Interieuradvies Ewijk – kijk binnen bij Jos & Noortje

Interieuradvies Ewijk. Jos en Noortje wilden graag een andere kleur op de vloer en muren en ze wilden ook hun huis een modernere look geven. Maar hoe? Samen kwamen ze er niet uit. Tijd om een professional te laten komen vonden ze.

X

Door alleen al de bank te verplaatsen voelde de ruimte veel knusser.

Als je vóór het interieuradvies in Ewijk bij Jos & Noortje binnenkwam keek je direct op de bank uit. Tijdens het advies verplaatsten we gelijk samen de bank, want ik wilde ze laten zien en ervaren wat een andere plaats voor de bank met de ruimte doet. Ik koos ervoor de bank in een hoek te zetten, die als een soort nis om je heen zit als je op de bank zit. Dat voelt gelijk veel warmer en sfeervoller.

Interieuradvies Ewijk
Interieuradvies Ewijk

Minder meubels, maar veel meer sfeer in huis.

Jos & Noortje hadden veel kleine losse meubels in huis. Ik pastte de regel: ‘Less is more’ toe. Beter een paar grote meubels dan veel kleine. Ook deze truc helpt een kleine ruimte optisch te vergroten. De draaistoel zorgt daanaast ook voor luchtigheid. Iedereen kan op deze manier vanuit de zithoek goed tv kijken, zonder dat de tv te overheersend aanwezig is.

De ramen bleven vrij van zware meubels, dit zorgde voor meer ruimtelijkheid.

De zitmeubels werden beter door de ruimte verdeeld, waardoor er als vanzelf meer balans ontstond. Ook zorgde ik ervoor dat er geen grote, zware meubelstukken voor de ramen zouden komen te staan. Dit maakte de kamer gevoelsmatig groter dan die in werkelijkheid was.

De houten kast doorbreekt op een mooie manier de lange wand.

Veel meubels van Jos & Noortje konden toch nog hergebruikt worden, waaronder de grote houten buffetkast. De kast valt nu veel meer op doordat we er een andere stijl aan hebben toegevoegd. De grote kast staat in het midden van de lange wand, waardoor deze de lengte wand doorbreekt. De kast zorgt voor verbinding tussen de woonkamer en de eetkamer.

Een heerlijk plekje om van de zon te genieten.

Dit extra zitplekje is een kadootje. Aan deze kant van het huis komt veel licht binnen. Jos & Noortje zitten er graag even met een kop koffie van de zon te genieten. Vanaf het bankje kijk je mooi de tuin in. Eerder stond op deze plaats de eettafel, waardoor het zicht naar de tuin deels belemmert werd.

Interieuradvies Ewijk

De werkplek werd een hele fijne hoek voor de eettafel.

De eettafel stond in eerste instantie in de loop naar de keuken. Het is storend als je het gevoel hebt steeds om meubels heen te moeten lopen. De hoek aan de linkerkant voelde erg druk en onrustig, daar stond een stoel, een buro en nog een aantal losse spullen. De eettafel bracht er veel rust in en de doorloop voelt nu lekker ruim aan.

Er is veel meer verbinding met de keuken.

Ik adviseerde om de kleur op de muur helemaal rondom door te trekken. Zodat de hoek als een ‘warme jas’ om je heen voelt. De koele kleur op de muur versterkt de warme kleuren van de eettafel en de stoelen. Deze komen daardoor nog mooier tot hun recht. De keuken maakten we iets donkerder van kleur als de muren waardoor er een mooie inkijk ontstond.

Voor interieuradvies Ewijk.

Interieuradvies Ewijk: Zó was het interieur voor de make-over bij Jos & Noortje.

Heel veel losse meubels. Veel houten elementen en kleuren die elkaar eerder verzwakken dan versterken. Bij Jos & noortje stond het redelijk vol en de ruimte werd daardoor helaas juist niet optimaal benut. De bruintinten en witte muren maakte dat er sprankeling in huis mistte. De meubels in de zithoek stonden erg ver uit elkaar, waardoor de zithoek niet uitnodigend voelde. Hoe ze ook met de meubels schoven, Jos & Noortje wisten niet hoe ze het anders moesten doen.

Jos & Noortje zeggen: We hebben nu een goede basis, ik zie zelf ook dat mijn interieur ‘klopt’. Mijn huis voelt als thuis en ik heb niet de neiging meer om steeds alles te veranderen.

Ik was altijd met mijn huis bezig, altijd. Regelmatig stond het allemaal weer anders. Ik was er niet echt ontevreden over, maar het was nooit helemaal naar mijn zin. Toen we de vloer opnieuw moesten laten afwerken en de muren geschilderd moesten worden ben ik op zoek gegaan naar advies. Wij kwamen er samen niet uit.

Petra ging gelijk heel doortastend te werk en doorzag snel welke sfeer en stijl er bij ons pastte.

Dat vonden wij erg prettig. Wij wilden iemand die ons een duidelijke richtlijn zou geven zodat wij niet steeds meer over elke keus zouden hoeven te twijfelen. We hebben het hele advies zoals Petra het bedacht had precies zo uitgevoerd, en we hebben er totaal geen spijt van gehad. Het hielp ons ook meer lef te hebben.

We hebben dingen gekocht die ik eerder nooit aangedurfd had, maar waar ik nu heel blij van word.

Het advies heeft ons geholpen een goede basis te leggen, waardoor ik niet meer de neiging heb steeds te veranderen. Ik vind het nog steeds leuk om met mijn huis bezig te zijn. Daar is gelukkig nog ruimte genoeg voor. We hadden al een fijn huis, maar nu voelt het echt als thuis.

x

Jos & Noortje, Ewijk.

Wil je mij graag spreken, kijken hoe ik jou kan helpen.

Boek dan hier nu eventjes JOUW GRATIS GESPREK.

Petra de Wit | Mix in Stijl Interieur Advies – Arnhem | info@mixinstijl.nl | 06 253 253 94