Meubelopstelling voordat het interieurontwerp is uitgevoerd, ElburgBenjamin en Femke hebben het huis van Femke’s ouders gekocht. Er kwam een verbouwing en ze wilden het huis weer helemaal up-to-date maken zodat ze er voor lange tijd met veel plezier kunnen wonen. De ruimte was verdeeld in 3 aparte stukken, waardoor ze niet goed wisten hoe ze het sfeervol en ook praktisch konden inrichten. Ze wilden het liefst een aantal van hun meubels hergebruiken. Maar aangezien hun nieuwe huis een totaal ander soort ruimte was als dat ze gewend waren, wisten ze niet hoe ze deze ruimte goed konden inrichten. Dus wilden ze daar hulp bij.

 

tekening interieurontwerp + lichtplan - ontwerp elburg

De ouders van Femke hadden de serre volgebouwd met allemaal stoelen. Die stonden in het rond langs de ramen opgesteld met nog een aantal kleine tafeltjes tussen de stoelen. De serre voelde door de hoeveelheid aan losse meubels erg onrustig.

Ik vond de serre een hele mooie plek om de eettafel neer te zetten. Er komt veel licht door de ramen naar binnen, het is tuingericht en ook makkelijk bereikbaar vanaf de keuken. We kozen voor een ronde eettafel waardoor de vorm van de serre perfect uitkomt. Op deze plek zitten Benjamin, Femke en de kinderen overdag erg graag. Maar het is ook een ideale plek om met bezoek te zitten.

Interieuradvies van Mix in Stijl - woning ElburgAdvies bij verbouwing van keuken - interieurontwerp gemaakt voor woning in Elburg. Advies over indeling, kleuren, verlichting en nieuwe keuken.Advies bij verbouwing van keuken - interieurontwerp gemaakt voor woning in Elburg. Advies over indeling, kleuren, verlichting en nieuwe keuken.

Op deze plaats bij de haard was voorheen de grote zithoek gemaakt. Het leek een logische plek waar je met z’n allen om de haard heen kon zitten. Het is het breedste deel van de woonkamer, maar het is ook precies de doorloop. Daarom voelde de plaats van de zithoek niet praktisch en wilde ik in dit deel meer luchtigheid en ruimte creëren.  

Ik koos voor luchtige stoeltjes bij de haard, waar ze lekker met z’n 2-en kunnen zitten zonder last te hebben van anderen die tv willen kijken. 

Aansluitend aan de haard kwam er een houten bank op maat gemaakt. Dit zorgt voor een extra zitplek in die hoek. Benjamin zit er erg graag een boek te lezen, het is een heerlijk plekje waar de zon naar binnen komt. De haard werd op deze manier een hele gezellige plek, die op meerdere manieren door de dag heen gebruikt kan worden. Om deze zitplek nog meer te accentueren werd de schouw donkergroen geschilderd. De donkere kleur geeft de ruimte een krachtige uitstraling.

Extra zitplekje maken bij open haard

Extra zitplekje bij haard accentueren

De ruimte heeft niet veel blinde muren, aan bijna alle kanten zitten grote raampartijen. Weinig ruimte voor kasten dus. De 2 kasten die ze al hadden konden we gelukkig wel hergebruiken. Door deze tegen de enige blinde muur tegen elkaar aan te zetten, ontstond er voldoende opbergruimte en het middendeel van de woonkamer bleef toch rustig. Leuk detail is dat de boekenkast dichtbij het zithoekje bij de haard kon staan, want dat is de plek waar het meeste gelezen wordt.

Kastruimte maken in kamer met veel ramen

Een smal muurtje tussen 2 raampartijen was precies goed om de tv tegen aan te plaatsen. Ik adviseerde Benjamin en Femke om de tv aan een draaiarm aan de muur te bevestigen. De tv kan dan alle kanten op gedraaid worden. Dus ook vanaf de zitplek bij de haard en de houten bank kan eventueel tv gekeken worden. Ik wilde hier een flexibele ruimte van maken, dus plaatsten we bij de tv een draaistoel. De stoel kan gedraaid worden naar de zithoek bij de haard of naar de kant waar de bank staat.

Een woonkamer met flexibele zitplekken maken

woonkamer met flexibele zitplaatsen maken

De smalle pijpenla is een hoek die er vaak wat bijhangt. Deze ruimte is vrij beperkt en wordt vaak volgezet met spullen. Ik wilde deze hoek bij de rest van de ruimte betrekken en ook ruimtelijk houden. 

Aan de kopse kant van de pijpenla was een vaste kast gemaakt van maar 20 cm diep. Het zou een hele klus zijn om die weg te halen. Dus stelde ik voor om de kast te laten zitten en deze aan de voorkant af te werken met gipsplaten zodat het een blinde muur zou lijken. Dit zorgde voor heel veel rust in het smalle deel van de kamer. Ze vonden het een briljant idee!

Voor het ruimtelijke effect adviseerde ik een bank op pootjes, een groot vloerkleed en een kleine luchtige salontafel. Ook de wandlampen en de enorme grote landkaart aan de muur maakte dit gedeelte van de kamer optisch groter. Benjamin en Femke wilden heel graag de grote landkaart weer in hun nieuwe huis ophangen. De poster paste perfect op deze wand.

De hoek is een fijne plek geworden waar ze vooral s’avonds met z’n allen tv kijken.

De keuken hebben Benjamin & Femke helemaal vernieuwd. Ook dat was een lastige ruimte omdat er een koof midden in de keuken stond en het plafond gedeeltelijk ook erg laag was.  In het interieurontwerp dat ik voor ze maakte heb ik de keuken om de koof heen gebouwd, zodat er een langwerpige keuken ontstaat en we de ruimte optimaal benutten. De balken van het plafond waren donkerbruin, die zijn wit geschilderd wat al ook voor veel meer ruimte effect zorgde. Ik plaatste een hoge kast direct tegen de koof aan, zo ontstond er verbinding en rust. Het lange keukenblok maakt de keuken optisch zeer ruim en er is veel ruimte gecreëerd om spullen op te bergen.

Keukenontwerp voor woning in Elburg - gemaakt door Mix in Stijl Interieur Advies

Femke zegt: “Er is rust, eenheid, en alles klopt gewoon! Onbetaalbaar om het zo te krijgen!”

We hadden het huis van mijn ouders gekocht en ik wilde het zo inrichten dat het eigen zou voelen. De inrichting was erg oubollig en het huis had een hele onhandige indeling. In ons vorige huis was dat veel makkelijker. 

Petra gaf van tevoren aan dat ze altijd eerst uitging van de bestaande meubels en die probeerde goed her te gebruiken. En ons idee ‘we houden zoveel mogelijk wat kan’ sloot daar goed bij aan. We moesten uiteindelijk toch meer nieuw kopen als dat we op gerekend hadden, maar we zagen ook in dat het niet anders kon vanwege de ruimte die we hadden.

Ik zag dat ze gelijk had, maar dacht ook: hoe gaan we dat doen? Sommige dingen hebben daardoor langer geduurd, maar uiteindelijk hebben we toch precies gedaan wat ze adviseerde. En daar zijn we achteraf heel blij om.

We gingen wel over het budget heen. Maar we wilden geen dingen kopen omdat het goedkoop was. We wilden kwaliteit, spullen waar we zeker 10 jaar mee kunnen doen. De prijzen vielen uiteindelijk ook wel weer mee. 

We hebben het plan grotendeels gevolgd maar ook onze eigen draai er aan gegeven. Om de eenheid te krijgen moesten we wel wat concessies doen, maar daar zijn we ook uitgekomen. Er was geen plaats voor de secretaire die we echt wilden houden , maar die heeft nu een ander mooi plekje gekregen.

De voorbeeldplaatjes, de plattegrond en dat we samen door de ruimte gingen en het plan stap voor stap doorspraken maakten het voor mij veel makkelijker om het plan uit te voeren. Visualiseren vind ik moeilijk, maar Petra legde alles goed uit en ik vertrouw erop dat zij weet waar ze over praat. Dus dan doen we het gewoon.

We krijgen veel complimenten over de inrichting en het is echt ‘mijn huis’ geworden.

Er is rust, eenheid, en alles klopt gewoon! Ik had dit zelf nooit voor elkaar kunnen krijgen ook al had ik sommige dingen al wel bedacht kunnen hebben, ik had mijn man nooit zover gekregen. Maar als Petra het zei geloofde hij het wel.  

De prijs was eerst even schrikken, maar ik vond het zeker waard. Onbetaalbaar om het zo te krijgen. Ik geef normaal niet gauw geld aan mezelf uit, maar dit wilde ik heel graag. Ik had achteraf nog wat vragen en ik vond het fijn dat ze daar nog even over mee wilde denken.

 

Wil jij ook z’on interieur? 

Bel me dan! 06 253 253 94

©2019 Mix in Stijl. All right reserved. Website created and supported by Whale agency / F5 Online.

CONTACT MIX IN STIJL

Naar aanleiding van je vraag neem ik telefonisch of per e-mail contact met je op, vul daarom je gegevens zo volledig mogelijk in zodat ik je goed kan helpen.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

Je gegevens zijn alleen bedoeld voor eigen gebruik en worden niet gedeeld met anderen. Als je je gegevens achterlaat ontvang je wekelijks waardevolle artikelen voor een fantastisch interieur
Je gegevens zijn alleen bedoeld voor eigen gebruik en worden niet gedeeld met anderen. Als je je gegevens achterlaat ontvang je wekelijks waardevolle artikelen voor een fantastisch interieur.
GRATIS VIDEO VOOR JOU!
Met de ‘Kledingkast Methode’ leer je je eigen stijl (her)kennen en ga je precies begrijpen welke kleding & interieurstijl bij jóu past.