Interieuradvies & shoppen om de beste keuzes te maken bij het aanschaffen van je nieuwe meubels, het bespaart je energie, geld en ergernis

Heb jij als je voor meubels gaat winkelen ook altijd het gevoel dat er zoveel keus is, zodat je juist helemaal niet meer weet wat je moet kiezen? Teveel keus maakt kiezen alleen maar lastiger. Je blijft daardoor ronddraaien in dat overbekende cirkeltje. En ongemerkt wordt een mooi interieur bij elkaar shoppen een meerjarenplan.

Een interieuradvies aan huis en samen shoppen helpt je om de beste keuzes te maken bij het aanschaffen van je nieuwe meubels.

Het bespaart je energie, geld en ergernis. Met een goed onderbouwd interieuradvies & shoppen help ik je om gerichte aankopen te doen.

Een verassend interieur creëren, hoe doe je dat?

Waarschijnlijk kom je er wel toe om nieuwe spullen aan te schaffen, maar blijkt als je het eenmaal thuis hebt staan dat het helemaal niet is wat je verwachtte. Elke keer weer merk ik dat de meeste mensen naar elk meubelstuk apart kijken. En niet naar hoe het meubelstuk in de ruimte past, bij de andere meubels, kleuren en materialen.

Logisch dat je vooral kijkt naar wat je mooi vindt. Alleen is het niet de beste oplossing om van je huis een mooi geheel te maken en er een goede balans in te krijgen. Juist door iets anders te kiezen dan waar in eerste instantie je voorkeur naar uit gaat, kun je een verrassend interieur creëren. Een interieur dat een speels, spannend en sfeervol geheel vormt. Maar hoe doe je dat?

Altijd op zoek naar inspiratie

Als inrichten en indelen niet je vak is, kan het creëren van een gezellig geheel erg moeilijk zijn. Wist je dat het gros van de mensen het hele jaar door op zoek is naar interieurinspiratie? Uit onderzoek is gebleken dat heel veel mensen maandelijks iets in huis veranderen omdat ze steeds niet tevreden zijn met het resultaat. Ruim 40% van de woonbladenlezers wil liever een andere indeling van het huis.

Goed interieurplan en samen shoppen

Dus: als je succesaankopen wilt doen, dan is het belangrijk dat je een plan hebt voordat je gaat winkelen. Zodat je precies weet hoe jouw meubelstuk er uit moet zien. Met een ’Uurtje Advies aan Huis‘ maak ik voor jou een goed onderbouwd interieurplan.

Als je twijfelt of dit voor jou voldoende is. Als je nog gerichter advies over je aankopen wilt. Dan ga ik nog een stap verder met je. Met een ’Interieuradvies & Shoppen’ ga ik met jou mee om je te helpen met het maken van de beste keuzes.

Zo pak ik het ‘Interieuradvies aan Huis & Shoppen’ voor en met je aan

In gemiddeld 2 tot maximaal 2,5 uur werk ik bij jou in je woonruimte een interieuradvies uit. Aan het eind van dit advies heb je heel veel praktische informatie over zaken waar je al langer tegenaan loopt. Je krijgt van mij een tekening op schaal, een kleur en lichtplan.

Na dit advies maken we met elkaar een afspraak om te gaan shoppen. Als je bang bent dat ik je nu op kosten ga jagen, dan kan ik je geruststellen. We bespreken van tevoren het budget dat je wilt besteden en we gaan naar winkels waar veel keus is in allerlei prijscategorieën. Winkels waar jij ongetwijfeld zal kunnen slagen.

Het Interieuradvies aan Huis & Shoppen in 2 afspraken:

  1. Interieuradvies aan Huis
  2. 4 uur shoppen
  • de winkels waar we gaan shoppen
  • lunch
  • meubels bestellen

 

1. Interieuradvies aan Huis

Om je goed te kunnen begeleiden als we gaan shoppen moet er een interieurplan klaarliggen. Daarom wil ik weten wat jouw woonvragen zijn, welke sfeer je zoekt en wie jij bent. Tijdens het ’Interieuradvies aan Huis’ nemen we samen stap voor stap jouw interieur door. De indeling, kleuren, materialen en de verlichting komen daarbij allemaal aan bod.

Lees hier meer over mijn werkwijze bij een ’Interieuradvies aan Huis’

2. Samen Shoppen

Als het interieurplan helemaal naar wens is, dan pas maken we een afspraak om samen te gaan shoppen. Voor het shoppen trekken we 4 uur uit. En omdat we gericht gaan shoppen kunnen we snel en efficiënt keuzes maken.

Veel mensen kunnen zich moeilijk voorstellen hoe de meubels die in de winkel staan er uit zien in hun eigen huis. De bank lijkt in de winkel echt kleiner dan bij jou thuis. En die kleur, die had je toch niet uitgekozen? Kleuren ogen anders in de winkel door het soort licht en de andere kleuren die er omheen aanwezig zijn. Met een kleurstaal naar buiten lopen zou ik je dus niet adviseren, je zet je meubels toch ook straks niet buiten neer?

Het kan gebeuren dat we in de winkel niet precies vinden wat we in het plan besproken hebben. We komen bijvoorbeeld net niet de juiste maat tegen. Misschien zie jij een meubelstuk wat je heel erg mooi vindt, maar anders is dan we eerder besproken hebben. Wel zo handig dat ik er dan bij ben. Ik kan ter plekke voor je bekijken of het meubelstuk qua maat, kleur of stijl in jouw interieur zou passen.

De winkels waar we gaan shoppen

We gaan naar een grote woonboulevard waar meerdere winkels bij elkaar te vinden zijn. Dit zijn winkels in verschillende prijscategorieën, stijlen en merken. Voor iedereen is er dus wat te vinden. Ik kies welke winkels het beste aansluiten bij jouw stijl en budget en stippel de route uit.

Lunch

Om even op adem te komen, bied ik je tussendoor een lunch aan. Tijdens de lunch evalueren we wat de vervolgstappen zijn voor de resterende tijd. Na de lunch kunnen we weer met nieuwe energie verder winkelen.

Meubels bestellen

Als de 4 uur shoppen er op zitten, zijn er keuzes gemaakt en kun je tot bestellen overgaan. Je hebt een compleet interieuradvies, je hebt veel praktische tips gekregen en de meubels zijn uitgekozen. Voor jou geen meerjarenplan. Je hebt er in totaal maar twee dagdelen voor nodig gehad. Één miskoop en je hebt dit advies al terugverdiend.

Wil je graag gericht advies vooraf en tijdens je zoektocht naar meubels om een sfeervol interieur te creëren, een interieur waarin je je thuis voelt?

Maak nu een afspraakJa, ik wil advies & shoppen!

Petra de Wit | Mix in Stijl Interieur Advies - Arnhem | info@mixinstijl.nl | 06 253 253 94

CONTACT MIX IN STIJL

Naar aanleiding van je vraag neem ik telefonisch of per e-mail contact met je op, vul daarom je gegevens zo volledig mogelijk in zodat ik je goed kan helpen.

Wordt verstuurd

©2018 Mix in Stijl. All right reserved. Website created and supported by Whale agency / F5 Online.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?