• Interieuradvies Nijmegen

    “Onze zithoek voelt nu veel intiemer en de bank konden we gelukkig houden.”

    Arita Koper.

    Interieuradvies Nijmegen

Interieuradvies Nijmegen – kijk binnen bij Arita Koper

Interieuradvies Nijmegen. Arita wilde een interieuradvies, ze zocht hulp toen ze een nieuwe bank wilde gaan kopen. Ze was altijd met haar interieur bezig, en tot voor kort naar haar eigen tevredenheid. Ze vond het leuk om regelmatig iets in haar interieur te veranderen en dat lukte haar prima. Totdat zij en haar man besloten om een nieuwe bank te gaan kopen. Het werd een grote hoekbank, en daar begon volgens haar het gerommel. Toen de bank in huis stond, vond ze het maar een lomp groot ding….

Zó was de meubelopstelling voordat ik een interieurplan maakte: onpraktisch en ze mistten sfeer.

De bank stond pal voor het raam geplaatst en sloot daardoor de ruimte af. De balans in de meubelopstelling was zoek. Aan de éne kant stonden erg veel (kleine) meubelstukken te dicht bij elkaar, terwijl op andere plaatsen in de ruimte helemaal geen meubels stonden. De afstand vanaf de zithoek naar de tv en de haard was veel te groot. Daardoor mistten ze sfeer en voelde het niet gezellig om samen op de bank te zitten. De meubelopstelling was verre van praktisch, want iedereen moest midden door de zithoek heen lopen en van de sfeer van de haard konden ze ook niet genieten.

Interieuradvies Nijmegen
Tekening meubelopstelling interieuradvies Nijmegen

De nieuwe warme en sfeervolle meubelopstelling.

Voor het interieuradvies Nijmegen maakte ik een nieuwe meubelopstelling met betere looproutes. De meubelopstelling is nu veel meer in balans en we hebben een sfeervolle zithoek gecreëerd die op de haard gericht is. De  grote hoekbank plaatste ik om de haard heen, zodat er een intiem gevoel ontstaat en je direct meer sfeer ervaart. De raampartijen krijgen hierdoor ook direct meer lucht en ruimte. De zithoek is nu een plek waar je graag zit om tv te kijken, met je gezin een goed gesprek voert of met je vrienden een wijntje drinkt de haard. De looproutes zijn door de nieuwe meubelopstelling veel praktischer geworden. Niemand hoeft meer dwars door de zithoek te lopen,  ze kunnen nu prima langs de bank lopen om bij de schuifpui of de deur in de hoek van de kamer te komen.

Een fijne plek bij de haard!

De grote hoekbank is centraal in de ruimte geplaatst, er is een mooie verdeling van de meubels ontstaan in de woonkamer. Het contact voelt prettiger als ze bij elkaar zitten en ze kunnen nu ook van de haard genieten.

Gezellige zithoek
Goede verlichting voor sfeer

Lampen die veel sfeer in de ruimte brengen.

Een trosje met hanglampen in verschillende hoogtes zorgen voor nog meer sfeer. De hanglampen doorbreken in deze ruimte de horizontale, vlakke lijnen. Dat maakt de ruimte spannender.

Een glimmertje op de wand voor sprankeling.

De woonkamer van Arita ligt op het noorden en oogt daardoor snel koel. De warme kleur van het behang en het glimmertje dat er in zit, laten de ruimte sprankelen.

Binnenkijkers en Make-overs

Verbinding zorgt voor rust in je interieur.

De twee kastjes boven elkaar heb ik bij elkaar betrokken door middel van een baan in kleur op de muur erachter. Het lijkt daardoor één meubel in plaats van 2 losse kastjes. Teveel losse meubels stukken zorgen voor onrust, een goede manier om meer rust in je interieur te brengen is door meubels met elkaar te verbinden.

Het interieur is in balans!

In het interieuradvies in Nijmegen wilde ik de meubels stuk voor stuk beter tot hun recht laten komen. De hoogteverschillen die we hebben aangebracht zorgen voor spanning in de ruimte. Er is meer verbinding met verschillende meubels gemaakt waardoor de onrust weg is. Iedereen kan zich makkelijk door de ruimte bewegen en kan overal makkelijk bij. Het interieur voelt nu in balans.

Interieuradvies in Nijmegen van Mix in Stijl
Interieur Nijmegen vóór Make-over.

Interieuradvies Nijmegen vóór de Make-over.

De grote hoekbank blokkeerde het raam en deze stond veel te ver van de haard af. Ze hadden daardoor geen plezier van de haard. Ze mistten een sfeervolle zithoek waar ze gezellig met elkaar van een goed gesprek bij de haard konden genieten. Een aantal van de huidige meubels namen teveel van de vloerruimte in. Er was veel winst te behalen in de meubelopstelling, enkele nieuwe meubelstukken, kleurgebruik en verlichting.

ARITA ZEGT: Onze zithoek voelt nu veel intiemer en de bank konden we gelukkig houden.

Door de jaren heen heb ik altijd veel geëxperimenteerd in mijn huis. Ik veranderde ook vaak van stijl, gewoon omdat ik dat leuk vond. Ik was altijd erg tevreden met mijn interieur, totdat we twee interieurs wilden samenvoegen en we besloten een andere bank te kopen. We hadden een rechte bank en wilden nu graag een hoekbank. Helaas begon met de hoekbank ook het gerommel. Ik vond het een groot lomp obstakel, en wist niet hoe ik de bank mooi neer kon zetten. We hebben allerlei opstellingen met de bank geprobeerd, maar nergens was ik tevreden over. Ik stoorde me er vreselijk aan.

Op de één of andere manier kreeg ik het niet voor elkaar om een sfeervolle zithoek te creëren zodat we heerlijk met z’n allen bij elkaar konden zitten.

De looproutes klopten voor mijn gevoel ook niet, want we moesten elke keer dwars door de zithoek lopen. En de kleuren pasten voor mijn gevoel niet meer bij elkaar. Mijn man en ik hadden allebei een eigen huis gehad, en nu wilden we dit samenvoegen tot één huis. We vonden het belangrijk dat het ‘ons’ huis werd waar we ons beiden thuis zouden voelen. Omdat we er samen niet uitkwamen, en ik dacht dat de enige oplossing zou zijn om de bank weer te vervangen, schakelde ik Petra de Wit van Mix in Stijl in. Petra sprak mij als persoon aan, en op haar website zag ik goede voorbeelden van huizen die ze had ingericht.

Elke keer als ik nu mijn woonkamer binnenloop voelt het warm en word ik blij.

Ik geniet elke dag van mijn interieur dat het resultaat is van een goed interieuradvies en wat eigen inbreng. We kregen fantastische tips en inzichten zodat we precies wisten hoe we het konden gaan aanpakken. De bank konden we gelukkig houden; nu ben ik er zelfs super tevreden mee. De woonkamer voelt door de totaal nieuwe opstelling als één geheel, Fijn is ook dat we slechts een paar nieuwe spullen hebben hoeven aanschaffen.  “Alles ‘klopt’ en we voelen ons er allebei in thuis”. We kunnen nu heerlijk bij de haard zitten, er een goed gesprek voeren of met vrienden lekker een wijntje drinken.

Arita Koper, Nijmegen

Nijmegen

Wil je mij graag spreken, kijken hoe ik jou kan helpen.

Boek dan hier nu eventjes JOUW GRATIS GESPREK.

Petra de Wit | Mix in Stijl Interieur Advies – Arnhem | info@mixinstijl.nl | 06 253 253 94