WOONKAMER VOOR HET ADVIES

Margreet benaderde mij voor een kennismaking. De reden om een interieuradvies in te winnen was voor haar het kopen van een nieuwe bank. Zij wilde niet weer veel geld uitgeven voor een meubelstuk en er achteraf toch niet tevreden mee zijn. Marcel & Margreet hadden al eens een tuinadvies laten doen en dat hadden ze als erg prettig ervaren. Nu wilden ze graag aan de slag met hun woonkamer.

WOONKAMER VOOR HET ADVIES

Het huis van Marcel & Margreet hebben ze samen met een architect ontworpen en daar zijn ze erg blij mee. Toch vinden zij het erg moeilijk om een goede indeling te maken, mede omdat de haard de ruimte in 2-en splitst.

WOONKAMER VOOR HET ADVIES

De eerste indruk: mooi huis, leuke details zoals het schuine plafond en de haard in het midden. De opstelling is vrij klassiek. Mijn voorstel is om meerdere zitplekken te creëren.

WOONKAMER NA HET ADVIES

Ik heb hier een zeer ruime bank geadviseerd, dat komt de landelijke uitstraling ten goede. Op het moodboard van Marcel & Margreet kwam duidelijk naar voren dat zij van robuuste meubels houden. Door er een groot vloerkleed neer te leggen, wordt er een verbinding met de meubels gemaakt en creëer je een aparte plek. De structuur van het vloerkleed is lekker grof.

WOONKAMER NA HET ADVIES

De salontafels zijn gemaakt van oude haspels. Het hoekje met de planken hebben we intact gehouden. De lampen aan beide kanten van de bank staan erg goed in de nieuwe inrichting, zij brengen hoogte in de ruimte, dus spanning. De tijdschriftenmand van het grove riet wilde ik weer terug laten komen. Zo is het een mooi hoekje geworden voor decoratie.

WOONKAMER NA HET ADVIES

Na overleg besloten we te kiezen voor 2 chaise longues, waar ze zich lekker konden terugtrekken met een boek en een wijntje. We bespraken of dit in hun leefstijl paste, zo niet dan zouden we 2 fauteuils op dezelfde plaats zetten. Marcel & Margreet kozen toch voor de chaise longues, omdat ze graag met de voeten omhoog zitten en het de ruimte net iets aparter zou maken.

WOONKAMER NA HET ADVIES

Het tv meubel was prima en hebben we op dezelfde plek laten staan, het houten krukje kreeg een mooie plaats naast 1 van de chaise lonques. Een aantal houten meubels hebben we vervangen of weggelaten. Teveel houten meubels bij elkaar geeft het effect dat niets meer echt opvalt.

WOONKAMER NA HET ADVIES

Een beetje aankleding doet wonderen. Hier ligt een heerlijk zacht schapenvacht op de chaise longue, een paar kussentjes erbij en het is helemaal af. De chaise longues hebben Marcel & Margreet gescoord bij Ikea, die hadden precies de juiste kleur.

WOONKAMER NA HET ADVIES

De schouw van de haard was wit wat kil overkwam, daarom is hij geverfd in een kleur die in dezelfde lijn zit als de kleur van de gordijnen. We hebben een mooi kleurenplan gecreëerd met beige, grijs, hout en blauw. Tevens zijn er voldoende lichte tinten toegevoegd voor een verfrissend effect en wat donkere tinten die kracht geven.

WOONKAMER NA HET ADVIES

De kast, de grote eettafel en de stoelen hebben we helemaal hetzelfde gelaten. In de decoratie op tafel hebben we de blauwe kleur in verschillende nuances terug laten komen. Met een paar aanpassingen hebben we toch een totaal nieuwe inrichting gecreëerd.

Geluisterd naar onze wensen

“Petra heeft ons uitstekend geholpen met de restyling van onze woonkamer. Ze heeft daarbij prima geluisterd naar onze wensen en deze vertaald naar een duidelijk plan waarmee wij zelf aan de slag konden. We zijn erg blij met het resultaat.”

Marcel & Margreet Claassen, Elst

 

©2019 Mix in Stijl. All right reserved. Website created and supported by Whale agency / F5 Online.

CONTACT MIX IN STIJL

Naar aanleiding van je vraag neem ik telefonisch of per e-mail contact met je op, vul daarom je gegevens zo volledig mogelijk in zodat ik je goed kan helpen.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

Je gegevens zijn alleen bedoeld voor eigen gebruik en worden niet gedeeld met anderen. Als je je gegevens achterlaat ontvang je wekelijks waardevolle artikelen voor een fantastisch interieur
Je gegevens zijn alleen bedoeld voor eigen gebruik en worden niet gedeeld met anderen. Als je je gegevens achterlaat ontvang je wekelijks waardevolle artikelen voor een fantastisch interieur.
GRATIS VIDEO VOOR JOU!
Met de ‘Kledingkast Methode’ leer je je eigen stijl (her)kennen en ga je precies begrijpen welke kleding & interieurstijl bij jóu past.