WOONKAMER VOOR HET ADVIES

Hennie & Ellen benaderden mij via een buurvrouw. Ik had een paar huizen verderop interieuradvies gegeven en dat wilden zij ook graag.

Hennie & Ellen wilden een modernere stijl in hun huis, maar wisten niet zo goed hoe ze dat aan konden pakken. Ze waren bang om de verkeerde meubelen te kopen. Het interieur mocht moderner worden maar ze wilden wel graag een warme uitstraling in het huis.

WOONKAMER VOOR HET ADVIES

Vooral Ellen vond het erg spannend om nieuwe stijlen toe te passen. Nadat ik een plan had gemaakt en dit uitgebreid had toegelicht, durfde zij overstag te gaan, al vond ze het nog steeds wat eng.

WOONKAMER VOOR HET ADVIES

Vooral van het ‘groen’ op de muur en mijn voorstel om de tafel te schilderen moest ik haar echt overtuigen dat het erg mooi zou zijn in het geheel. Ze volgde mijn advies op en gelukkig vindt ze het prachtig.

WOONKAMER NA HET ADVIES

We hebben ervoor gekozen om een rechte bank met 2 losse stoelen te plaatsen. De stoelen zijn luchtiger van model dan de bank, aangezien de zitruimte niet erg ruim is.

De stoelen en de bank hebben een stoffen bekleding. De combinatie van verschillende stoffen werkt hier erg goed, het maakt de ruimte net even spannender. Zolang het maar gladde materialen zijn.

Ik moest rekening houden met een stofallergie, daarom heb ik gladde materialen gebruikt. Gladde stoffen vormen een goede oplossing om toch een gezellige sfeer te creëren.

WOONKAMER NA HET ADVIES

Ook het tv meubel pakten we aan. Ik koos voor een laag meubel en licht van kleur, zodat het minder op je afkomt in de zithoek. Met lampen en decoratie heb ik hoogte gecreëerd.

Ik probeer altijd verschillende hoogtes aan te brengen, zodat de ruimte niet te vlak oogt. Door de open ruimte onder het meubel, ontstaat er extra vloerruimte en lijkt het zitgedeelte ruimer.

WOONKAMER NA HET ADVIES

In het oude interieur waren verschillende houtkleuren aanwezig. Deze wilde ik graag wat meer naar elkaar toebrengen of in een andere kleur afwerken. Op die manier gaan de houten elementen die er al waren meer opvallen.

De oranje stoelen wilden Hennie & Ellen graag houden. Aangezien er veel warme tinten aanwezig waren, zocht ik naar meer verfrissing. Ik adviseerde daarom om de houten tafel in een hele lichte grijstint te schilderen. Daarbij kregen de muren een frissere tint.

WOONKAMER NA HET ADVIES

Het is het mooiste als er ongeveer 3 plekken voor decoratie verdeeld door de ruimte zijn. Dan valt de decoratie namelijk veel meer op dan wanneer het overal staat. Je laat zien wat je graag wilt laten zien, dat zijn de mooie spullen.

Het smalle muurtje bij de keuken is een prima plaats om iets moois op te zetten. Hier kunnen ze zelf spelen met verschillende decoraties.

We twijfelden niet meer bij het uitzoeken van nieuwe meubels

“Wij kwamen bij Petra terecht via onze buurvrouw voor haar had zij ook een mooi interieurplan gemaakt met goed resultaat. Wij wilden graag ons interieur vernieuwen naar een meer modernere stijl maar wel met warmte. We wisten niet goed hoe we dat aan moesten pakken en wilden niet verkeerde meubels aanschaffen.

Petra is enthousiast en meedenkend, zij heeft ons onder andere weten te overtuigen om onze houten eettafel in een kleur te schilderen, dat bleek een goede tip. Wij vonden het wel gewaagd maar zijn erg blij met het resultaat. Wij hoefden geen nieuwe tafel te kopen en het was dus kostenbesparend.

Ze gaf ons veel goede stylingtips en we twijfelden niet meer bij het uitzoeken van nieuwe meubels. We hebben van haar geleerd anders te kijken naar ons eigen interieur, zij heeft ons op andere gedachten gebracht maar wel passend bij ons. Het boekje hebben wij veel gebruikt met het winkelen, dat was erg handig als leidraad. We hebben nu ook niet meer de neiging om de basisinrichting te veranderen omdat het gewoon goed voelt.”

Hennie & Ellen van der Horst

 

©2019 Mix in Stijl. All right reserved. Website created and supported by Whale agency / F5 Online.

CONTACT MIX IN STIJL

Naar aanleiding van je vraag neem ik telefonisch of per e-mail contact met je op, vul daarom je gegevens zo volledig mogelijk in zodat ik je goed kan helpen.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

Je gegevens zijn alleen bedoeld voor eigen gebruik en worden niet gedeeld met anderen. Als je je gegevens achterlaat ontvang je wekelijks waardevolle artikelen voor een fantastisch interieur
Je gegevens zijn alleen bedoeld voor eigen gebruik en worden niet gedeeld met anderen. Als je je gegevens achterlaat ontvang je wekelijks waardevolle artikelen voor een fantastisch interieur.
GRATIS VIDEO VOOR JOU!
Met de ‘Kledingkast Methode’ leer je je eigen stijl (her)kennen en ga je precies begrijpen welke kleding & interieurstijl bij jóu past.