Wie is Petra?

Voordat ik bij je thuiskom wil je vast weten wie je in huis haalt!

Dat zou ik mij tenminste goed kunnen voorstellen. Ik kom tenslotte in jouw persoonlijke domein. En zij (Petra) gaat vast iets van mijn interieur vinden?!

Petra de Interieurstylist.

Vanaf 2008 heb ik me als interieurstylist in het vak gestort en ben ik ondernemer geworden. Leergierig als ik ben en als autodidact heb ik op allerlei manieren veel en breed kennis opgedaan. En ook van mijn klanten heb ik veel geleerd. Zij hebben me een berg aan inzicht gegeven in hun manier van kijken en denken. Dat is voor mij superwaardevol geweest en dat is het nog steeds.

Overal heb ik ideeën opgepikt die ik weer toepas in mijn werk. Ik zuig kennis op, verdiep me verder en leer steeds bij om nog beter te worden als interieurstylist. Een standaard opleiding past dan ook niet bij mij. Juist door het vak vanuit verschillende kanten te benaderen ontwikkelde ik een hele eigen visie op interieurgebied. Daar vertel ik je straks meer over.

Inmiddels heb ik meer dan 500 klanten mogen helpen om hun eigen droominterieur te bereiken. En nog steeds doe ik dat met heel veel plezier. Elke nieuwe klant, elk nieuw plan dat ik maak zie ik weer als een nieuwe uitdaging!

Mijn voelsprieten.

Ik ben een gevoelsmens. Gelukkig, want dat komt in mijn werk als interieurstylist heel goed van pas. Een huis inrichten draait alleen maar om gevoel. Zelfs de praktische zaken.

Een knusse zithoek voelt veilig en warm. Goede opbergruimte geeft rust in je hoofd. Een bank waar je op een rijtje naast elkaar moet zitten vinden we niet fijn. Het voelt veel prettiger om in een hoek te zitten dan op een bank die in een open ruimte staat. En het liefst willen we naar buiten kijken vanaf de bank of eettafel, dan ervaren we het gevoel van vrijheid. Tegen een blinde muur aanstaren worden we niet blij van. Kortom: het draait allemaal om het gevoel!

Voor mij als interieurstylist is een huis inrichten veel meer dan een mooi interieur creëren. Bij alles wat ik bedenk is mijn eerste uitgangspunt dat het prettig moet voelen.

Bij het inrichten ga ik altijd op zoek naar de sprankeling in je ogen.

Om een huis helemaal naar je eigen smaak en voorkeuren in te richten, daar heb je zelfvertrouwen en lef nodig. Want zodra je gaat verbouwen, verhuizen of je huis gaat restylen heeft iedereen een mening wat je moet doen. Daar kunnen best goede tips tussen zitten, maar het blijven meningen. Iedereen heeft een mening over wat hij of zij mooi vindt. Wat er bij je past is voor iedereen anders. Zolang die adviezen niet onderbouwd zijn, kun je ze beter naast je neerleggen.

Vooral vrouwen laten zich vaak meeslepen door wat anderen vinden.

Ze gaan dan twijfelen aan zichzelf. Weten wie jij bent, wat jouw wensen zijn, wat jou gelukkig maakt is daarom de allereerste stap naar een fijn interieur. Het is niet voor iedereen makkelijk om daar bij te komen, te weten wat je het liefst wilt en daaraan vast te houden.

Ik help je daarom graag om je eigen ideeën bij mij te toetsen.

Ik lees jou!

Een heel mooi compliment dat ik kreeg was iemand die zei: “Jij leest je klant!” Als ik met je in gesprek ben en ik zie dat je ogen gaan schitteren van blijheid, dan weet ik dat ik iets goeds te pakken heb. Je hoeft het me niet eens te vertellen, ik zie wat jou raakt.

X

Als interieurstylist heb ik een hele eigen visie op het interieur ontwikkeld.

Alles in een huis moet gebruikt worden. Een huis leeft. Zodra je er geen aandacht aan besteedt gaat de energie er uit. Ik heb een vriendin die tegen me zei toen ze ging scheiden van haar man: “Mijn huis weerspiegelt precies mijn huwelijk. Het leeft niet meer, er zit geen energie meer in en zelfs de planten gaan dood.” Er kwamen geen vrienden meer op bezoek. Vaak voelen we onbewust dat de energie uit het huis is. Daar voelen we ons niet fijn.

Mijn spreuk is: ‘Maak van je huis een Thuis!’ Het klinkt simpel en afgezaagd, maar het is zó waar! Veel mensen zijn wel redelijk tevreden met hun interieur voordat ik advies kom geven, maar na het advies zeggen ze: “Nu voelt het echt als Thuis!”

Als alles mooi bij elkaar past, op elkaar is afgestemd, al je wensen er in terug komen, fijne plekken zijn gecreëerd, mooie kleuren zijn toegepast, jij elke keer blij wordt als je binnenkomt en je huis ‘klopt’, dan pas bestempelen we het als ‘Thuis’.

Om dát met jou te bereiken is mijn doel!

Er zijn zoveel interieurstylistes, waarom voor Petra kiezen?!

Ik vergelijk mezelf niet met anderen. Ik werk vanuit mijn eigen kracht en weet dat ik je met mijn jarenlange ervaring veel te bieden heb. Voorgaande klanten bestempelen mij o.a. als: ‘creatief, denkt goed mee, komt met oplossingen, is professioneel, heeft verassende ideeën, denkt ‘out of the box’, ze is doortastend, praktisch, werkt coachend en is prettig in de omgang.’

“Een kernwaarde van mij is integriteit: ik doe wat ik zeg en ik zeg wat ik doe. De coachende rol is mij op het lijf geschreven.”

Een ‘Petra de Wit interieur’ kenmerkt zich in aparte gezellige hoekjes creëren, mooie kleurcombinaties op bijzondere manieren toegepast en slimme (bouwkundige) maatwerkoplossingen.

“Met een ‘Petra de Wit interieur’ krijg je geen standaard, maar een uniek interieur!”

Een muurtje verlengen bijvoorbeeld kan echt hét verschil maken en de problemen waar je eerder tegenaan liep in één klap oplossen. Je krijgt een betere indeling of extra opbergruimte en zelfs een verbouwing kan erdoor worden uitgespaard. Door bestaande meubels met nieuwe meubels te combineren krijg jij een ‘Pinterestwaardig’ huis, maar wel eentje met jouw eigen persoonlijke touch.

Voor elk interieur dat ik creëer bedenk ik unieke elementen, die je niet bij anderen ziet. Met praktische en creatieve oplossingen haal ik het allerbeste uit jouw ruimte naar boven, altijd op zoek naar het ideale plaatje voor jou.

De meeste mensen schieten zelf alle kanten op en gaan steeds weer uit van hetzelfde vertrekpunt. Ik laat je zien, voelen en ervaren en geef je een goede leidraad. Zodat je na het advies niet alsnog twijfelt over de keuzes die je gaat maken. Daarnaast is er ook ruimte voor jouw eigen ideeën en persoonlijke invullingen. Vertel het mij en ik ga er graag met je over in gesprek.

x

Je kunt het zelf zo duur maken als je wilt.

Dure design meubels maken niet per se een fantastisch interieur. Die bepalen niet de sfeer in je huis. Een fijne sfeer zit in kleuren en kleurcombinaties, hoe je verschillende materialen met elkaar combineert, de meubelopstelling en dergelijke. De sfeer die je graag wilt kun je dus ook bereiken met minder dure meubels. Als basis gebruik ik regelmatig Ikea elementen of bedenk ik oplossingen om je bestaande meubels op een nieuwe manier te hergebruiken.

Duur en goedkoop kunnen prima worden afgewisseld. Met een enkel duur stuk til je al snel je hele interieur naar een hoger niveau. Hoe mooi is dat?! Je bepaald dus zelf hoeveel jij voor je nieuwe interieur betaalt. Als je wilt, dan denkt deze interieurstylist ook graag met je mee in goedkope creatieve oplossingen.

Mijn huis.

Mijn interieur is een mix van stijlen. Mijn huis straalt eigenheid en persoonlijkheid uit, precies zoals ik ben. Nieuwe meubels heb ik met oude meubels gecombineerd. Goedkoop en duur. Oud en nieuw. Ik kan echt van elk plekje in mijn huis genieten. Elke keer als ik mijn huis binnen stap denk ik: “Wat heb ik toch een heerlijk huis!” En dat gun ik jou ook.

Interieurstylist

Het heeft ook bij mij lang geduurd voordat mijn interieur helemaal naar mijn zin was. Voordat ik als Interieurstylist werkte liep ik tegen dezelfde dingen aan als jij nu. En zelfs in de beginjaren dat ik advies gaf, maakte ik ook nog verkeerde keuzes. Als ik terugdenk heb ik heel wat meubels versleten en ook best dure, omdat het steeds niet goed uitpakte. Ik had geen idee hoe ik het anders moest doen.

Het mooie is, ik heb er heel veel van geleerd. En kan jou daardoor nog beter helpen om te voorkomen dat jij de fouten maakt die ik gemaakt heb.

X

Wil jij dat ik met je meekijk om ook sfeer en eenheid in je huis te krijgen

Mail me eventjes, dan nodig ik je uit voor het Gratis Gesprek.

XX

XX

Petra de Wit | Mix in Stijl Interieur Advies – Arnhem | info@mixinstijl.nl | 06 253 253 94