Arita was altijd wel met haar interieur bezig, en tot voor kort naar haar eigen tevredenheid. Ze vond het leuk om regelmatig iets in haar interieur te veranderen en dat lukte haar prima. Totdat zij en haar man besloten om een nieuwe bank te gaan kopen. Het werd een grote hoekbank, en daar begon het gerommel. Toen de bank in huis stond, vond ze het maar een lomp groot ding.

Op elke plaats in de woonkamer heeft de bank weleens gestaan, maar nooit was ze er blij mee. Ze ergerde zich aan de bank, de kleuren in huis vond ze niet meer matchen en ze miste het gevoel dat haar interieur als een geheel voelde. Dus wilde ze hulp.

Portfolio interieuradvies Mix in Stijl - interieuradvies - interieur stylist Arnhem - interieurontwerp

Arita en haar man hadden verschillende meubels in houtkleur, maar de kleuren waren allemaal anders. Ze hoefde niet per se hun hele interieur te vervangen, maar al dat hout bij elkaar daar wilde ze wel graag vanaf.

MEUBELOPSTELLING VÓÓR ADVIES

In de meubelopstelling vóór het advies is de bank pal voor het raam geplaatst, daardoor sluit de bank de ruimte af. De balans in deze meubelopstelling is zoek. Aan de éne kant staat een ‘kliekje’ met meubels dicht bij elkaar (de zithoek), terwijl een ander deel van de ruimte helemaal open is en daar helemaal geen meubels staan. De afstand vanaf de zithoek naar de tv en de haard is veel te groot.

Dat voelt niet prettig, ze missen daardoor sfeer en het is ook niet praktisch. Als je op de bank zit en tv aan het kijken bent, lopen er altijd anderen door het beeld heen. En van die haard kun je ook niet echt genieten.

MEUBELOPSTELLING NA ADVIES

In de nieuwe meubelopstelling zijn er betere looproutes, is de meubelopstelling meer in balans en hebben we een sfeervolle zithoek gecreëerd die op de haard gericht is.

De  grote hoekbank plaatsten we om de haard heen, zodat er een intiem gevoel ontstaat en je direct meer sfeer ervaart. De raampartijen krijgen hierdoor ook direct meer lucht en dus ruimte. De zithoek is nu een plek waar je graag zit om tv te kijken, met je gezin een goed gesprek voert of met je vrienden een wijntje drinkt de haard.

De looproutes zijn door de nieuwe meubelopstelling veel praktischer geworden. Niemand hoeft meer dwars door de zithoek te lopen,  ze kunnen nu prima langs de bank lopen om bij de schuifpui of de deur in de hoek van de kamer te komen.

NA INTERIEUR ADVIESPortfolio interieuradvies Mix in Stijl - interieurontwerp - meubelopstelling - interieur stylist - binnenhuis advies Arnhem

NA INTERIEUR ADVIESPortfolio interieuradvies Mix in Stijl - interieurontwerp - meubelopstelling - interieur stylist - binnenhuis advies Arnhem

Portfolio interieuradvies Mix in Stijl - Nijmegen - interieurontwerp - meubelopstelling - interieur stylist - binnenhuisadvies Arnhem

Portfolio interieuradvies Mix in Stijl - Nijmegen - interieurontwerp - meubelopstelling - interieur stylist - binnenhuisadvies Arnhem

Portfolio interieuradvies Mix in Stijl - Nijmegen - interieurontwerp - meubelopstelling - interieur stylist - binnenhuisadvies Arnhem

Arita zegt: “Onze zithoek voelt nu veel intiemer en de bank konden we gelukkig houden.”

Door de jaren heen heb ik altijd veel geëxperimenteerd in mijn huis. Ik veranderde ook vaak van stijl, gewoon omdat ik dat leuk vond.

Ik was altijd erg tevreden met mijn interieur, totdat we twee interieurs wilden samenvoegen en we besloten een andere bank te kopen. We hadden een rechte bank en wilden nu graag een hoekbank. Helaas begon met de hoekbank ook het gerommel. Ik vond het een groot lomp obstakel, en wist niet hoe ik de bank mooi neer kon zetten. We hebben allerlei opstellingen met de bank geprobeerd, maar nergens was ik tevreden over. Ik stoorde me er vreselijk aan.

Op de één of andere manier kreeg ik het niet voor elkaar om een sfeervolle zithoek te creëren zodat we heerlijk met z’n allen bij elkaar konden zitten. De looproutes klopten voor mijn gevoel ook niet, want we moesten elke keer dwars door de zithoek lopen. En de kleuren pasten voor mijn gevoel niet meer bij elkaar.

Mijn man en ik hadden allebei een eigen huis gehad, en nu wilden we dit samenvoegen tot één huis. We vonden het belangrijk dat het ‘ons’ huis werd waar we ons beiden thuis zouden voelen. Omdat we er samen niet uitkwamen, en ik dacht dat de enige oplossing zou zijn om de bank weer te vervangen, schakelde ik Petra de Wit van Mix in Stijl in. Petra sprak mij als persoon aan, en op haar website zag ik goede voorbeelden van huizen die ze had ingericht.

Elke keer als ik nu mijn woonkamer binnenloop voelt het warm en word ik blij. Ik geniet elke dag van mijn interieur dat het resultaat is van een goed interieuradvies en wat eigen inbreng. We kregen fantastische tips en inzichten zodat we precies wisten hoe we het konden gaan aanpakken.

De bank konden we gelukkig houden; nu ben ik er zelfs super tevreden mee. De woonkamer voelt door de totaal nieuwe opstelling als één geheel, Fijn is ook dat we slechts een paar nieuwe spullen hebben hoeven aanschaffen.  “Alles ‘klopt’ en we voelen ons er allebei in thuis”. We kunnen nu heerlijk bij de haard zitten, er een goed gesprek voeren of met vrienden lekker een wijntje drinken.

Arita Koper, Nijmegen

Wil je ook z’on interieur?

Bel me dan! 06 253 253 94

©2019 Mix in Stijl. All right reserved. Website created and supported by Whale agency / F5 Online.

CONTACT MIX IN STIJL

Naar aanleiding van je vraag neem ik telefonisch of per e-mail contact met je op, vul daarom je gegevens zo volledig mogelijk in zodat ik je goed kan helpen.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

Je gegevens zijn alleen bedoeld voor eigen gebruik en worden niet gedeeld met anderen. Als je je gegevens achterlaat ontvang je wekelijks waardevolle artikelen voor een fantastisch interieur
Je gegevens zijn alleen bedoeld voor eigen gebruik en worden niet gedeeld met anderen. Als je je gegevens achterlaat ontvang je wekelijks waardevolle artikelen voor een fantastisch interieur.
GRATIS VIDEO VOOR JOU!
Met de ‘Kledingkast Methode’ leer je je eigen stijl (her)kennen en ga je precies begrijpen welke kleding & interieurstijl bij jóu past.