door je hele ruimte.

Stap 3: Ook de verlichting bepaal je aan de hand van de meubelopstelling. Want hoe kun je anders weten waar je welk soort verlichting nodig hebt. Als je de meubels hebt getekend kun je op tekening aangeven waar je lampen nodig hebt om activiteiten goed uit te kunnen voeren. Het is zo irritant als je slecht licht hebt, en het is ook nog eens super vermoeiend. Bekijk de meubelopstelling nog eens goed, waar kun je de ruimte juist meer vullen en kun je een grote lamp neerzetten, of waar heb je juist weinig ruimte maar wel goede verlichting nodig. Voor een goed lichtplan kun je het beste een combinatie maken tussen wandlampen, hanglampen, spotjes, vloerlampen en tafellampen. Zorg daarbij dat de ruimte aan de bovenkant ( plafond), beneden (vloer) en het midden van de ruimte goed verlicht wordt. 

De meeste mensen hebben veel te weinig (goede) verlichting of verlichting die geen sfeer geeft. Je kunt bijna niet teveel lampen in je ruimte hebben. Een goed lichtplan draagt enorm bij aan de sfeer in je huis.

“Met een design interieuradvies hoef je niet meer te twijfelen! Je weet dan van tevoren waar je de meubels neer gaat zetten, welk formaat of vormen van de meubels het beste bij je ruimte passen en hoe je nieuwe (design)meubels er uit moeten zien qua kleur, vorm, type, stijl en materiaal”.

Het ‘design interieuradvies’ is als een meubelstuk dat je aanschaft. Je zult dan niet van één prachtig meubelstuk genieten, maar van je hele interieur. 

Waar investeer je dus liever in? In één mooi designmeubel of in een design interieuradvies zodat je hele interieur er geweldig uitziet en dat voor jarenlang?

 

Wil je graag ideeën voor je eigen interieurplan? 

Vraag een ‘Gratis designadvies’ aan en ik ga graag met je in gesprek. 

In het gratis advies leer je waar de obstakels zitten in jouw ruimte en welke stappen je concreet kunt zetten om een hoogwaardig interieur te creëren dat helemaal bij jou past.

Het aantal ‘Gratis Adviezen’ zijn beperkt, kijk of je ervoor in aanmerking komt en geef je snel op. Het gesprek is geheel vrijblijvend.

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2019 Mix in Stijl. All right reserved. Website created and supported by Whale agency / F5 Online.

CONTACT MIX IN STIJL

Naar aanleiding van je vraag neem ik telefonisch of per e-mail contact met je op, vul daarom je gegevens zo volledig mogelijk in zodat ik je goed kan helpen.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

Je gegevens zijn alleen bedoeld voor eigen gebruik en worden niet gedeeld met anderen. Als je je gegevens achterlaat ontvang je wekelijks waardevolle artikelen voor een fantastisch interieur
Je gegevens zijn alleen bedoeld voor eigen gebruik en worden niet gedeeld met anderen. Als je je gegevens achterlaat ontvang je wekelijks waardevolle artikelen voor een fantastisch interieur.
GRATIS VIDEO VOOR JOU!
Met de ‘Kledingkast Methode’ leer je je eigen stijl (her)kennen en ga je precies begrijpen welke kleding & interieurstijl bij jóu past.