Erfstsukken, tja! Je hebt een antiek kastje van je moeder geërfd, het is je dierbaar, maar wat doe je ermee?

En je hebt ook nog wat erfstukken van andere familieleden die je heel dierbaar waren. Die spullen wil je natuurlijk niet kwijt. Dat voelt raar, alsof je die persoon aan de kant zet.

Toch vind je het lastig om de erfstukken in je inrichting te verwerken en er een mooi geheel van te maken. 

Hoe doe je dat? Past het wel bij de andere meubels die je hebt, en hoe combineer je de erfstukken met nieuwe meubels zonder dat het een ratjetoe wordt van allemaal verschillende interieurstijlen? 

Juist oude meubels met een verhaal maken je interieur interessant, je creëert er als vanzelf een uniek interieur door.

Dit kom je bij niemand anders tegen. Het is helemaal jouw eigen interieurstijl. Je huis weerspiegelt je persoonlijkheid, en door erfstukken aan je interieur toe te voegen komt heel duidelijk naar voren wie jij bent en wat er bij jou hoort. Een interieur is prachtig als er waardevolle meubels in staan waaraan de bewoners gehecht zijn. Iedereen die bij je thuiskomt voelt direct de persoonlijkheid van de eigenaar. Dit noem ik écht een ‘Thuis’.

Ik hou er niet van om een huis in te richten met alleen maar nieuwe spullen. 

Daar zit voor mij geen ziel in, alsof je in een ingerichte woonwinkel leeft, dat wil je toch niet?!Daarom ga ik als ik met klanten werk altijd eerst uit van alle bestaande meubels die er zijn, en daar horen de erfstukken bij. Dat is de basis voor elk interieur, van daaruit ga ik kijken hoe we nieuwe meubels aan het interieur toe kunnen voegen. We kijken welke interieurstijl het beste past bij de bestaande meubels en de erfstukken. En voilá, zo krijg je een uniek en persoonlijk interieur dat helemaal bij je past en waarin je je helemaal thuisvoelt.

Creëer een goede balans tussen de antieke meubels en de rest van je interieur. 

Kijk uit dat je niet teveel antieke meubels in je ruimte plaatst, dit haalt het unieke in je interieur juist weer naar beneden. Overal waar ’te’ voorstaat is meestal geen verbetering. Kies ervoor om een paar erfstukken toe te voegen, maar hou voor het overgrote deel een andere stijl aan. Als je teveel antieke meubels in je ruimte neerzet, dan bereik je juist het tegenovergestelde: ze vallen helemaal niet meer op en je interieur voelt rommelig. Maar als je voor paar unieke items kiest, zullen deze juist veel meer de aandacht trekken en je interieur een fantastische uitstraling geven.

Combineer 2 interieurstijlen in je ruimte. 

De meesten van ons willen geen huis dat onrustig of rommelig aanvoelt, ik ook niet! In een huis dat rommelig aanvoelt kun je niet ontspannen.Als je teveel interieurstijlen met elkaar combineert, dan oogt het snel rommelig in je huis. Er is dan geen duidelijke hoofdstijl aanwezig. Kies daarom altijd één interieurstijl die als hoofdstijl fungeert zodat het duidelijk zichtbaar is welke interieurstijl in jouw ruimte de boventoon voert.

Welke interieurstijlen zijn goed met antieke elementen te combineren?

  1. Combineer bijvoorbeeld je nieuwe landelijke interieur met oude landelijke elementen. Zo blijf je in de zelfde interieurstijl, maar krijgt je interieur veel meer karakter.
  2. Of combineer de erfstukken met ‘Scandinavisch Design’. Deze interieurstijl oogt rustig en strak en daardoor komen juist de antieke elementen meer op de voorgrond en worden het fantastische blikvangers in je interieur.
  3. De industriële stijl is een stijl met veel rauwe materialen: steen , staal, leer, betonlook voeren de boventoon. Hoe geweldig is het als je daar enkele bijzondere antieke meubels aan toevoegt. Het voegt warmte toe aan dit rauwe interieur.

Past het antieke meubel nog steeds niet in je interieur? 

Antieke meubels hebben vaak donkere of rood achtige houtkleuren. Als je zelf al meerdere houten elementen in je ruimte hebt die niet allemaal dezelfde houtkleur hebben, en je voegt er dan ook nog enkele erfstukken aan toe met allemaal een andere houtkleur, dan zul je daar niet blij van worden om ze te combineren met je huidige interieur.

Wat kun je dan doen om de erfstukken wel te laten passen bij je huidige interieur? 

Probeer als eerste zoveel mogelijk dezelfde houtsoorten te gebruiken die dezelfde kleur hout hebben. Als je dan kiest voor één antiek meubelstuk dan is het geen probleem als de kleur afwijkt, dat benadrukt dan juist de andere interieurstijl. Zorg er wel voor dat deze kleur écht afwijkt en van de kleur van de andere houten meubels.

Als ik met mensen werk kies ik er altijd voor om juist met allemaal verschillende materialen te werken. De verschillende materialen versterken elkaar. Als er teveel meubels staan van hetzelfde materiaal (bijvoorbeeld hout) en de vloer is ook nog eens in dat materiaal uitgevoerd, dan valt niks meer op: alles loopt als het ware in elkaar over. En dat is heel jammer, mogelijk past het allemaal wel bij elkaar maar het interieur wordt er niet spannender van.

Hout is heel goed te verven. Bekijk welke meubels je een kleur zou kunnen geven. Dat kunnen bestaande meubels zijn, zodat je antieke meubels origineel kunnen blijven, maar dat kunnen ook goed de antieke meubels zijn.

Antieke meubels ga je toch niet verven? Dat is zonde! 

Is dat zo? Zou het juist niet zonde zijn als je antieke meubel helemaal niet tot zijn recht komt in je ruimte? Dat je helemaal geen plezier hebt van het meubelstuk? Dat zou ik zonde vinden! Je antieke meubels een kleur geven kan een fantastische uitwerking hebben op het meubelstuk. Je meubel steek je als het ware in een ‘nieuw jasje’. Het antieke kastje van je moeder valt ineens veel meer op en iedereen maakt er complimenten over. Het meubelstuk wordt weer op waarde geschat, daar zou je moeder ook blij van worden!

Wil je weten hoe je jouw erfstukken goed in je interieur kunt verwerken? Vraag een ‘Gratis designadvies’ aan en ik geef je graag ideeën over hoe je jouw interieur een hoogwaardige uitstraling kunt geven.

Gratis designadvies

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2019 Mix in Stijl. All right reserved. Website created and supported by Whale agency / F5 Online.

CONTACT MIX IN STIJL

Naar aanleiding van je vraag neem ik telefonisch of per e-mail contact met je op, vul daarom je gegevens zo volledig mogelijk in zodat ik je goed kan helpen.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

Je gegevens zijn alleen bedoeld voor eigen gebruik en worden niet gedeeld met anderen. Als je je gegevens achterlaat ontvang je wekelijks waardevolle artikelen voor een fantastisch interieur
Je gegevens zijn alleen bedoeld voor eigen gebruik en worden niet gedeeld met anderen. Als je je gegevens achterlaat ontvang je wekelijks waardevolle artikelen voor een fantastisch interieur.
GRATIS VIDEO VOOR JOU!
Met de ‘Kledingkast Methode’ leer je je eigen stijl (her)kennen en ga je precies begrijpen welke kleding & interieurstijl bij jóu past.