• Interieurontwerp Arnhem.

    “We hebben nu een huis dat uniek is en tijdloos én op de toekomst gericht. Alles klopt nu gewoon!”

    Thom & Ilona.

    interieurontwerp Arnhem

Interieurontwerp Arnhem – kijk binnen bij Thom & Ilona

Interieurontwerp Arnhem. Ik maakte een ontwerp voor het nieuwe ‘volwassen’ huis voor Thom & Ilona. Thom & Ilona wilden heel graag hun eerste koophuis in één keer goed inrichten en ze wisten zelf niet goed hoe ze dat moesten aanpakken. Toen zij het interieurontwerp zagen dat ik eerder voor Ilona’s ouders had gemaakt, waren ze al snel om en wilden zij ook een interieurontwerp.

Thom & Ilona wilden een strakke stijl, een huis dat ruimte en rust uitstraalt, maar ook warm en huiselijk voelt. Ondanks dat ze een totaal andere ruimte kregen, heb ik toch een aantal van hun meubels goed kunnen hergebruiken. De vloer gebruikte ik als uitgangspunt voor de kleuren en materialen.

Het is heel fijn binnenkomen bij Thom & Ilona

De hal is niet groot maar ademt wel gelijk heel veel sfeer uit. De kleuren en materialen in de hal hebben we in het interieurontwerp in Arnhem mooi afgestemd op de rest van de ruimte.

Interieurontwerp Arnhem
Interieurontwerp Arnhem

Mooie details en kleuren maken de hal helemaal af.

Omdat er veel deuren en onderbrekingen in de hal zijn adviseerde ik Thom & Ilona om de hal rondom helemaal in een mooie zachte kleur te schilderen. Het contrast tussen de muren en het zwarte kastje wordt door de kleur verzacht. Het voelt heel warm en welkom zodra je het huis binnenkomt.

Er is een goede verbinding tussen de hal en de keuken.

Van de hal naar de keuken zit een deur van glas. Je krijgt daardoor vanuit de hal gelijk een mooie inkijk naar de keuken en de open trap.

De vloer en de kleuren zorgen voor een goede verbinding tussen de hal en de keuken. Zelfs de deurkrukken hebben we op de kleuren van de keuken afgestemd.

Interieurontwerp Arnhem
ontwerp zwarte keuken

De zwarte keuken en de vloertegels zaten al in het huis.

De zwarte keuken vonden Thom & Ilona fantastisch. Hun idee was om alle muren (dus ook de muren in de keuken) wit te houden. Ik wilde graag in het interieurontwerp Arnhem meer warmte, sfeer en verbinding creëren, daarom adviseerde ik om toch voor kleur te gaan. Ze volgden mijn advies op en zien nu het verschil. Op de hele benedenverdieping lopen alle kleuren nu mooi in elkaar over.

De eettafel wilden ze heel graag meenemen uit het oude huis.

In het interieurontwerp in Arnhem namen we ook een aantal bestaande meubels mee, waaronder de eettafel. Die wilden ze heel graag houden. Thom & Ilona hadden veel meubels van gladde materialen. Ik voegde kleur en structuren toe, waardoor er meer spanning en sfeer in de ruimte kwam.

sfeervolle eethoek keuken
sfeervolle eethoek keuken

Een supertof schrootjes plafond in de keuken.

koud en warm versterken elkaar. Dus wilde ik in het interieurontwerp Arnhem koude en warme materialen met elkaar gaan mixen. De tegelvloer en de meubels die Thom & Ilona al hadden waren allemaal koude en gladde materialen.

Ik besloot om de boel om te draaien. In plaats van hout op de vloer, koos ik ervoor om een gedeelte van het plafond in de keuken met strakke houten schrootjes af te werken. Het resultaat mag er zijn! Iedereen die bij hun thuis komt is verrast en vindt het een supertof plafond.

Alleen al de lamp in de keuken brengt veel meer sfeer.

Ilona zei:”Deze lampen zouden wij zelf nooit gekozen hebben. Wij zouden gekozen hebben voor een strakke designlamp. Maar we zijn er nu zo blij mee! Wij zien ook dat ons huis nu meer warmte en huiselijkheid uitstraalt.”

De verschillende vormen en hoogtes van de lampen maken het geheel spannender en het gekleurde glas zorgt voor een mooie warme gloed als de lampen branden.

Binnenkijkers
sfeervolle eethoek keuken

Één muur behangen doet wonderen.

De landkaart moest mee! Dat was een kado. Ik wilde daar een mooie plek voor bedenken. Ik zocht behang uit van een ruwe betonnen muur waarop de landkaart mooi tot zijn recht zou komen. De muur is een mooie eyecatcher geworden in de keuken.

Van een donkere keuken naar een lichte woonkamer.

Thom houdt van donkere kleuren, Ilona van lichte kleuren. Ik bracht hun beide voorkeuren samen.

In de keuken zijn de donkere kleuren van Thom verwerkt, maar de kamer is lekker licht wat Ilona erg prettig vindt.
Mede door de grote raampartijen wordt dit nog eens extra geaccentueerd. Ze zijn beiden erg blij met de kleuren combinatie.

Sfeervolle woonkamer strakke stijl
Sfeervolle woonkamer strakke stijl

Een heerlijke relaxstoel voor Thom.

Één van de wensen was een heerlijke relaxstoel. De kamer is behoorlijk ruim en heeft vulling nodig in de vorm van een paar forse meubels. De hoge rugleuning geeft ‘body’ en komt in deze ruimte erg goed tot zijn recht.

Goede verlichting is onmisbaar.

De bank staat niet strak tegen een muur aan, maar staat een redelijk stuk van de muur af. Dat maakt het lastig om goed licht te creëren bij de bank om goed te kunnen lezen. De grote booglamp is hier de ideale oplossing. De binnenkant van de lamp is goudkleurig, wat net als in de keuken mooi warm licht geeft.

Sfeervolle woonkamer strakke stijl
Sfeervolle woonkamer strakke stijl

Een super sfeervolle zithoek.

Het grote vloerkleed verbindt de bank, de salontafel en de grote fauteuil met elkaar. Dat, en de combinatie van verschillende hoogtes, materialen en op elkaar afgestemde kleuren zorgen voor een super sfeervolle zithoek.

Grote planten laten de ruimte leven.

Deze woonkamer oogt nog ruimtelijker en rustiger als er grote meubels in staan. Grote planten helpen de ruimte te vullen zonder dat het vol komt te staan en ze brengen de ruimte tot leven.

interieurontwerp Arnhem
styling woonkamer

Een knus gevoel als je op de bank zit.

De bijzettafels kunnen makkelijk bijgeschoven worden als er meer bezoek is. Ze zijn ook een mooie plek om decoratie op uit te stallen en daarmee verschillende hoogtes aan te brengen. Dat maakt elke ruimte spannender. De planten naast de bank geven een knus gevoel als je op de bank zit.

Een mooi kleurenspel van groentinten.

Groen is de rustgevendste kleur die er bestaat. Dit huis wilden we rust en ruimte laten uitstralen. Het mooie kleurenspel van de verschillende groentinten zorgt voor rust en het maakt de ruimte sprankelend en levendig.

De groentinten zijn verwerkt in de tafeltjes, op de muur, subtiel in het vloerkleed en in de maatwerk kasten.

interieurontwerp Arnhem
tv meubel strak design

Handig tv kijken met de draaifauteuil of van de zon en de tuin te genieten.

De draaifauteuil is erg praktisch. Je kunt de stoel alle kanten op draaien. Dat is makkelijk als je tv wilt kijken, met je bezoek wilt praten of op andere momenten heerlijk van de zon en de tuin wilt genieten.

Lekker zitje bij de drankentafel.

De sidetable van zwart glas die Thom & Ilona graag wilden houden omdat die bij de salontafel hoorde, kwam goed van pas. Thom wilde graag een tafeltje waar hij dranken op kon uitstallen. Dit was de perfecte tafel daarvoor. We creëerden er een lekker zitje bij. Het is een fijne plek geworden, vanuit de stoel kijk je de hele woonkamer en de tuin in.

Gezellig zithoekje woonkamer
Sfeerlamp op sidetable

Gouden details.

Ilona is gek op goud! Dat hebben we in details door de ruimte heen laten terugkomen. In verschillende lampen, de bijzettafels en deze tafellamp komen subtiel de gouden elementen terug.

Maatwerk maakt hét verschil!

Ze hadden zelf bedacht om tegen deze muur een kast neer te zetten. Maar het ontwerp van de maatwerk kast die ik bedacht, daar waren ze zelf nooit opgekomen. Mijn idee was om de muur van de doorloop te verlengen, hier een maatwerk kast in te bouwen en tot het plafond door te laten lopen. Het is alsof de kast geïntegreerd is in de ruimte, en dat geeft rust.

interieurontwerp Arnhem
interieurontwerp Arnhem

Het interieurontwerp in Arnhem is op de toekomst gericht.

De grote maatwerk kast biedt heel veel opbergruimte. Het interieurontwerp dat ik voor Thom & Ilona maakte is er op gericht dat ze er minimaal 10 jaar mee vooruit kunnen. In de toekomst hebben ze zeer waarschijnlijk meer opbergruimte nodig. Met deze grote kast hoeven ze de komende jaren geen aanpassingen meer te doen aan hun interieur.

Het oude huis van Thom & Ilona.

Thom & Ilona woonden in een klein huurappartement. Een totaal andere ruimte als het ‘volwassen’ huis waar ze nu in wonen. Ondanks dat konden we toch een aantal meubels in hun nieuwe huis op een mooie manier hergebruiken.

Voor interieurontwerp - Thom & Ilona.

THOM & ILONA ZEGGEN: We hebben een tijdloos huis met unieke elementen waar we jaren mee vooruit kunnen.

“Wij hadden via onze (schoon)ouders een interieurplan van Petra gezien en werden erg enthousiast over haar verassende ideeën. Dus toen dit huis op ons pad kwam wilden we het gelijk goed doen en huurden we Petra in. Het is best een investering dus we moesten er wel even over nadenken of we het dat waard vonden, maar we hebben er achteraf geen moment spijt van gehad. Het advies betaald zich echt terug. De basis staat nu goed en als we binnenkomen zie je gewoon dat het ‘klopt’. We hebben nu een tijdloos huis met unieke elementen waar we jaren mee vooruit kunnen en ook bij onze wensen past voor de toekomst.
X
Petra luisterde goed naar onze wensen, en kwam met leuke ideeën waar we zelf niet opgekomen zouden zijn. Het behang, de lamp in de keuken, het houten plafond en de maatwerk kasten zouden wij zelf nooit bedacht hebben. En we hebben nu ook fijne verlichting, dat hadden we eerder onderschat, maar het doet veel voor de sfeer in ons huis. We hebben geen moment getwijfeld bij aankopen, en ook leuk dat er ruimte was voor onze eigen invulling. Het was fijn dat we ook nog met een vraag bij Petra terecht konden. Petra heeft een goede balans weten aan te brengen tussen strak design (waar wij van houden), maar ook de gezelligheid en knusheid van een huis. Onze stijlen zijn mooi samengevoegd in het plan en we zijn er allebei erg blij mee.”

Wil je mij graag spreken, kijken hoe ik jou kan helpen.

Boek dan hier nu eventjes JOUW GRATIS GESPREK.

X

Petra de Wit | Mix in Stijl Interieur Advies – Arnhem | info@mixinstijl.nl | 06 253 253 94