WOONKAMER VOOR HET ADVIES

Raoul & Jessica waren met vrienden op vakantie die erg enthousiast waren over het interieuradvies dat ik hen had gegeven. Dus besloten zij contact met mij op te nemen.

Hun woonvraag was duidelijk: zij wilden meer opbergruimte in de woonkamer, meer rust in de ruimte en toch moest het warm en gezellig ogen. Er moesten nieuwe meubels worden aangeschaft, maar wat? Tevens zou er een nieuwe vloer komen. Al met al grote uitgaves waar ze graag goede keuzes in wilden maken. Daarnaast moest de slaapkamer worden aangepakt, ook daar wilden ze een prettige plek van maken.

WOONKAMER NA HET ADVIES

Mijn eerste indruk: moeilijke ruimte, weinig mogelijkheden voor opbergruimte en geen goede plaats voor de tv. Er liggen erg veel losse spullen in het zicht. Er zijn genoeg mogelijkheden, maar je moet er wel je creativiteit voor gebruiken.

Ik had er zin in om dit leuke huis aan te pakken. Ik wilde extra opbergplekken op handige plaatsen creëren, mooie kleuren toevoegen en een gezellige plek van het eetgedeelte maken.

WOONKAMER NA HET ADVIES

Dit was een oude houten kast, de enige kast die er stond. Doordat er al behoorlijk veel donkere houten elementen aanwezig waren, voelde de ruimte een beetje somber. Ik miste de energie.

Dus adviseerde ik om de kast in 2 kleuren over te schilderen. De buitenkant lichtgroen, de binnenkant chocoladebruin. Ik koos voor een legergroene kleur op de muur zodat de kast nog mooier tot zijn recht zou komen.

In combinatie met de warme kleur van de bank en de blauwtinten, ontstond een prachtige combinatie waar Raoul & Jessica heel blij mee waren.

WOONKAMER NA HET ADVIES

Deze heerlijke grote fauteuil hadden Raoul & Jessica al en wat mij betreft kon die blijven. Ze hebben hem wel opnieuw laten bekleden. In deze grote stoel kunnen makkelijk 2 kinderen bij elkaar zitten.

Om de ruimte luchtig te houden, koos ik voor een salontafel op pootjes met een fijne uitstraling.

WOONKAMER NA HET ADVIES

Achter de grote stoel hebben we bij het raam een zitplekje gecreëerd. Jessica zit er graag, lekker in de zon met een boek en zicht op de tuin.

Onder het zitplekje is extra opbergruimte gemaakt. Er zijn uitschuifbare bakken gemaakt om speelgoed in op te bergen. Het is handig dat de kinderen er goed bij kunnen.

WOONKAMER NA HET ADVIES

Mijn idee was om de tafel een slag te draaien zodat er mooi zicht op het raam ontstond. Raoul & Jessica dachten dat de tafel daar te groot voor was, maar door de deur te vervangen voor een schuifdeur kan het prima. Door deze stand van de tafel is er meer ruimte in de rest van de woonkamer ontstaan.

Daarnaast wilde ik meer opbergruimte creëren. Daarom hebben we een bankje op maat laten maken aan één kant van de tafel, waar grote uitschuifbare lades in verwerkt zijn.

SLAAPKAMER VOOR HET ADVIES

De slaapkamer was eigenlijk hetzelfde verhaal als de woonkamer.Het wensenlijstje van Raoul & Jessica was als volgt: graag advies omtrent de kleur van het nieuwe bed, er mag kleur toegevoegd worden op muren, goede opbergplekken, maar ook iets waar je s’avonds je kleding even op kan leggen, kortom: rust in de ruimte.

Jessica wilde ook een plekje om te mediteren en waar ze haar persoonlijke spullen kon neerzetten.

SLAAPKAMER NA HET ADVIES

Om een veilig en warm gevoel te creëren, adviseerde ik een donkere wand achter het bed. Gedeeltelijk onder het bed is een vloerkleed neergelegd, lekker voor als je uit het bed stapt.

De teakhouten decoratieve ladder wordt gebruikt om kleding overheen te hangen. En voor Jessica hebben we met een paar grove balken een open kastje gemaakt waar zij haar mooie spullen neer kan zetten. Door een groot kussen neer te leggen, hebben we een plekje gecreëerd om te mediteren.

VEEL GEVOEL VOOR DETAIL

“Toen onze woon- en slaapkamer aan een nieuwe inrichting toe was, hebben we de hulp van Petra de Wit ingeroepen. Met veel gevoel voor detail heeft ze een plan uitgewerkt waar in onze ogen enkele verrassende en gewaagde voorstellen in stonden. Ondanks onze twijfel over een “schrootjesbehang” en “blauwe” lampen, hebben we het plan van Petra toch maar volledig uitgevoerd. En met een prachtig resultaat.

De woonkamer is veel ruimer en lichter geworden terwijl de slaapkamer erg veel rust uitstraalt. We zijn dan ook erg tevreden met het advies en de uitwerking van Petra.”

Raoul & Jessica Godijn, Oosterbeek

 

©2019 Mix in Stijl. All right reserved. Website created and supported by Whale agency / F5 Online.

CONTACT MIX IN STIJL

Naar aanleiding van je vraag neem ik telefonisch of per e-mail contact met je op, vul daarom je gegevens zo volledig mogelijk in zodat ik je goed kan helpen.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

Je gegevens zijn alleen bedoeld voor eigen gebruik en worden niet gedeeld met anderen. Als je je gegevens achterlaat ontvang je wekelijks waardevolle artikelen voor een fantastisch interieur