Heb je een kleine ruimte waar je je niet zo goed raad mee weet? Heb je het gevoel dat het gauw vol lijkt te staan en rommelig lijkt?  Waarschijnlijk heb je de neiging om juist allemaal losse maar kleine meubels en andere spullen neer te zetten omdat je bang bent dat het anders teveel van je ruimte inneemt.

Optisch meer ruimte, plaats je bank minimaal 10 cm van de muur af

Maar dat kan anders. Ten eerste begin ik altijd met te vertellen dat de bank en stoelen los van de muur moeten komen te staan. Ja, ook in een kleine ruimte. Je zult zien als je de meubels los in de ruimte zet dat het gelijk ruimtelijker gaat ogen. En het hoeft soms maar 10 tot 15 cm van de muur af te staan.

Maak een goede verdeling van de meubels

Het belangrijkste is dat je een goede verdeling van je meubels in de totale ruimte maakt. Je kunt bijvoorbeeld je ruimte op schaal gaan tekenen en eerst je meubels intekenen hoe je deze op dit moment hebt staan. Op het moment dat je het op tekening ziet krijg je al gelijk een goed beeld hoe jouw meubels zich tot je ruimte verhouden. Schuif nu met de meubels op de tekening zodat je alles steeds op verschillende plekken zet zodat je ziet wat er gebeurt. Daarbij kun je sommige meubelstukken groter intekenen als dat ze nu zijn. Kijk elke keer als je wat aan je tekening verandert wat er gebeurt met de ruimte. Hoeveel loopruimte blijft er over? Is er genoeg uitschuifruimte? Kan de tafel misschien groter als je er een bankje aan plaatst?

Tip:Teken de meubels eerst op schaal en knip ze uit, dan kun je makkelijk over de tekening schuiven met de meubels zonder dat je elke keer een  nieuwe tekening hoeft te maken.

Kies voor Grote meubels in combinatie met luchtigheid

Een kleine ruimte mag juist grote meubels hebben, de ruimte zal daardoor meer lucht krijgen en optisch groter lijken. Toch is het belangrijk de juiste balans daarin te vinden. Zet je namelijk alleen maar grote meubels neer dan zal het heel vol gaan ogen, zet je teveel kleine meubels neer dan wordt het onrustig en rommelig. Dus kies grote meubels die “vol” ogen maar daarnaast meubelstukken die juist weer heel fijntjes zijn. Door de combinatie te maken van groot met fijn zul je de juiste balans vinden.

Wil je graag meer advies omtrent jouw ruimte, neem dan vrijblijvend contact op met Petra de Wit: 06 253 253 94 | info@mixinstijl.nl

©2019 Mix in Stijl. All right reserved. Website created and supported by Whale agency / F5 Online.

CONTACT MIX IN STIJL

Naar aanleiding van je vraag neem ik telefonisch of per e-mail contact met je op, vul daarom je gegevens zo volledig mogelijk in zodat ik je goed kan helpen.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

Je gegevens zijn alleen bedoeld voor eigen gebruik en worden niet gedeeld met anderen. Als je je gegevens achterlaat ontvang je wekelijks waardevolle artikelen voor een fantastisch interieur