Interieuradvies aan huis in Nijmegen – kijk binnen bij Henk & Anne

Interieuradvies aan huis in Nijmegen. Henk & Anne hadden plannen om te gaan verbouwen. Anne kreeg veel stress van alle keuzes die ze nu moesten gaan maken. Ze wilde het dit keer goed aanpakken! Zo kwamen ze bij Mix in Stijl Interieur Advies terecht voor een totaal ontwerp. Ze wilde hun interieur een echte opfrisbeurt geven en daarom mochten veel van hun meubels vervangen worden. Het moest allemaal wat eigentijdser worden. Ik maakte een plan voor de verbouwing en verwerkte daarin ook de opstelling van de nieuwe keuken.

Er veranderde niets aan de meubelopstelling, maar toch ervaren ze nu veel meer ruimte en rust.

Bij het interieuradvies aan huis in Nijmegen kon ik aan de meubelopstelling niet veel veranderen, het was simpelweg de beste opstelling. Toch kon er heel veel meer rust en ruimte gecreëerd worden door te kiezen voor bepaalde type meubels, kleuren en verlichting die gevoelsmatig minder ruimte innemen of juist het ruimtegevoel te versterken.

Binnenkijker- interieuradvies bij Henk & Anne in Nijmegen - tekening meubelopstelling
Binnenkijker- interieuradvies bij Henk & Anne in Nijmegen - stijlvol interieur

De kleuren, verlichting, vormen en type meubels maken de ruimte groter dan die is.

We gebruikten een aantal slimme technieken om het interieur in Nijmegen optisch veel ruimer te laten lijken. De lichte kleuren, het ronde vloerkleed, de luchtige salontafel, het hangende meubel zorgden stuk voor stuk voor meer rust en ruimtegevoel in de zithoek.

Een sfeervol leeshoekje bij het raam.

De vlinderstoel in de hoek bij het raam maakt het interieur speels en omdat de stoel een open frame heeft oogt deze lekker luchtig: perfect voor deze ruimte! Dit werd een heerlijk sfeervol leeshoekje. De vorm van de stoel past ook mooi bij het ronde vloerkleed.

Een sfeervol zithoekje
De haard verbinden met meubels en kleur betekent meer rust in de ruimte

Eindelijk hebben ze nu plezier van de haard.

De haard hadden ze al heel lang, maar viel nooit op. Iedereen die binnenkwam vroeg of de haard nieuw was. De schouw kreeg een bijzondere kleur en het meubel ernaast werd afgewerkt in dezelfde kleur. Het resultaat mocht er zijn: verbinding, sfeer en een haard die eindelijk opvalt.

Een hele lange woonkamer door het kiezen van de juiste meubels.

Om ervoor te zorgen dat de eettafel niet teveel in de weg zou staan, kwam er een eettafelbank tegen de wand aan, zodat de eettafel dichter naar de muur geschoven kon worden. De eettafelbank was net als aan de andere kant verbonden met de haard. Dit zorgde voor heel veel lengte effect in de woonkamer.

Binnenkijker- interieuradvies bij Henk & Anne in Nijmegen - eethoek met eettafelbank voor meer ruimte en sfeer
Binnenkijker- interieuradvies bij Henk & Anne in Nijmegen - standaard kast om de hoek heen gebouwd

De bestaande boekenkasten werden om een pilaar heen gebouwd.

Henk & Anne hadden boekenkasten die ik wilde hergebruiken, maar wel op een originele manier. De kasten werden om een pilaar heen gebouwd. Er ontstond daardoor tevens een mooie plek om boeken decoratief te laten zien: dat werkt direct sfeerverhogend.

Nog meer ruimte creëeren met de juiste verlichting.

Voor het interieuradvies in Nijmegen moest er ook een goed lichtplan komen. Om nog meer ruimte te besparen op de vloer zodat de kamer groter lijkt, koos ik ervoor 2 wandlampen boven de bank te hangen i.p.v. vloerlampen naast de bank neer te zetten. Henk & Anne hebben nu aan beide kanten van de bank goed leeslicht.

Binnenkijker- interieuradvies bij Henk & Anne in Nijmegen - type verlichting voor meer ruimtegevoel
Binnenkijker- interieuradvies bij Henk & Anne in Nijmegen - verbouwing en nieuw keukenontwerp zorgt voor vee meer ruimte

De nieuwe keuken zorgde voor veel meer licht en openheid.

De dichte keuken uit het interieur in Nijmegen werd opengebroken, dat maakte een wereld van verschil. Een kookeiland scheidde de keuken van de woonkamer en ondanks dat was er ook verbinding tussen de beide delen van de ruimte. Dit maakte de kamer licht, open, ruimtelijk en zeer sfeervol.

Zó was het interieur voor het interieuradvies aan huis in Nijmegen.

Éen stoel stond voor het zicht van de haard en de schouw had dezelfde kleur als de muren ernaast waardoor de haard nauwelijks opviel in de ruimte. Een aantal meubelstukken waren te fors of namen teveel van de vloerruimte in, terwijl er ook veel meubelstukken waren die juist te klein waren, waardoor de ruimte onrustig en voller oogde dan die was. De keuken was een aparte ruimte met een andere vloer als in de woonkamer wat zowel de keuken als de woonkamer op het oog kleiner maakten. Het resultaat heb je gezien: een licht sfeervol huis dat rust en ruimte uitstraalt.

Interieur Nijmegen vóór Make-over.

Henk & Anne zeggen: Het interieuradvies heeft me gelijk veel rust in mijn hoofd gegeven, we hebben een zeer compleet en doordacht plan met veel leuke ideeën.

Wij wonen 25 jaar in hetzelfde huis en ik besefte me onlangs dat ik al die jaren al bezig ben met mijn interieur, maar dat het nog nooit naar mijn zin geweest is. We wilden de keuken uit te gaan bouwen en gingen rondkijken om ideeën op te doen. Er was zoveel te kiezen, dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Ik merkte dat ik veel stress kreeg van alle keuzes die er waren.Dit konden wij niet samen voor elkaar krijgen: we hadden hulp nodig! De verbouwing zou ons veel geld gaan kosten en we wilden ook nieuwe meubels aan gaan schaffen. Henk vindt al snel alles prima, maar ik wilde het deze keer écht goed doen. Ik vind het belangrijk dat alles in mijn interieur klopt en ik wilde zeker geen verkeerde keuzes meer maken.

We kwamen in gesprek met Mix in Stijl.

We zochten iemand die ons kon helpen ons huis zo in te richten dat het helemaal bij ons past. Geen huis zoals ik vaak zie in de woonbladen, die allemaal op elkaar lijken.Ik vond het heel spannend toen Petra kwam, maar dat verdween al snel. Wij werden heel blij van de adviezen waarmee ze kwam.

Zij kwam met hele andere oplossingen en ideeën als waar wij zelf aan dachten. 

De nieuwe keukenopstelling die zij bedacht had was voor mij echt een eyeopener. Dat had ik nooit zelf kunnen bedenken. De opstelling die zij voorstelde zorgde ervoor dat de keuken veel meer in verbinding kwam te staan met de woonkamer. Ik was zeer verrast door dit idee. Het advies heeft me gelijk veel rust in mijn hoofd gegeven. We hebben een zeer compleet en doordacht plan met veel leuke ideeën. 

Inmiddels hebben we alle  ideeën uitgevoerd en zijn we er heel blij mee en we krijgen hele positieve reacties van iedereen! De verbouwing hebben we niet gedaan, omdat dat uiteindelijk erg veel zou gaan kosten. De keuken hebben we wel opengebroken en vernieuwd en het blijkt zelfs dat we nu meer dan voldoende ruimte hebben. We waren al superblij met het basisplan, maar nu met de styling erbij voelt het echt helemaal af!

Henk & Anne, Nijmegen

Wil je mij graag spreken, kijken hoe ik jou kan helpen.

Boek dan hier nu eventjes JOUW GRATIS GESPREK.

Petra de Wit | Mix in Stijl Interieur Advies – Arnhem | info@mixinstijl.nl | 06 253 253 94