Sinds begin 2014 is er een nieuwe manier om een foto af te drukken, namelijk een foto op hout. In zeer korte tijd is deze ondergrond enorm populair geworden, maar er is eigenlijk maar weinig over bekend. Welke houtsoort kan je het beste kiezen of wat is het effect van de planken op de foto? Vragen die we in dit blog gaan beantwoorden.

Kies de uitstraling die bij je past

Er zijn veel verschillende houtsoort beschikbaar om je foto op te laten afdrukken, maar elke houtsoort heeft een eigen uitstraling. Dus zorg ervoor dat je hier goed over nadenkt voordat je er één kiest.

 

 

Zonder kieren tussen de planken

Een eigenschap van een foto op hout is dat er eigenlijk altijd kieren tussen de planken zitten, maar wil je dit nu echt niet dan is multiplex (of berkenplex) een goed uitkomst. Dit hout bestaat namelijk uit één deel waardoor er geen kieren zijn. Het nadeel van multiplex is dat er bijna geen houtstructuur zichtbaar is, dus dat het effect van het hout zeer beperkt is.

 

Subtiele houtstructuur

Wil je dat het hout weinig effect heeft op de foto, maar wil je wel de uitstraling van hout? Dan is vurenhout een aanrader. Zeker wanneer er voor de whitewash variant wordt gekozen, zal de foto kleurecht worden geprint met behoud van het houteffect. De nerven en noesten zullen subtiel zichtbaar zijn in de foto.

 

Robuuste en brocante uitstraling

Heeft je woonkamer een stoere aanvulling nodig, dan is steigerhout een echte aanrader. Door het steigerhout krijgt de foto een robuuste en brocante uitstraling. Je hebt het idee dat de foto wat ouderwets is, terwijl deze toch in het digitale tijdperk is gemaakt.

 

Duidelijk aanwezig

Larikshout is ook geschikt voor binnen, maar het is wel een houtsoort met veel uitstraling. Larikshout is namelijk van zichzelf redelijk donker en dat zie je terug in het resultaat. De houtstructuur is ook meer aanwezig dan bijvoorbeeld bij vurenhout, maar dat geeft wel een enorm mooi effect.

Subtiel of duidelijk zichtbaar?

Voor bijna alle houtsoorten is het mogelijk om voor een whitewash afwerking te kiezen. Hierdoor wordt de houtstructuur (nerven/noesten) minder duidelijk zichtbaar en wordt de foto realistischer geprint. Hieronder zie je duidelijk het verschil. Wij zouden vooral voor direct print kiezen wanneer je een natuurfoto of detailfoto aan de muur wilt hebben. Wat vind jij?

Het beste formaat

De ruimte tussen de planken heeft effect op de uitstraling van de foto in de kamer. Dus kies het juiste formaat bij de juiste foto.

Breed / Verticaal: Een groepsfoto, bijvoorbeeld van de familie of van de kinderen, is erg geschikt voor dit formaat. Een portretfoto met veel achtergrond is ook erg mooi in deze uitvoering.

Breed / Horizontaal: De horizontale latten benadrukken de lange lijnen in een foto, bijvoorbeeld een horizon. Een mooie foto van een ondergaande zon wordt hierdoor nog mooier. Ook een foto van een liggende baby komt goed tot zijn recht.

Hoog / Verticaal: Door de verticale latten lijkt de foto nog hoger en lijkt de ruimte waarin de foto op hout komt te hangen hoger. Met name hoge gebouwen (Empire State Building of de Eiffeltoren) zijn erg mooi, maar ook een waterval is prachtig. Daarnaast is een trouwfoto waar de bruid en bruidegom helemaal op staan (statieportret) aan te raden in deze uitvoering

Hoog / Horizontaal: Deze uitvoering wordt vooral gebruikt om portretfoto’s op af te drukken.

Meer weten?

Wil je meer weten over een foto op hout en bij welke aanbieders je terecht kan? Kijk dan een keer op Vergelijk Canvas (http://www.vergelijkcanvas.nl/foto-op-hout/)

Misschien wil je graag weten hoe je deze schilderijen mooi kunt samenvoegen met jouw interieur? Vraag informatie op via info@mixinstijl.nl | 06 253 253 94

 

 

 

 

©2019 Mix in Stijl. All right reserved. Website created and supported by Whale agency / F5 Online.

CONTACT MIX IN STIJL

Naar aanleiding van je vraag neem ik telefonisch of per e-mail contact met je op, vul daarom je gegevens zo volledig mogelijk in zodat ik je goed kan helpen.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

Je gegevens zijn alleen bedoeld voor eigen gebruik en worden niet gedeeld met anderen. Als je je gegevens achterlaat ontvang je wekelijks waardevolle artikelen voor een fantastisch interieur