• Interieuradvies Elburg

    “Er is rust, eenheid, en alles klopt gewoon! Onbetaalbaar om het zo te krijgen!”

    Benjamin & Femke.

Interieuradvies Elburg – Kijk binnen bij Benjamin & Femke

Interieuradvies Elburg! Ik werd gevraagd een interieuradvies in Elburg te komen geven bij Benjamin en Femke. Zij hadden het huis van Femke’s ouders gekocht. Er kwam een verbouwing en ze wilden het huis weer helemaal up-to-date maken zodat ze er voor lange tijd met veel plezier kunnen wonen. De ruimte was verdeeld in 3 aparte stukken, waardoor ze niet goed wisten hoe ze het sfeervol en ook praktisch konden inrichten. Ze wilden het liefst een aantal van hun meubels hergebruiken. Maar aangezien hun nieuwe huis een totaal ander soort ruimte was als dat ze gewend waren, wisten ze niet hoe ze deze ruimte goed konden inrichten. Dus wilden ze daar hulp bij.

De meubelopstelling: de oude en nieuwe versie.

Dit gedateerde huis had een flinke opknapbeurt nodig. Benjamin en Femke wilden het grondig aanpakken. Maar hoe pak je dat aan? Ze wilden het nu echt goed doen! Toen ik voor het interieuradvies in Elburg kwam, stonden er heel veel losse kleine meubelstukken die ook nog eens allemaal somber en donker van kleur waren. Het maakte de ruimte klein, onrustig, onpraktisch (want overal stonden meubels), het oogde erg vol en andere delen leken er zelfs niet bij te horen. Al met al: een interieuradvies in Elburg was erg welkom.

Nieuwe meubelopstelling - tekening interieur Elburg

Interieuradvies Elburg - een serre sfeervol inrichten

We hebben de lijnen van de serre extra benadrukt door er een ronde tafel te plaatsen.

De ouders van Femke hadden de serre volgebouwd met allemaal stoelen. Die stonden in het rond langs de ramen opgesteld met nog een aantal kleine tafeltjes tussen de stoelen. De serre voelde door de hoeveelheid aan losse meubels erg onrustig. Ik vond de serre een hele mooie plek om de eettafel neer te zetten. Er komt veel licht door de ramen naar binnen, het is tuingericht en ook makkelijk bereikbaar vanaf de keuken. We kozen voor een ronde eettafel waardoor de vorm van de serre perfect uitkomt. Op deze plek zitten Benjamin, Femke en de kinderen overdag errugg graag. Maar het is ook een ideale plek om met bezoek te zitten.

Geen grote zithoek maar toch gezellig bij de haard kunnen zitten.

Bij de haard hadden de vorige bewoners ‘de ouders van Femke’  een grote zithoek geplaatst. Het lijkt een logische plek voor de zithoek omdat dit het breedste deel van de woonkamer is en daar ook de haard zit. Helaas zit er een heel groot nadeel aan als je daar bij de haard een grote zithoek gaat plaatsen: iedereen moet steeds door de zithoek lopen om op andere plaatsen in de kamer te kunnen komen. Het is niet praktisch, het maakt de ruimte veel kleiner dan die is en andere delen van de ruimte hangen er een beetje verloren bij. Om toch goed gebruik te maken van de haard creëerde ik er een kleine zithoek die de ruimte niet belemmerd. Ik koos voor luchtige stoeltjes bij de haard, waar ze lekker met z’n 2-en kunnen zitten zonder last te hebben van anderen die steeds door de zithoek lopen.

Interieuradvies Elburg

Een houten bank op maat, een mooie afwisseling tussen de andere zitmeubels.

In het interieuradvbies in Elburg adviseerde ik aansluitend aan de haard een houten bank op maat te laten maken. Dit zorgde voor extra zitplekken bij de haard, zonder dat het allemaal vol kwam te staan met grote zitmeubels die de ruimte zouden blokkeren. Benjamin zit er erg graag een boek te lezen, het is een heerlijk plekje waar de zon naar binnen komt. De haard is op deze manier een hele gezellige plek geworden, die op meerdere manieren door de dag heen gebruikt kan worden. Om de haard nog meer te accentueren kozen we voor een mooie diepgroene tint voor de schouw. De donkere kleur geeft de ruimte een krachtige uitstraling.

Flexibele zitplaatsen zorgen ervoor dat je vanuit alle kanten goed tv kunt kijken.

Een smal muurtje tussen 2 raampartijen was precies goed om de tv tegen aan te plaatsen. Ik adviseerde Benjamin en Femke om de tv aan een draaiarm aan de muur te bevestigen. De tv kan dan alle kanten op gedraaid worden. Dus ook vanaf de zitplek bij de haard en de houten bank kan eventueel tv gekeken worden. Ik wilde er een flexibele ruimte van maken, dus plaatsten we bij de tv een draaistoel. De stoel kan gedraaid worden naar de zithoek bij de haard of naar de kant waar de bank staat. De kleine hoek is een fijne plek geworden waar ze vooral s’avonds graag met z’n allen tv kijken.

Interieuradvies Elburg - Aparte hoek maken voor de tv

De pijpenla betrokken we mooi bij de rest van de ruimte, zonde als het een verloren hoek is.

De ruimte in een pijpenla is beperkt en wordt daardoor makkelijk een verloren hoek. Ik wilde deze hoek bij de rest van de ruimte betrekken en ook ruimtelijk houden. Tegen de achterwand van de pijpenla was een vaste kast gemaakt van maar 20 cm diep. De kast werkten we af met gipsplaten zodat het een blinde muur zou lijken. Dat bracht veel rust in het smalle deel van de kamer. Benjamin en Femke vonden het een briljant idee! Voor een ruimtelijk effect adviseerde ik een luchtige bank op pootjes, een groot vloerkleed en een kleine luchtige salontafel. Wandlampen i.p.v. vloerlampen, en een enorme grote landkaart aan de muur maakte tevens dit gedeelte van de kamer optisch groter.

Bestaande kasten hergebruiken: ruim voldoende opbergruimte en een fijne leeshoek.

Voor het interieuradvies in Elburg kon ik lekker creatief  aan de slag. De ruimte heeft nauwelijks blinde muren, aan bijna alle kanten zitten grote raampartijen. Weinig ruimte voor kasten dus. De 2 kasten die ze al hadden konden we gelukkig wel hergebruiken. Door deze tegen de enige blinde muur tegen elkaar aan te zetten, ontstond er voldoende opbergruimte en het middendeel van de woonkamer bleef toch rustig. Leuk detail is dat de boekenkast dichtbij het zithoekje bij de haard kon staan, want dat is de plek waar het meeste gelezen wordt.

Interieuradvies Elburg - een fijne leesplek, bestaande kasten hergebruiken en ze met elkaar verbinden.
Interieuradvies Elburg -verbouwing keuken, ze hadden nooit gedacht dat ze zo'n grote keuken konden plaatsen.

Het interieuradvies in Elburg leverde een creatief keukenontwerp op: de keuken kon veel groter dan gedacht.

De keuken van het gedateerde huis van Benjamin & Femke werd helemaal verbouwd en vernieuwd. Een creatief keukenontwerp zorgde ervoor dat er een veel grotere keuken geplaatst kon worden als dat zij dachten dat mogelijk was. Een koof splitste de ruimte in tweeën. Ik maakte een keukenontwerp waarin het keukenblok aan twee kanten van de koof zou doorlopen. De kleine ruimte werd optimaal benut.

Verbouwing keuken: de keuken kreeg weer een hele eigentijdse look!

De balken van het plafond waren donkerbruin, die zijn wit geschilderd wat voor veel meer ruimtelijk effect zorgde. Ik koos ervoor een hoge kast direct tegen de koof aan te plaatsen, zodat er verbinding en rust ontstond. Het lange keukenblok maakt de keuken optisch zeer ruim en er is veel ruimte gecreëerd om spullen op te bergen. De warme kleur op de muur en de prachtige kristallen kroonluchter maakten de sfeer helemaal af. Benjamin en Femke hebben nu een op en tp keuken waar ze jarenlang mee vooruit kunnen!

Interieuradvies Elburg - verbouwing keuken, een creatief ontwerp
Interieur Bennekom vóór de Make-over van Mix in Stijl.

Het interieur in Bennekom vóór de Make-over.

Een prachtige ruimte die totaal niet tot zijn recht kwam. Het zag eruit als een gedateerd huis. Benjamin en Femke wilden het in één keer goed aanpakken en er weer een eigentijds interieur van maken. Er was veel werk aan de winkel.

Benjamin & Femke zeggen: Er is rust, eenheid, en alles klopt gewoon! Onbetaalbaar om het zo te krijgen!

We hadden het huis van mijn ouders gekocht en ik wilde het zo inrichten dat het eigen zou voelen. De inrichting was erg oubollig en het huis had een hele onhandige indeling. In ons vorige huis was dat veel makkelijker. 

Petra gaf van tevoren aan dat ze altijd eerst uitging van de bestaande meubels en die probeerde goed her te gebruiken.

En ons idee ‘we houden zoveel mogelijk wat kan’ sloot daar goed bij aan. We moesten uiteindelijk toch meer nieuw kopen als dat we op gerekend hadden, maar we zagen ook in dat het niet anders kon vanwege de ruimte die we hadden. Ik zag dat ze gelijk had, maar dacht ook: hoe gaan we dat doen? Sommige dingen hebben daardoor langer geduurd, maar uiteindelijk hebben we toch precies gedaan wat ze adviseerde. En daar zijn we achteraf heel blij om. We gingen wel over het budget heen. Maar we wilden geen dingen kopen omdat het goedkoop was. We wilden kwaliteit, spullen waar we zeker 10 jaar mee kunnen doen. De prijzen vielen uiteindelijk ook wel weer mee. 

We hebben het plan grotendeels gevolgd maar ook onze eigen draai er aan gegeven.

Om de eenheid te krijgen moesten we wel wat concessies doen, maar daar zijn we ook uitgekomen. Er was geen plaats voor de secretaire die we echt wilden houden , maar die heeft nu een ander mooi plekje gekregen. De voorbeeldplaatjes, de plattegrond en dat we samen door de ruimte gingen en het plan stap voor stap doorspraken maakten het voor mij veel makkelijker om het plan uit te voeren. Visualiseren vind ik moeilijk, maar Petra legde alles goed uit en ik vertrouw erop dat zij weet waar ze over praat. Dus dan doen we het gewoon.

We krijgen veel complimenten over de inrichting en het is echt ‘mijn huis’ geworden. Er is rust, eenheid, en alles klopt gewoon! Ik had dit zelf nooit voor elkaar kunnen krijgen ook al had ik sommige dingen al wel bedacht kunnen hebben, ik had mijn man nooit zover gekregen. Maar als Petra het zei geloofde hij het wel. De prijs was eerst even schrikken, maar ik vond het zeker waard. Onbetaalbaar om het zo te krijgen. Ik geef normaal niet gauw geld aan mezelf uit, maar dit wilde ik heel graag. Ik had achteraf nog wat vragen en ik vond het fijn dat ze daar nog even over mee wilde denken.

X

Wil je mij graag spreken, kijken hoe ik jou kan helpen.

Boek dan hier nu eventjes JOUW GRATIS GESPREK.

Petra de Wit | Mix in Stijl Interieur Advies – Arnhem | info@mixinstijl.nl | 06 253 253 94