Interieuradvies Elburg – Kijk binnen bij Benjamin & Femke

Ik werd gevraagd een interieuradvies in Elburg te komen geven bij Benjamin en Femke. Zij hadden het huis van Femke’s ouders gekocht. Er kwam een verbouwing en ze wilden het huis weer helemaal up-to-date maken zodat ze er voor lange tijd met veel plezier kunnen wonen. De ruimte was verdeeld in 3 aparte stukken, waardoor ze niet goed wisten hoe ze het sfeervol en ook praktisch konden inrichten. Ze wilden het liefst een aantal van hun meubels hergebruiken. Maar aangezien hun nieuwe huis een totaal ander soort ruimte was als dat ze gewend waren, wisten ze niet hoe ze deze ruimte goed konden inrichten. Dus wilden ze daar hulp bij.

De meubelopstelling: de oude en nieuwe versie.

Dit gedateerde huis had een flinke opknapbeurt nodig. Benjamin en Femke wilden het grondig aan gaan pakken. De keuken werd verbouwd en er werden veel nieuwe meubels aangeschaft die helemaal bij deze ruimte zouden passen. Ze wilden het nu echt goed doen. In de oude opstelling stonden veel te veel losse kleine meubelstukken die ook nog eens allemaal somber en donker van kleur waren. Het maakte de ruimte klein, onrustig, onpraktisch (want overal stonden meubels), het oogde erg vol en andere delen leken er zelfs niet bij te horen. Al met al: een interieuradvies in Elburg was erg welkom.

Nieuwe meubelopstelling - tekening interieur Elburg
Interieuradvies Elburg - een serre sfeervol inrichten

We hebben de lijnen van de serre extra benadrukt door er een ronde tafel te plaatsen.

De ouders van Femke hadden de serre volgebouwd met allemaal stoelen. Die stonden in het rond langs de ramen opgesteld met nog een aantal kleine tafeltjes tussen de stoelen. De serre voelde door de hoeveelheid aan losse meubels erg onrustig. Ik vond de serre een hele mooie plek om de eettafel neer te zetten. Er komt veel licht door de ramen naar binnen, het is tuingericht en ook makkelijk bereikbaar vanaf de keuken. We kozen voor een ronde eettafel waardoor de vorm van de serre perfect uitkomt. Op deze plek zitten Benjamin, Femke en de kinderen overdag errugg graag. Maar het is ook een ideale plek om met bezoek te zitten.

Geen grote zithoek maar toch gezellig bij de haard kunnen zitten.

Bij de haard hadden de vorige bewoners ‘de ouders van Femke’  een grote zithoek geplaatst. Het lijkt een logische plek voor de zithoek omdat dit het breedste deel van de woonkamer is en daar ook de haard zit. Helaas zit er een heel groot nadeel aan als je daar bij de haard een grote zithoek gaat plaatsen: iedereen moet steeds door de zithoek lopen om op andere plaatsen in de kamer te kunnen komen. Het is niet praktisch, het maakt de ruimte veel kleiner dan die is en andere delen van de ruimte hangen er een beetje verloren bij. Om toch goed gebruik te maken van de haard creëerde ik er een kleine zithoek die de ruimte niet belemmerd. Ik koos voor luchtige stoeltjes bij de haard, waar ze lekker met z’n 2-en kunnen zitten zonder last te hebben van anderen die steeds door de zithoek lopen.

Houten bank op maat naast de haard voor extra zitplekken

Een houten bank op maat, een mooie afwisseling tussen de andere zitmeubels.

Aansluitend aan de haard adviseerde ik een houten bank op maat te laten maken. Dit zorgde voor extra zitplekken bij de haard, zonder dat het allemaal vol kwam te staan met grote zitmeubels die de ruimte zouden blokkeren. Benjamin zit er erg graag een boek te lezen, het is een heerlijk plekje waar de zon naar binnen komt. De haard is op deze manier een hele gezellige plek geworden, die op meerdere manieren door de dag heen gebruikt kan worden. Om de haard nog meer te accentueren kozen we voor een mooie diepgroene tint voor de schouw. De donkere kleur geeft de ruimte een krachtige uitstraling.

Flexibele zitplaatsen zorgen ervoor dat je vanuit alle kanten goed tv kunt kijken.

Een smal muurtje tussen 2 raampartijen was precies goed om de tv tegen aan te plaatsen. Ik adviseerde Benjamin en Femke om de tv aan een draaiarm aan de muur te bevestigen. De tv kan dan alle kanten op gedraaid worden. Dus ook vanaf de zitplek bij de haard en de houten bank kan eventueel tv gekeken worden. Ik wilde er een flexibele ruimte van maken, dus plaatsten we bij de tv een draaistoel. De stoel kan gedraaid worden naar de zithoek bij de haard of naar de kant waar de bank staat. De kleine hoek is een fijne plek geworden waar ze vooral s’avonds graag met z’n allen tv kijken.

Interieuradvies Elburg - Aparte hoek maken voor de tv
Interieuradvies Elburg - een kleine hoek bij de ruimte betrekken

De pijpenla betrokken we mooi bij de rest van de ruimte, zonde als het een verloren hoek is.

De ruimte in een pijpenla is meestal vrij beperkt en wordt daarom vaak volgezet met spullen omdat de meeste mensen er geen betere oplossing voor weten.  Ik wilde deze hoek bij de rest van de ruimte betrekken en ook ruimtelijk houden. Tegen de achterwand van de pijpenla was een vaste kast gemaakt van maar 20 cm diep. Het zou een hele klus zijn om die weg te halen. Dus stelde ik voor om de kast te laten zitten en deze aan de voorkant af te werken met gipsplaten zodat het een blinde muur zou lijken. Dit zorgde voor heel veel rust in het smalle deel van de kamer. Benjamin en Femke vonden het een briljant idee! Voor een ruimtelijk effect adviseerde ik een luchtige bank op pootjes, een groot vloerkleed en een kleine luchtige salontafel. Wandlampen i.p.v. vloerlampen, en een enorme grote landkaart aan de muur maakte tevens dit gedeelte van de kamer optisch groter. Benjamin en Femke wilden heel graag de grote landkaart weer in hun nieuwe huis ophangen. De poster paste perfect op deze wand.

Bestaande kasten hergebruiken: ruim voldoende opbergruimte en een fijne leeshoek.

De ruimte heeft niet veel blinde muren, aan bijna alle kanten zitten grote raampartijen. Weinig ruimte voor kasten dus. De 2 kasten die ze al hadden konden we gelukkig wel hergebruiken. Door deze tegen de enige blinde muur tegen elkaar aan te zetten, ontstond er voldoende opbergruimte en het middendeel van de woonkamer bleef toch rustig. Leuk detail is dat de boekenkast dichtbij het zithoekje bij de haard kon staan, want dat is de plek waar het meeste gelezen wordt.

Interieuradvies Elburg - een fijne leesplek, bestaande kasten hergebruiken en ze met elkaar verbinden.
Interieuradvies Elburg -verbouwing keuken, ze hadden nooit gedacht dat ze zo'n grote keuken konden plaatsen.

Een creatief keukenontwerp waardoor er een veel grotere keuken geplaatst kon worden als gedacht.

De keuken van het gedateerde huis van Benjamin & Femke werd helemaal verbouwd en vernieuwd. Een creatief keukenontwerp zorgde ervoor dat er een veel grotere keuken geplaatst kon worden als dat zij dachten dat mogelijk was. Een koof splitste de ruimte in tweeën. Ik maakte een keukenontwerp waarin het keukenblok aan twee kanten van de koof zou doorlopen. De kleine ruimte werd optimaal benut.

Verbouwing keuken: de keuken kreeg weer een hele eigentijdse look!

De balken van het plafond waren donkerbruin, die zijn wit geschilderd wat voor veel meer ruimtelijk effect zorgde. Ik koos ervoor een hoge kast direct tegen de koof aan te plaatsen, zodat er verbinding en rust ontstond. Het lange keukenblok maakt de keuken optisch zeer ruim en er is veel ruimte gecreëerd om spullen op te bergen. De warme kleur op de muur en de prachtige kristallen kroonluchter maakten de sfeer helemaal af. Benjamin en Femke hebben nu een op en tp keuken waar ze jarenlang mee vooruit kunnen!

Interieuradvies Elburg - verbouwing keuken, een creatief ontwerp

Ik kom ook jou graag helpen met een interieuradvies op maat. Wil je er meer over weten? Of wil je weten of mijn aanbod bij je past? Ik ga er graag met je over in gesprek. Laat het me even weten.

Liever zelf leren je huis super sfeervol naar je eigen smaak in te richten? Geef je dan op voor het 3 maanden Online Programma en start snel met restylen of het (her)inrichten) van je huis.

Neem hier contact met me op!

Ik kom ook jou graag helpen met een interieuradvies op maat. Wil je er meer over weten? Of wil je weten of mijn aanbod bij je past? Ik ga er graag met je over in gesprek. Laat het me even weten.

Petra de Wit | Mix in Stijl Interieur Advies – Arnhem | info@mixinstijl.nl | 06 253 253 94