Je hebt een nieuwbouwwoning gekocht en je bent in de wolken, je ziet jezelf er al helemaal wonen. Maar voordat je het weet kom je in de fase dat er grote keuzes gemaakt moeten worden. Je zit nog maar in het beginstadium. Het huis is nog niet eens gebouwd en toch moet je nu al gaan bepalen waar je de aansluiting van de tv wilt hebben. Waar de haard moet komen. Op welke plaats de lichtpunten moeten zitten en nog veel, veel meer.

In dit stadium hou je je meestal nog helemaal niet bezig met de inrichting van je huis. Toch is dit het beste moment om de meubelopstelling al te weten. Als je niet precies weet waar de meubels komen te staan, hoe weet je dan wel waar de verlichting, de tv en de haard moeten komen? Precies, dat weet je dan niet.

Bij elk vraagstuk loop jij weer te malen in je hoofd: wat is nou de beste keus? Is de ene vraag opgelost, dan komt de volgende vraag alweer. Het kost je veel tijd en energie. En dat is niet nodig.

 

Voorkom teleurstellingen en breng rust in je keuzes

Helaas kan de indeling achteraf niet zo makkelijk meer veranderd worden. Je gaat het niet meer aanpassen, dat wijst de praktijk wel uit. Als jij in een later stadium pas over je meubelopstelling na gaat denken dan ben je te laat. Want zonder een duidelijk plan, zal je nooit de beste keuzes maken.

Een goed interieurplan geeft rust in je keuzes. Het kan veel teleurstellingen voorkomen.Met een nieuw of verbouwadvies begeleid ik je tijdens het proces van de bouw of verbouwing van je woning.

Zo pak ik het nieuw- & verbouwadvies voor en met je aan

Het Nieuw- & Verbouwadvies deel ik in 2 fases. In het eerste stadium van de bouw heb je met hele andere keuzes te maken dan in een later stadium. Na afronding van het eerste deel van het advies krijg je van mij een tekening met een meubelopstelling en een lichtplan waarop de lichtpunten en de type lampen staan aangegeven. Tevens weet je dan de opstelling van de keuken en kun je de plaats van de haard en de tv aansluiting bij de bouw door gaan geven.

In fase 2 van het advies werk ik de tekening en het lichtplan verder voor je uit. De kleuren en materialen, de nieuw aan te schaffen meubels, het type lampen, de afwerking voor de muren en de vloerkeuze, ik bespreek het allemaal met je.

 

Deel 1 van het Nieuw- & Verbouwadvies in 4 stappen:

 

Stap 1: informatie verzamelen

In de eerste fase van het nieuw- of verbouwadvies moeten er grote keuzes gemaakt worden. Om je een goed advies te kunnen geven vraag ik je daarom van tevoren alvast informatie naar mij toe te sturen.

Ik heb van je nodig: een plattegrondtekening met de juiste maten en documentatie van het huis. Daarnaast vraag ik je alvast foto’s en maten van de meubels die je graag mee wilt nemen.

Met de informatie die ik van je krijg ga ik alvast nadenken over een goede meubelopstelling. Als er al een keukenopstelling gekozen is dan ontvang ik daar ook graag een tekening van. Zo niet, dan denk ik met je mee over de beste opstelling.

 

Stap 2: de meubelopstelling/ keukenopstelling

Tijdens het ongeveer 2 uur durend advies beginnen we met het bespreken van de meubelopstelling en de opstelling van de keuken. Zowel de meubels die je mee wilt nemen als eventueel nieuw aan te schaffen meubels teken ik in.

Op tekening kan ik je goed laten zien hoeveel ruimte de meubels in gaan nemen en wat het effect is op jouw ruimte. Ik neem alle opties, de voordelen en de nadelen van verschillende meubelopstellingen stap voor stap samen met je door.

Omdat je alles moet visualiseren help ik je door middel van voorbeelden en door samen in gesprek te gaan. Ik maak het zo concreet mogelijk voor je. Ik leg je uit wat het effect is van bepaald keuzes, welke maten je het beste aan kunt houden en hoe je iets voelt of ervaart in de praktijk. Een huis moet niet alleen maar mooi zijn, je wilt er prettig in kunnen leven. Omdat ik je veel praktijkvoorbeelden geef, zijn goede keuzes zo gemaakt.

 

Stap 3: plaats bepalen stopcontacten, tv aansluiting en haard

Als we het samen over de juiste meubelopstelling en keukenopstelling eens zijn, neem ik de exacte plaatsen van de stopcontacten, de tv aansluiting, en de plaats van de haard met je door. Bij een verbouwing kunnen we zelfs de plaats van deuren en ramen afstemmen op de prettigste en meest praktische meubelopstelling.

Stap 4: het lichtplan en de lichtpunten

Als eenmaal duidelijk is hoe de meubels komen te staan, dan gaan we verder met het lichtplan. In de tekening die je van mij krijgt beschrijf ik op welke plaats een vloerlamp, wandlamp, spot of tafellamp moet komen. Ik geef je de locatie aan waar de lichtpunten moeten zitten. Bij de bouw kun je direct alle punten doorgeven.

 

Deel 2 van het Nieuw- & Verbouwadvies in 3 stappen:

 

Stap 1: de meubelopstelling doornemen

Inmiddels zijn de technische keuzes gemaakt en ben je er aan toe om op zoek te gaan naar nieuwe meubels. Binnenkort moet de vloer gekozen worden, de afwerking van de muren moet duidelijk zijn en de kleuren doorgegeven worden.

In deel 2 van het nieuw- of verbouwadvies werk ik het eerdere advies verder voor je uit.

We bespreken nogmaals de eerder gekozen meubelopstelling. Als er aanpassingen zijn dan voer ik die gelijk in de tekening door.

 

Stap 2: kleuren en materialen bepalen

Het interieur begint steeds meer vorm te krijgen. De nieuw aan te schaffen meubels, kleuren voor de muren, de muurafwerking en vragen over de vloerkeuze nemen we allemaal in dit deel van het advies door.

Stap 3: nieuwe meubels en lampen kiezen

Ik laat je voorbeelden zien hoe de nieuwe meubelstukken er uit moeten zien: welke kleur en materiaal, welke stijl, de vorm en de maat. Ook het lichtplan werk ik nu verder uit. Ik zoek lampen voor en met je uit die passen in de stijl die jij voor ogen hebt en een geheel vormen met de meubels en kleuren die we tijdens het advies hebben besproken.

 

Laat mij meedenken over je dure aankopen

Nieuwbouw en verbouwing kosten je veel energie. Laat mij je helpen om meer rust te krijgen in de keuzes. Door mij mee te laten denken over dure aankopen, voorkom je spijt en dubbele kosten. Losse snoeren zijn niet nodig als je vooraf de beste plek voor je TV en lampen bepaald. Maak de juiste keuzes met behulp van goed onderbouwde adviezen. Het voorkomt ergernis.

Petra de Wit | Mix in Stijl Interieur Advies - Arnhem | info@mixinstijl.nl | 06 253 253 94

CONTACT MIX IN STIJL

Naar aanleiding van je vraag neem ik telefonisch of per e-mail contact met je op, vul daarom je gegevens zo volledig mogelijk in zodat ik je goed kan helpen.

Wordt verstuurd

©2018 Mix in Stijl. All right reserved. Website created and supported by Whale agency / F5 Online.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?