Ik wil meer sfeer in de zithoek is iets dat ik vaak hoor.

Er is een hele simpele oplossing om in een paar minuten tijd al meer sfeer in de zithoek te creëeren. Ik weet zeker dat als ik het jou mijn tip ga geven dat je denkt: is dat alles?! Er is toch wel iets meer voor nodig om meer sfeer te krijgen?

Tuurlijk, er zijn meerdere manieren om meer sfeer in je huis te brengen. Maar laten we makkelijk beginnen. Mijn tip kun je gelijk toepassen. Je zult direct het verschil gaan zien.

x

Ik geef je zo mijn tip om snel meer sfeer in de zithoek te bereiken, maar eerst wil ik het met jou hebben over sfeer.

Er zijn verschillende redenen waarom jij sfeer in de zithoek mist. Vaak heb je geen idee waar dat precies mee te maken heeft. Je hebt genoeg leuke ideeën en sommige ideeën voer je ook uit, maar het levert nooit helemaal op waar jij naar op zoek bent: Sfeer in de zithoek of zelfs in jouw hele huis!

x

Wat is sfeer?

Sfeer betekend voor iedereen wat anders. Dat is wel belangrijk om te weten. Want, wat is sfeer voor jou? Voordat je meer sfeer in de zithoek wilt brengen, is het goed om eerst eens te onderzoeken wat voor jou sfeer betekend. Zijn dat bijvoorbeeld uitnodigende meubels, zodat je samen languit op de bank kunt liggen? Vind jij een knus gevoel belangrijk om sfeer in de zithoek te ervaren? Of zit sfeer voor jou in kleuren of in bepaald soort materialen?

x

Éen van de belangrijkste redenen waarom je sfeer in de zithoek mist: meubels die te ver uit elkaar staan.

Veel mensen hebben de neiging om hun zithoek heel ruim op te stellen. Ze zetten de stoelen en bank ver uit elkaar, zodat ze de hele ruimte die ze hebben benutten. Dat snap ik wel, maar wat doet dat met de sfeer in de ruimte?

Wat denk jij: voelt dat knus en gezellig? Kun je er een fijn gesprek voeren of zorgt de grote afstand ervoor dat dat niet goed lukt?

x

Als je een bekende tegenkomt op straat, ga je automatisch dichter bij elkaar staan als je wilt weten hoe het met diegene gaat.

Hoe intiemer het onderwerp van het gesprek is, hoe dichter je bij elkaar gaat staan. Een goed gesprek voeren werkt namelijk simpelweg niet op 3 meter afstand. Dan verlies je letterlijk het contact met de ander. In je huis is dat niet anders, het is er zelfs nog belangrijker. Meestal zijn de mensen die je in je huis uitnodigt de mensen die je graag om je heen hebt, en dan wil je niet die afstand voelen.

x

Dus, wil jij nu snel meer sfeer in de zithoek creëren? Pas dan deze tips direct toe:

  • Plaats de bank en stoelen dichter naar elkaar toe.
  • Houdt een minimale ruimte aan tussen 2 stoelen die naast elkaar staan (alleen als het 2 dezelfde stoelen zijn). 20 cm is meestal voldoende.
  • Plaats de bank (en eventueel de stoelen) op een vloerkleed. Dat zorgt voor verbinding en maakt de zithoek knusser.
  • Zet de salontafel (of meerdere bijzettafeltjes) ongeveer 45 cm van de bank af. Dat is gelijk ook praktisch. Je hoeft niet op te staan om een glas op tafel neer te zetten.

x

Alles in het interieur draait om gevoel. Probeer het zelf maar uit.

Schuif de zitmeubels wat verder uit elkaar en zet ze eens dichtbij elkaar. Wat voelt voor jou prettig? En hoe voelt de zithoek fijner als je er met meerdere mensen zit?

Weet jij wat ik echt leuk zou vinden?

Stuur mij een foto van jouw zithoek voor en na. En wie weet, heb ik nog wel een leuke tip voor jou…