WOONKAMER NA HET ADVIES

Ramon & Janneke zijn via de website bij mij terecht gekomen. Ze wilden graag advies voor hun nieuw aangekochte woning en de nog aan te schaffen meubelen. Ramon & Janneke wisten goed wat ze mooi vonden, maar niet hoe ze er een samenhangend geheel mee konden creëren.

Daarbij had deze woning een totaal andere sfeer en indeling dan hun oude woning. Hun vraag was: hoe krijgen we deze ruimte knus en gezellig ingericht?

WOONKAMER NA HET ADVIES

De woonkamer en de eetkamer worden gesplitst door een grote schouw, daar wilde ik graag wat moois mee doen. Het zitgedeelte heb ik voor de grote schuifpui geplaatst, omdat daar het meeste licht naar binnen komt. Ik wilde de landelijke omgeving die vanuit de woonkamer mooi zichtbaar is, terug laten komen in de inrichting.

De zithoek hebben we op een prettige manier om de haard heen geplaatst. Door luchtige stoelen te kiezen blijft er voldoende ruimte over voor de doorloop.

WOONKAMER NA HET ADVIES

De tv hebben we aan de andere kant van de woonkamer geplaatst, boven een hangend meubel. Een hangend meubel zorgt voor meer vloerruimte. Het brengt meer lucht in het geheel, waardoor het rustiger oogt.

Door middel van decoratie op het tv meubel zijn er verschillende hoogtes aangebracht. Dit maakt de ruimte spannender.

WOONKAMER NA HET ADVIES

Ik heb Ramon & Janneke geadviseerd om de hele ruimte in een vergrijsde blauwtint te schilderen, zodat het als een jas om je heen gaat voelen. De schouw wilde ik juist meer op laten vallen en accentueerde ik door hem af te werken in een donkere antraciet kleur. De leren stoelen en de houten elementen voegen veel warmte toe aan het geheel.

WOONKAMER NA HET ADVIES

Aan de kant van de woonkamer waar het minste licht naar binnen komt, heb ik een grote eettafel en 2 delen van de IP20 kast geplaatst. In het oude huis stonden 5 delen van deze kast naast elkaar. Ik heb ze uit elkaar gehaald en over de ruimte verdeeld.

WOONKAMER NA HET ADVIES

Het kleurplan dat ik samengesteld heb, bestaat uit vergrijsd blauw, donkergrijs, cognacbruin en een warme houtkleur. Daarbij heb ik voor een aantal witte elementen gekozen voor verfrissing en voor enkele donkere elementen om het geheel meer kracht te geven.

Met uitsluitend lichte tinten kan een ruimte pit missen, terwijl donkere kleuren erg op je af kunnen komen. Hier kun je dus beter voorzichtig mee omgaan.

WOONKAMER NA HET ADVIES

De witte kast is aan de achterkant open, waardoor de kleur van de schouw zichtbaar blijft. Het was niet mooi om een lamp bij de stoelen te plaatsen, omdat deze dan midden in de ruimte zou staan. Als praktische en mooie oplossing hebben we in het plafond langs de schouw en langs de kasten een aantal spotjes laten plaatsen. De spotjes kunnen gedimt worden, waardoor de schouw sfeervol wordt aangelicht.

WOONKAMER NA HET ADVIES

Toen ik deze kast in het oude huis bij Ramon & Janneke zag staan, heb ik gelijk bekeken of deze uit losse delen bestond. Ik kreeg een briljant idee: ik plaatste 3 kastdelen om de schouw heen en heb hiermee een verbinding gemaakt tussen de 2 gedeeltes van de kamer.

Aan beide kanten is de kast nu zichtbaar. Het is altijd leuk als je niet alles in één keer kunt overzien, dat maakt een ruimte spannend. Iedereen die voor het eerst bij Ramon & Janneke komt is verrast als ze de kast om de haard gebouwd zien.

Een woonkamer waar we ons helemaal thuis voelen

‘Bij de inrichting van onze nieuwe woonkamer hebben we Petra gevraagd om mee te denken. Zelf vonden we het lastig om te bepalen welke wanden we een kleur zouden geven en hoe we het beste de meubels konden plaatsen. Petra heeft ons hierbij fantastisch geholpen. Hierdoor hebben we nu een woonkamer waar we ons helemaal thuis voelen. Mét kleur en een goed verlichtingsplan!

Daarnaast gaf Petra ons nog tips waar we terecht konden voor bijvoorbeeld een hip keukenbankje of raambekleding. Kortom, haar adviezen zijn echt een meerwaarde bij de inrichting van je huis!’

Ramon & Janneke, De Steeg

©2019 Mix in Stijl. All right reserved. Website created and supported by Whale agency / F5 Online.

CONTACT MIX IN STIJL

Naar aanleiding van je vraag neem ik telefonisch of per e-mail contact met je op, vul daarom je gegevens zo volledig mogelijk in zodat ik je goed kan helpen.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

Je gegevens zijn alleen bedoeld voor eigen gebruik en worden niet gedeeld met anderen. Als je je gegevens achterlaat ontvang je wekelijks waardevolle artikelen voor een fantastisch interieur
Je gegevens zijn alleen bedoeld voor eigen gebruik en worden niet gedeeld met anderen. Als je je gegevens achterlaat ontvang je wekelijks waardevolle artikelen voor een fantastisch interieur.
GRATIS VIDEO VOOR JOU!
Met de ‘Kledingkast Methode’ leer je je eigen stijl (her)kennen en ga je precies begrijpen welke kleding & interieurstijl bij jóu past.