• Interieuradvies Arnhem.

    “We hadden zelf ons huis nooit zo warm en sfeervol kunnen inrichten, het voelt nu echt als thuis!”

    Henk & Ria.

    Interieuradvies op maat

Interieuradvies in Arnhem – kijk binnen bij Henk & Ria

Interieuradvies in Arnhem! Henk & Ria kregen een nieuw huis dat nog helemaal kaal was. Een leeg huis inrichten vonden ze niet makkelijk, daarom gingen ze op zoek naar interieuradvies in Arnhem, iemand die hun kon helpen met de interieurinrichting. Ze wilden een huis dat gelijk helemaal klaar zou zijn en waar ze zich direct in thuis zouden voelen. Ik maakte een mooi interieurplan voor ze.

De meubelopstelling zorgt voor veel ruimtelijkheid in de woonkamer en de keuken.

Beginnen in een leeg huis, hoe doe je dat? Henk & Ria hadden er genoeg ideeën over, maar kwamen er niet uit. Ze wilden vooral meer rust en ruimtelijkheid ervaren in hun nieuwe huis. Er zijn talloze manieren om meer ruimtegevoel te creëren. In dit huis bereikten we meer rust en ruimte door o.a. de plaats en het model van de bank, een aantal grote meubelsstukken, meubels op pootjes, een luchtige stoel op een draaipoot en nog veel meer…

Tekening meubelopstelling interieuradvies Arnhem
Interieurinrichting voor Henk & Ria

Als je in de draaistoel zit kun je heerlijk naar buiten kijken.

Ik hou van draaistoelen. Ze zijn zo praktisch in het gebruik. Je kunt er alle kanten mee op draaien. Ria zit graag in deze stoel, ze kan dan heerlijk de tuin in kijken. Deze stoel heb ik apart van de zithoek getrokken. Zo ontstaat er ondanks de kleine ruimte toch een apart hoekje en blokkeert de stoel niet de doorloop. De stoel is met bezoek makkelijk dichterbij te schuiven.

We kozen voor een ronde eettafel, die zorgde voor meer luchtigheid.

Voor het interieuradvies in Arnhem koos ik een ronde eettafel. Henk & Ria wilden graag een grote tafel waar ze ook goed aan konden werken. Jammer genoeg paste een grote langwerpige tafel niet in hun ruimte. Dan zouden we knel komen te zitten met de zithoek en zouden ze zich om allerlei meubels heen moeten manoeuvreren. Niet handig dus! De ronde tafel zorgt voor een luchtiger gevoel in de ruimte. De tafel is uitschuifbaar en kan dus groter gemaakt worden op ieder gewenst moment.

Interieurinrichting - Henk & Ria - Arnhem
Afscheiding tussen woonkamer en keuken.

De kleuren en de afscheiding maakten de kille, witte keuken warm en gezellig.

De witte keuken die al in het huis zat was zeker niet iets wat Henk & Ria zelf zouden hebben uitgekozen. Zij vonden het erg kil. Met de kleuren op de muur die ik adviseerde en een mooie afscheiding tussen de keuken en de woonkamer zijn ze nu toch blij met de keuken.

Eindelijk ook een goed lichtplan!

Tijdens het interieuradvies in Arnhem kwam ook de verlichting aan de orde. In hun vorige huis hadden Henk & Ria de verlichting niet op orde gekregen. Ik maakte een uitgebreid lichtplan voor ze. De lampen in de keuken zorgen nu voor goed licht op het werkblad. Ook zorgen deze lampen voor meer sfeergevoel in de keuken.

’s Avonds kunnen de lampen heel zacht branden, zodat ze niet in een donker gat kijken.

Goede verlichting in de keuken.
Decoratie keuken

Keukenspullen kunnen ook als decoratie dienen voor meer sfeer.

Om nog meer sfeer in de keuken te brengen is er een klein hoekje gereserveerd voor decoratie. Mooie olieflesjes kunnen decoratief worden neergezet. Ook handig in gebruik en er blijft voldoende werkruimte over.

Mooie sfeerplekjes: de afscheiding tussen de keuken en de kamer wordt een leuke decoratieplek.

Ria was heel bang dat ze vanaf de bank direct op de keuken zou kijken en dat dat haar zou gaan storen. Gelukkig heeft ze daar nu helemaal geen last van. Voor de afscheiding tussen de keuken en de kamer is een stalen rek van Xenos gebruikt. Met het rek kan Ria zich uitleven met haar decoratie. Het rek is ontzettend leuk om naar te kijken. Ook op tafel is een mooi sfeerplekje gecreëerd.

Decoratie op eettafel en afscheiding tussen keuken en woonkamer.
Sfeervolle woonkamer na interieuradvies Arnhem.

Door niet voor een hoekbank te kiezen ziet de woonkamer er veel ruimtelijker uit.

De zithoek voelt heel warm en sfeervol. Er zijn voldoende zitplekken om gezellig bij elkaar te zitten. Zelf gingen ze steeds uit van een hoekbank (dat wilden ze heel graag). Maar een hoekbank zou hun ruimte blokkeren, gevoelsmatig kleiner maken en de looproutes belemmeren. We hebben gekozen voor een rechte bank met een losse stoel. Vanuit de stoel is het heel fijn om te tuin in te kijken.

Voor het interieuradvies in Arnhem koos ik verschillende materialen en structuren om de ruimte te laten sprankelen.

De zachte stoffen, gecombineerd met harde materialen en de structuur van het behang maken deze ruimte levendig en alles is toch mooi op elkaar afgestemd. Alles ‘klopt’ gewoon, het voelt als een geheel. De grote staande lamp geeft goed leeslicht en de hanglampen aan de andere kant verlichten de hoek erg prettig, terwijl de vloer vrij blijft. Al met al lijkt de kamer veel groter dan die in werkelijkheid is.

Interieuradvies op maat

Video: vorige huis van Henk & Ria.

Video: nieuwe huis van Henk & Ria.

We zouden een ander huis krijgen en toen zijn we gaan zoeken naar advies.

We wilden dat het huis in één keer klaar zou zijn en als ons thuis zou voelen. We wilden niet nog eens 5 jaar gaan lopen shoppen en denken: we willen dit, of is dat het toch niet? Zullen we dat dan doen? Wat doen we met de kleur? En de verlichting vonden we echt heel lastig. Dat is in ons vorige huis ook nooit helemaal gelukt.

x

Maatvoering vonden we zelf heel lastig en ook welke indeling het beste zou zijn. Wij maakten voor onszelf de fout door steeds van hetzelfde beginpunt uit te gaan.

We zochten op interieuradvies Arnhem en kwamen bij Mix in Stijl terecht. Wat ons vooral erg aansprak was dat Petra ook dingen hergebruikte, zodat we niet gelijk een heel nieuw interieur hoefde aan te schaffen. We konden aangeven wat wij graag wilden houden. Ook fijn dat er heel veel mogelijk was en dat het niet z’on toonzaal gevoel zou worden. We kregen de kennis, de expertise en creatieve ideeën van Petra, maar daarnaast was er ook ruimte voor onze eigen ideeën.

De witte keuken die in het huis zat, zouden we zelf nooit hebben uitgezocht, maar door de afscheiding en de kleuren blend dat wit helemaal en vind ik het wel mooi. De kleuren zijn prachtig en geven zo’n rust in huis.

x

Ons vorige huis vonden we toen wel prima, maar dit huis voelt echt als een warm thuis. Het is meer open, het voelt ruimtelijker en rustiger.

En iedereen die bij ons thuis komt is verrast en ziet steeds weer nieuwe dingen. Eindelijk hebben we ook goede verlichting.

Toen we het plan hadden hebben we over niets in huis meer getwijfeld. We konden gerichter gaan kijken en de zoektocht naar de meubels vonden we erg leuk. We hadden een hele goede richtlijn maar konden er ook onze eigen persoonlijke draai aan geven. Alles wat we kochten voelde gewoon goed.

x

We zijn er heel blij mee, het was het geld zeer zeker waard.

We hebben een hele andere kijk op ons interieur gekregen. De ideeën waar Petra mee kwam zouden we zelf nooit verzonnen hebben.

x

Henk & Ria, Arnhem.

Wil je mij graag spreken, kijken hoe ik jou kan helpen.
Boek dan hier nu eventjes JOUW GRATIS GESPREK.

Petra de Wit | Mix in Stijl Interieur Advies – Arnhem | info@mixinstijl.nl | 06 253 253 94

Ik kom ook jou graag helpen met een interieuradvies op maat. Wil je er meer over weten? Of wil je weten of mijn aanbod bij je past? Ik ga er graag met je over in gesprek. Laat het me even weten.