Interieuradvies Nijmegen – kijk binnen bij Henk & Anne

Interieur Nijmegen. Henk & Anne hadden plannen om te gaan verbouwen. Anne kreeg veel stress van alle keuzes die ze nu moesten gaan maken. Ze wilde het dit keer goed aanpakken! Zo kwamen ze bij Mix in Stijl Interieur Advies terecht voor een totaal ontwerp. Ze wilde hun interieur een echte opfrisbeurt geven en daarom mochten veel van hun meubels vervangen worden. Het moest allemaal wat eigentijdser worden. Ik maakte een plan voor de verbouwing en verwerkte daarin ook de opstelling van de nieuwe keuken.

We kozen dezelfde meubelopstelling, maar ze ervaren nu veel meer ruimte en rust.

Aan de meubelopstelling bij Henk & Anne kon ik niet veel veranderen, het was simpelweg de beste opstelling. Toch kon er heel veel meer rust en ruimte gecreëerd worden door te kiezen voor bepaalde type meubels, kleuren en verlichting die gevoelsmatig minder ruimte innemen of juist het ruimtegevoel te versterken.

Binnenkijker- interieuradvies bij Henk & Anne in Nijmegen - tekening meubelopstelling
Binnenkijker- interieuradvies bij Henk & Anne in Nijmegen - stijlvol interieur

De kleuren, verlichting, vormen en type meubels maken de ruimte groter dan die is.

We gebruikten een aantal slimme technieken om het interieur in Nijmegen optisch veel ruimer te laten lijken. De lichte kleuren, het ronde vloerkleed, de luchtige salontafel, het hangende meubel zorgden stuk voor stuk voor meer rust en ruimtegevoel in de zithoek.

Een sfeervol leeshoekje bij het raam.

De vlinderstoel in de hoek bij het raam maakt het interieur speels en omdat de stoel een open frame heeft oogt deze lekker luchtig: perfect voor deze ruimte! Dit werd een heerlijk sfeervol leeshoekje. De vorm van de stoel past ook mooi bij het ronde vloerkleed.

Een sfeervol zithoekje
De haard verbinden met meubels en kleur betekent meer rust in de ruimte

Eindelijk hebben ze nu plezier van de haard.

De haard hadden ze al heel lang, maar viel nooit op. Iedereen die binnenkwam vroeg of de haard nieuw was. De schouw kreeg een bijzondere kleur en het meubel ernaast werd afgewerkt in dezelfde kleur. Het resultaat mocht er zijn: verbinding, sfeer en een haard die eindelijk opvalt.

Een hele lange woonkamer door het kiezen van de juiste meubels.

Om ervoor te zorgen dat de eettafel niet teveel in de weg zou staan, kwam er een eettafelbank tegen de wand aan, zodat de eettafel dichter naar de muur geschoven kon worden. De eettafelbank was net als aan de andere kant verbonden met de haard. Dit zorgde voor heel veel lengte effect in de woonkamer.

Binnenkijker- interieuradvies bij Henk & Anne in Nijmegen - eethoek met eettafelbank voor meer ruimte en sfeer
Binnenkijker- interieuradvies bij Henk & Anne in Nijmegen - standaard kast om de hoek heen gebouwd

De bestaande boekenkasten werden om een pilaar heen gebouwd.

Henk & Anne hadden boekenkasten die ik wilde hergebruiken, maar wel op een originele manier. De kasten werden om een pilaar heen gebouwd. Er ontstond daardoor tevens een mooie plek om boeken decoratief te laten zien: dat werkt direct sfeerverhogend.

Nog meer ruimte creëeren met de juiste verlichting.

Om nog meer ruimte te besparen op de vloer zodat de kamer groter lijkt, koos ik ervoor 2 wandlampen boven de bank te hangen i.p.v. vloerlampen naast de bank neer te zetten. Henk & Anne hebben nu aan beide kanten van de bank goed leeslicht.

Binnenkijker- interieuradvies bij Henk & Anne in Nijmegen - type verlichting voor meer ruimtegevoel
Binnenkijker- interieuradvies bij Henk & Anne in Nijmegen - verbouwing en nieuw keukenontwerp zorgt voor vee meer ruimte

De nieuwe keuken zorgde voor veel meer licht en openheid.

De dichte keuken uit het interieur in Nijmegen werd opengebroken, dat maakte een wereld van verschil. Een kookeiland scheidde de keuken van de woonkamer en ondanks dat was er ook verbinding tussen de beide delen van de ruimte. Dit maakte de kamer licht, open, ruimtelijk en zeer sfeervol.

Ik kom ook jou graag helpen met een interieuradvies op maat. Wil je er meer over weten? Of wil je weten of mijn aanbod bij je past? Ik ga er graag met je over in gesprek. Laat het me even weten.

Liever zelf leren je huis super sfeervol naar je eigen smaak in te richten? Geef je dan op voor het 3 maanden Online Programma en start snel met restylen of het (her)inrichten) van je huis.

Neem hier contact met me op!

Ik kom ook jou graag helpen met een interieuradvies op maat. Wil je er meer over weten? Of wil je weten of mijn aanbod bij je past? Ik ga er graag met je over in gesprek. Laat het me even weten.

Petra de Wit | Mix in Stijl Interieur Advies – Arnhem | info@mixinstijl.nl | 06 253 253 94