Wist je dat heel veel mensen sfeer missen in hun huis? Een sfeervol huis is niet iets tastbaars en toch zijn we er ons continu van bewust. Overal waar je bent voel je een bepaalde sfeer. Die kan prettig zijn of onprettig en daar zit ook nog veel tussenin.

Je ergens thuisvoelen, wat is dat eigenlijk?

Wat bedoelen we precies met ons thuisvoelen? Voor iedereen is dat iets anders. Het huis waar jij je prettig in voelt en voor jou een sfeervol huis is, hoeft voor mij helemaal niet prettig te voelen. Misschien vind ik jou huis wel te druk, te onrustig of mis ik een bepaalde spanning in het huis. Terwijl jij je er helemaal in thuisvoelt.

Ik kan me nog goed herinneren dat ik ooit met mijn man op zoek ging naar een leuke strandtent om te gaan eten. We waren een beetje aan het zoeken, en op een gegeven moment besloten we ergens naar binnen te gaan. Ik liep vooraan en deed de deur van de uitverkoren strandtent open, maar ik draaide me gelijk weer om en zei tegen mijn man: hier gaan we dus niet eten! Hij moest lachen dat ik dat zo snel besloten had. Maar met één blik wist ik gewoon dat ik daar op die plek niet wilde zijn.Heb jij dat ook weleens? 

Een sfeervol huis hebben heeft niet direct met de meubels die je hebt te maken. Er kunnen nog zoveel mooie meubels in je huis staan, terwijl je toch nog steeds de juiste sfeer mist. 

Het kan zelfs zo zijn dat een interieur in de basis helemaal goed is. De meubels staan op de goede plek, de kleuren zijn mooi op elkaar afgestemd, er staan prachtige meubels waar je heel erg blij mee bent. Kortom: het geheel klopt! Maar het huis lijkt meer op een showroom als op jouw ‘thuis’.

Stel je eens voor dat je op het punt staat naar een feestje te gaan en je hebt je mooie nieuwe set kleren aangetrokken. Het kledingsetje is prachtig en staat je geweldig. Maar het is pas echt helemaal af en compleet als je ook je sieraden draagt, mooie schoenen erbij aantrekt, je make-up en je haren hebt gedaan. Dan pas ben je klaar om naar het feest te gaan en voel je je op en top in de stemming.

Zo is het ook met je huis. Kleed je huis net zo aan zoals je jezelf aankleed voor een feestje. Je kledingstijl kun je heel goed gebruiken om te leren welke sfeer er bij jou past. Als je het leuk vindt, kun je mijn ‘Kledingkast Methode’ daar heel goed voor gebruiken.

Als je al zover bent dat de basis van je interieur helemaal klopt is dat heel erg mooi, dan heb je al een flinke voorsprong.

Vaak is het helaas anders en ben je zelfs over de basis nog niet tevreden. Een goede basis of niet, sfeer zit precies in de dingen die je huis persoonlijk maken. Die persoonlijke dingen zijn de sieraden van jouw huis. Je kent vast wel de beroemde uitspraak: je huis weerspiegelt wie je bent!

Het gaat er dus om dat jouw persoonlijkheid, jouw karakter, wie jij bent en jouw voorkeuren dus allemaal in jouw huis terug te zien zijn. Dan heb je de sfeer die je zo graag wilt!

Om persoonlijkheid in je huis te brengen kun je o.a. aan de slag gaan met foto’s aan de muur, leuke decoratieplekjes maken, kussens en plaids toevoegen en planten neerzetten. Je zult dan gelijk merken dat de sfeer in je huis met elk ding wat je toevoegt veranderd en prettiger gaat voelen.

Om een sfeervol huis te bereiken, kun je beginnen met het volgende in je huis toe te voegen:

  • Maak gebruik van verschillende stoffen en materialen. Het maakt je interieur spannender.
  • Bedenk een aantal plekjes in de ruimte waar je decoratie bij elkaar neerzet. Als je spullen bij elkaar plaatst op één plek dan geeft dat in de rest van je interieur juist rust.
  • Wissel verschillende vormen af. Er ontstaat vanzelf meer speelsheid en (afge)ronde vormen zorgen voor verzachting tegenover harde en rechte lijnen.
  • Voeg structuren en/of patronen toe. Dat zorgt voor meer levendigheid in je interieur, en levendigheid voelt warm en sfeervol.
  • Speel met verschillende stijlen. Daarmee breng je persoonlijkheid in je huis.

Een sfeervol huis komt je niet helemaal vanzelf aanwaaien.

Dat zou heel mooi zijn, maar zo werkt het helaas niet. Weten welke stijl, materialen, stoffen, vormen en combinaties van dit alles er echt bij jou passen is al een hele stap in de goede richting.

LEER IN ÉÉN DAG JOUW UNIEKE KLEDING-EN INTERIEURSTIJL!

Twijfel jij ook vaak over je aankopen en wil je leren jouw echte unieke stijl te ontdekken? Wil je leren hoe je bewustere keuzes kunt maken waardoor je steeds beter weet wat er écht bij jou past, zodat je je droominterieur kunt bereiken?

In de volgende ééndaagse Masterclass leer ik je er alles over, Klik hier voor meer informatie of vraag de gratis video aan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *