Lange wand in de woonkamer inrichten

Hoe kan ik stijlvol en praktisch de lange wand in de woonkamer inrichten?

Je kent ze vast wel, van die woonkamers met aan één kant een enorme lange wand. Een wand die vanaf de keuken helemaal doorloopt tot en met de woonkamer. Hoe kun je z’on lange wand in de woonkamer inrichten? Voor de meesten is het bijna een onmogelijke opgave om deze wand goed, maar vooral stijlvol in te richten. Vaak zetten we er allemaal losse meubels tegen aan op een rijtje, omdat we niet weten wat we ermee kunnen doen. Een kast, los speelgoed, losse manden op de grond en nog een kast en meestal een heel stuk waar helemaal niks gebeurt. Zo kom ik het maar al te vaak tegen bij de mensen waarmee ik werk. Heb jij een  ook zo’n lange wand en herken je dit probleem ook?

Woonkamers met een u-vorm en een hele brede doorgang zijn lastig in te richten.

Veel woonkamers tegenwoordig hebben een u-vorm. Het zitgedeelte is in verhouding vrij klein, dan is er een brede doorgang met een enorme lange wand en aan het eind een ruime woonkeuken. De brede doorgang is mooi en geeft een ruimtelijk gevoel, maar eigenlijk kun je er niet zoveel mee, het is niet echt praktisch. Want het is letterlijk een doorloop, daar zet je dus niks in het midden neer. En toch wil je de ruimte ook vullen: anders voelt het leeg en je gebruikt een groot deel van je ruimte niet en dat is doodzonde.

Maar er is hoop! Deze lange wand in de woonkamer inrichten kan wel degelijk praktisch én stijlvol. Je kunt de doorloop juist gebruiken om de andere 2 delen ( de woonkamer en de keuken) met elkaar te verbinden. En als er verbinding is, dan hoort de hele ruimte bij elkaar in plaats van dat het als aparte ruimtes voelen. Maar hoe doe je dat?

Veel losse spullen op een rij tegen de enorme lange wand in de woonkamer zorgen voor onrust

Misschien weet jij je geen raad met dit deel van je ruimte en heb je daarom allemaal losse meubelstukken langs de wand gezet om het maar een beetje op te vullen. Je ziet het zelf ook wel: de ruimte voelt onrustig en je bent er niet tevreden over. Om je te helpen meer sfeer in je ruimte te brengen geef ik je 5 praktische tips om de lange wand in je woonkamer in te richten en meer bij de gehele ruimte te betrekken. Doe er je voordeel mee!

5 praktische tips om de lange wand van de woonkamer tot in de keuken stijlvol in te richten.

Tip 1: Verbind de ruimte met elkaar

Maak van de lange wand een hele lange kastenwand. Begin met de kasten in het zitgedeelte en laat deze doorlopen tot een deel in de keuken. Zo verbind je de 3 delen van de ruimte met elkaar. Kies voor halfhoge kasten of voor lage kasten waar je allemaal schilderijen, foto’s en decoratie op kunt zetten. Tip 2: doorbreek de lange wand

De lange wand kun je doorbreken door een kast met de smalle kant tegen de muur te plaatsen. Maar planten zijn er ook goed voor te gebruiken. Zet er bijvoorbeeld een boompje neer. Een grote plant in een pot of een hele grote vaas met takken er in kan ook. Trek de plant naar voren zodat deze een stuk de ruimte in komt. Er ontstaat als het ware een hoekje waardoor de lange wand doorbroken wordt.

Tip 3: maak een ensuite kamer

Plaats aan beide kanten waar het smalste deel van de woonkamer begint 2 kasten tegenover elkaar. Je creëert als het ware een ensuite kamer. Door de ruimte in meerdere hoekjes op te splitsen voelt de ruimte gezelliger aan. Je creëert een zithoek, een apart gedeelte voor de eettafel en de keuken. Het worden zo allemaal aparte gedeeltes en toch horen ze bij elkaar. Je kunt kiezen voor open vakkenkasten die je met de smalle kanten tegen de muur aan plaatst. Je kunt ook 2 kasten aan elke kant plaatsen met de achterkanten tegen elkaar aan. Er ontstaat een kastenblok met veel opbergruimte. In totaal zet je er dus 4 kasten neer.

Tip 4: creëer een extra zitplek

De lange wand wordt vaak gebruikt voor losse kasten, teveel kleine meubels maken de ruimte onrustig en druk. Plaats één kast tegen de lange wand en gebruik het smalste deel van de ruimte  voor een extra zitplek met 2 stoelen. Het ligt er natuurlijk aan hoe breed dat deel van je kamer is. Pas de maat van de stoelen daar op aan. 2 luchtige stoelen, die je iets van de muur afzet met een tafeltje en een bos bloemen of andere decoratie er op doen het goed. Met de decoratie breng je meer hoogte aan en dat betekent meer spanning in de ruimte.

Tevens is dit een erg praktische oplossing als je de zithoek niet te vol wilt proppen met allemaal stoelen en banken. Deze stoelen kun je makkelijk bijschuiven als er meer bezoek is.

Tip 5: kies voor een ronde eettafel

Een langwerpige eettafel benadrukt de lange lijn van de muur, en als er dan ook kasten in dezelfde lijn staan ontstaan er snel heel erg veel losse meubels langs de lange wand. Om dit te doorbreken kun je kiezen voor een ronde eettafel. De ronde lijnen maken alle harde en rechte lijnen van de andere meubels zachter, en de tafel voelt door zijn ronde vorm minder als een obstakel.

 

Vind je het erg moeilijk om het zelf te doen en wil je graag meer adviezen ontvangen hoe je een uniek interieur kunt creëren met een hoogwaardige uitstraling? Ik ga er graag met je over in gesprek. Geef je op voor een ‘Gratis Gesprek’ waarin ik je leer hoe je een bijzonder stijlvol interieur kunt bereiken.

2 Reacties
  1. Bjorn Tilburgs 2 jaar geleden

    Ik vind zo’n lange wand altijd heel mooi, maar mensen vullen ze vaak met dezelfde soort spullen, waardoor het ineens heel saai lijkt. Dit soort tips zouden meer mensen moeten doorvoeren!

    • Petra de Wit 2 jaar geleden

      Ja, lange wanden kunnen heel mooi zijn maar voor de meeste mensen ook heel moeilijk om ze goed in te richten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2019 Mix in Stijl. All right reserved. Website created and supported by Whale agency / F5 Online.

CONTACT MIX IN STIJL

Naar aanleiding van je vraag neem ik telefonisch of per e-mail contact met je op, vul daarom je gegevens zo volledig mogelijk in zodat ik je goed kan helpen.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

Je gegevens zijn alleen bedoeld voor eigen gebruik en worden niet gedeeld met anderen. Als je je gegevens achterlaat ontvang je wekelijks waardevolle artikelen voor een fantastisch interieur
Je gegevens zijn alleen bedoeld voor eigen gebruik en worden niet gedeeld met anderen. Als je je gegevens achterlaat ontvang je wekelijks waardevolle artikelen voor een fantastisch interieur.
GRATIS VIDEO VOOR JOU!
Met de ‘Kledingkast Methode’ leer je je eigen stijl (her)kennen en ga je precies begrijpen welke kleding & interieurstijl bij jóu past.