Interieurontwerp Nijmegen

Interieurontwerp bij verbouwing huis in Nijmegen.

Henk & Anne hadden plannen om te gaan verbouwen. Anne kreeg veel stress van alle keuzes die ze nu moesten gaan maken. Ze wilde het dit keer goed aanpakken! Zo kwam ze bij mij terecht voor een totaal ontwerp. Ze wilde hun interieur een echte opfrisbeurt geven en daarom mochten veel van hun meubels vervangen worden. Het moest allemaal wat eigentijdser worden. Ik maakte een plan voor de verbouwing en verwerkte daarin ook de opstelling van de nieuwe keuken.

Interieurontwerp Henk & Anne, Nijmegen

Op een paar kleine details na hebben Henk & Anne het hele basisplan uitgevoerd. Ze hebben de nieuwe meubels aangeschaft, de keuken is klaar, en de kleuren en verlichting zijn ook helemaal naar wens. Anne vertelde me dat ze toch nog wat mistte, dat het op de één of andere manier nog niet af was. Ze had zelf al wat dingen gekocht zoals kussentjes, maar liep toch weer vast. Ze koos dan decoratie waarvan ze dacht dat die goed bij de nieuwe kleuren zouden passen, maar het was het steeds net niet. Daarom heb ik samen met haar gekeken waar we nog de puntjes op de ‘i’ konden zetten om de juiste sfeer te krijgen. Met de decoratie voegde ik een paar andere kleuren toe, gaf haar advies over het goed inrichten van de boekenkast, en legde ik de laatste hand aan de zithoek. Interieurontwerp, interieuradvies Nijmegen

____________________________________________________________________________________________________

En toen was het af! Dit was precies de sfeer die ze wilde, een energieke en sprankelende ruimte 

Qua meubelopstelling kon er in deze smalle lange ruimte niet veel veranderen. Om toch een groot verschil te maken qua uitstraling gebruikte ik een aantal technieken om deze smalle ruimte optisch veel ruimer te laten lijken. De lichte kleuren, het ronde vloerkleed, de luchtige salontafel zorgden allemaal voor een ruimtelijker gevoel in de zithoek. Ik koos ervoor 2 wandlampen boven de bank te hangen zodat Henk & Anne aan beide kanten van de bank goed leeslicht hadden. Ik wilde geen vloerlamp naast de bank neerzetten omdat dat extra vloerruimte in beslag zou nemen. Ik wilde juist zoveel mogelijk de ramen vrijhouden en vloerruimte open houden. De vlinderstoel in de hoek bij het raam maakt het interieur speels en is open aan de onderkant, waardoor deze gevoelsmatig niet veel ruimte inneemt. De vorm past mooi bij het ronde vloerkleed.

Interieurontwerp bij verbouwing huis in Nijmegen , interieuradvies lange smalle woonkamer.

Interieurontwerp Nijmegen, gezellig apart zithoekje in de woonkamer maken

De haard hadden ze al heel lang, maar toch bleek aan de reacties dat die nooit eerder was opgevallen. Iedereen vroeg of de haard nieuw was. Hoe komt het dan dat de haard nu in één keer wel blijkt op te vallen? De schouw kreeg een bijzondere kleur en steekt daardoor af tegen de muren ernaast. Er stond ook een stoel met de achterkant naar de haard, die hebben we weggelaten. Al met al is de schouw een opvallend onderdeel in de ruimte geworden en springt daardoor direct in het oog.

Interieurontwerp Nijmegen, opvallende schouw, kleuradvies schouw

Interieurontwerp Nijmegen, opvallende schouw, kleuradvies schouw

Interieurontwerp Nijmegen, opvallende schouw, kleuradvies schouw

De ronde toog ging eruit en ook een groot deel van de muur werd weggebroken. Dit oogde gelijk een stuk eigentijdser en het hokkerige gevoel was verdwenen. De keuken is nu veel meer bij de woonkamer en eettafel betrokken, waardoor het makkelijker is om contact met elkaar te maken. De open keuken is licht en heel ruimtelijk. Anne kan er alles in kwijt wat ze wilde. Ook de wasmachine en droger zijn erin weggewerkt. 

In de keuken wilden ze graag een tegelvloer leggen. Mijn advies was om de vloer halverwege het kookeiland te beginnen in plaats van gelijk met het kookeiland te laten lopen. Het laatste geeft je namelijk het gevoel dat de ruimte op die plaats stopt en je letterlijk een andere ruimte in loopt. De vloer lieten we daarom iets verspringen zodat de doorloop vloeiender voelde en de 2 ruimtes toch bij elkaar lijken te horen.

Interieurontwerp voor verbouwing en nieuwe keuken, Nijmegen

Anne zegt: “Het interieuradvies heeft me gelijk veel rust in mijn hoofd gegeven, we hebben een zeer compleet en doordacht plan met veel leuke ideeën.” 

Wij wonen 25 jaar in hetzelfde huis en ik besefte me onlangs dat ik al die jaren al bezig ben met mijn interieur, maar dat het nog nooit naar mijn zin geweest is. We wilden de keuken uit te gaan bouwen en gingen rondkijken om ideeën op te doen. Er was zoveel te kiezen, dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Ik merkte dat ik veel stress kreeg van alle keuzes die er waren.Dit konden wij niet samen voor elkaar krijgen: we hadden hulp nodig! De verbouwing zou ons veel geld gaan kosten en we wilden ook nieuwe meubels aan gaan schaffen. Henk vindt al snel alles prima, maar ik wilde het deze keer écht goed doen. Ik vind het belangrijk dat alles in mijn interieur klopt en ik wilde zeker geen verkeerde keuzes meer maken.

We kwamen in gesprek met Mix in Stijl.
We zochten iemand die ons kon helpen ons huis zo in te richten dat het helemaal bij ons past. Geen huis zoals ik vaak zie in de woonbladen, die allemaal op elkaar lijken.Ik vond het heel spannend toen Petra kwam, maar dat verdween al snel. Wij werden heel blij van de adviezen waarmee ze kwam.

Zij kwam met hele andere oplossingen en ideeën als waar wij zelf aan dachten.

De nieuwe keukenopstelling die zij bedacht had was voor mij echt een eyeopener. Dat had ik nooit zelf kunnen bedenken. De opstelling die zij voorstelde zorgde ervoor dat de keuken veel meer in verbinding kwam te staan met de woonkamer. Ik was zeer verrast door dit idee. Het advies heeft me gelijk veel rust in mijn hoofd gegeven. We hebben een zeer compleet en doordacht plan met veel leuke ideeën. 

Inmiddels hebben we alle  ideeën uitgevoerd en zijn we er heel blij mee en we krijgen hele positieve reacties van iedereen!

De verbouwing hebben we niet gedaan, omdat dat uiteindelijk erg veel zou gaan kosten. De keuken hebben we wel opengebroken en vernieuwd en het blijkt zelfs dat we nu meer dan voldoende ruimte hebben.

We waren al superblij met het basisplan, maar nu met de styling erbij voelt het echt helemaal af!

 

Wil je weten wat er allemaal mogelijk is met jouw interieur? Bel me dan en maak een vrijblijvende afspraak voor een telefonisch gesprek. Ik denk graag met je mee! 06 253 253 94 of info@mixinstijl.nl

©2019 Mix in Stijl. All right reserved. Website created and supported by Whale agency / F5 Online.

CONTACT MIX IN STIJL

Naar aanleiding van je vraag neem ik telefonisch of per e-mail contact met je op, vul daarom je gegevens zo volledig mogelijk in zodat ik je goed kan helpen.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

Je gegevens zijn alleen bedoeld voor eigen gebruik en worden niet gedeeld met anderen. Als je je gegevens achterlaat ontvang je wekelijks waardevolle artikelen voor een fantastisch interieur
Je gegevens zijn alleen bedoeld voor eigen gebruik en worden niet gedeeld met anderen. Als je je gegevens achterlaat ontvang je wekelijks waardevolle artikelen voor een fantastisch interieur.
GRATIS VIDEO VOOR JOU!
Met de ‘Kledingkast Methode’ leer je je eigen stijl (her)kennen en ga je precies begrijpen welke kleding & interieurstijl bij jóu past.