WOONKAMER NA HET ADVIES

Bert & Marijke wonen al een tijdje in dit huis. Marijke voelde zich hier echter niet thuis. Ze miste het evenwicht en een gezellige sfeer. 
Tijdens onze kennismaking vertelde Marijke dat ze weg is van landkaarten en graag creatief in huis bezig wilde zijn. Ze gaf aan dat ze haar eigen draai aan het interieur wil geven.

WOONKAMER NA HET ADVIES

De belangrijkste wens was om met veel mensen aan de eettafel te kunnen zitten. Wekelijks krijgen ze de kinderen en kleinkinderen te eten. Voorheen moesten er elke keer stoelen bijgeschoven worden.

Ik heb 2 (turn)banken bij de tafel geplaatst, waardoor het geheel rustiger oogt dan wanneer er veel stoelen staan. De stoelen die ze hadden, hebben we weer een plek aan de eettafel gegeven. Het is een gezellig geheel geworden.

Het plafond is behoorlijk laag. Door het plafond en de balken fris wit af te werken, geeft dat meer lucht en komt het plafond minder op je af. 
Bert was erg gehecht aan de forse lamp boven de eettafel en wilde deze graag houden. De lamp hebben we een stuk hoger gehangen, zodat deze niet meer in de zichtlijn valt. Hierdoor is de grote lamp minder aanwezig en komt ‘ie veel beter tot z’n recht.

WOONKAMER NA HET ADVIES

Voor de kindertekeningen hebben we een bijzondere oplossing gevonden. We hebben een stuk dik doorzichtig folie op maat gesneden en op tafel gelegd. Hieronder worden de nieuwste tekeningen gelegd. Op deze manier kunnen er eenvoudig kunstwerken toegevoegd en weggehaald worden. Iedereen kan ervan genieten, zonder dat de kleurrijke tekeningen te nadrukkelijk aanwezig zijn.

WOONKAMER NA HET ADVIES

Een andere wens van Bert & Marijke was een prettige zithoek waar ze beiden
languit kunnen liggen. Daarbij wilden ze graag dat er een stoel zou komen. De kunst was om aan deze wensen te voldoen en het geheel toch ruimtelijk te houden.

Voor de zithoek heb ik twee losse bankelementen gekozen in een trendy blauwgrijze kleur. Beide delen van de bank hebben aan één kant een leuning, waardoor je er prettig op kan zitten en comfortabel op kan liggen. Voor een speels effect heb ik de bankelementen iets uit elkaar geplaatst.

Op deze manier kun je er met meerdere mensen op zitten, zonder lastige grote hoek. Voor de afwisseling kun je de delen tegen elkaar aanschuiven. 
Naast de haard hebben we de losse stoel geplaatst. Het is een prima plek om je op te warmen bij de kachel en een extra zitplek voor als er bezoek is.

WOONKAMER NA HET ADVIES

Omdat Marijke zo gek is op landkaarten, wilde ik daar iets verrassends mee doen. De buffetkast mocht gepimpt worden. Op mijn advies heeft Marijke de kast in een mooie pasteltint geschilderd. De glazen panelen zijn vervangen voor mdf panelen. Deze zijn beplakt met landkaarten. Het is een originele eyecatcher geworden die al heel wat complimentjes opgeleverd heeft.

WOONKAMER NA HET ADVIES

Een vloerkleed verbindt meubels met elkaar en geeft de ruimte een warme sfeer. Ik heb een Kelim* in een lichte kleur geadviseerd die niet teveel afsteekt bij de vloer. Hierdoor wordt een aparte zithoek gecreëerd.
* Kelim zijn met de hand gemaakte en vlak geweven wollen tapijten.

WOONKAMER NA HET ADVIES

Aan de muur in de hoek bij de eettafel hebben we 2 metalen rekken opgehangen. Hier kan Marijke zich lekker creatief uitleven: ze kan er kaarten aan hangen, decoraties en net als op de foto een moderne Kerstboom van lampjes.

WOONKAMER NA HET ADVIES

Boven de haard hangt een hertenkop in een trendy uitvoering. Voor de afwisseling kun je de kop met Kerstballen of een kralenketting decoreren.

WOONKAMER NA HET ADVIES

We hebben ervoor gekozen om een paar plaatsen te creëren waar de decoratie bij elkaar neergezet wordt. Zo blijft het rustig in de ruimte en valt dedecoratie echt op.

WOONKAMER NA HET ADVIES

De koof is zo’n decoratieplek. Hij is gemaakt van underlayment. Dit is goedkoop maar erg leuk materiaal om creatieve meubels van te maken. Bert & Marijke wilden graag een plaats voor hun boeken. Deze stoere open kast is een goede plek hiervoor. Doordat de koof een hangend element is, blijft er vloerruimte zichtbaar. Het zitgedeelte blijft luchtig en ruimtelijk ogen.

Een vakvrouw voor stijl en interieur

“Petra de Wit hebben we leren kennen als een vakvrouw voor stijl en interieur en is betrokken bij haar klanten. No nonsense maar wel heel erg van deze tijd! Dat gaf vertrouwen en inspiratie om ook zelf aan de slag te gaan met het door Petra gemaakte plan. Passend bij ons en onze woonkamer in een oude woonboerderij uit 1860 waar we zelf geen raad mee wisten maakte zij het plan.

Het is een fijne leefruimte geworden voor ons tweeën maar ook familie en vrienden voelen zich welkom! Ik zal haar bedrijf en haar als persoon aanraden aan iedereen die een woonvraag en/of probleem heeft.’

Bert & Marijke, Ingen

 

CONTACT MIX IN STIJL

Naar aanleiding van je vraag neem ik telefonisch of per e-mail contact met je op, vul daarom je gegevens zo volledig mogelijk in zodat ik je goed kan helpen.

Wordt verstuurd

©2019 Mix in Stijl. All right reserved. Website created and supported by Whale agency / F5 Online.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

Je gegevens zijn alleen bedoeld voor eigen gebruik en worden niet gedeeld met anderen. Als je je gegevens achterlaat ontvang je wekelijks waardevolle artikelen voor een fantastisch interieur