PLATTEGRONDTEKENING

Ton kwam bij mij terecht via zijn zus, daar had ik een tijdje daarvoor advies gegeven. Hij wilde graag een gezellig thuis maken voor zijn puberkinderen en had geen idee hoe hij dat zelf moest doen, dus riep hij mijn hulp in. Ton wilde zich niet teveel met de inrichting bezig houden, daarom heb ik hem zoveel mogelijk uit handen genomen. Ik heb een interieurplan gemaakt en de uitvoering gedaan.

WOONKAMER VOOR HET ADVIES

Ton bezat al verschillende meubels en accessoires die ik zeker weer zou gebruiken. De woonkamer is mooie ruimte met verschillende hoekjes, maar er stonden veel teveel kleine en losse spullen, waardoor de ruimte een ongezellige  en rommelige uitstraling had. Ton heeft een industriële stijl en hij houdt van felle kleuraccenten. 

WOONKAMER VOOR HET ADVIES

De piano moest blijven, maar die wilde ik meer de ruimte geven zodat deze mooier tot zijn recht zou komen. Door een verbouwing was de vloer in 2 verschillende soorten vloerbedekking afgewerkt en dat zou zo blijven. Ik besloot op de overgang van gladde vloer naar vloerbedekking een roomdivider te plaatsen. Zo hebben we verschillende plekjes gecreëerd. Door de ruimte op te splitsen werd het geheel knusser.

HAARD VOOR HET ADVIES

De haard werd nauwelijks gebruikt dus daar wilde ik een lekker leeshoekje maken.

WERK/EETRUIMTE VOOR HET ADVIES

De tafel dient vooral als werkplek maar ook om aan te eten, deze oogde erg fragiel in deze ruimte. Ik adviseerde om er een nieuw blad op te laten maken. Daarnaast adviseerde ik om de tafel een kwartslag te draaien. De 3 eettafelstoelen die Ton al had en de houten bank die in de woonkamer stond, hebben we bij de eettafel geplaatst.

WOONKAMER NA HET ADVIES

Ik heb gekozen voor een hele grote en robuuste hoekbank, dat vonden de kinderen heerlijk en de ruimte mocht meer gevuld worden. Aan de lange wand verving ik de kleinere kast en het tv meubel voor 1 meubel van bijna 4 meter breed. Dat geeft meer rust en veel opbergruimte.

HAARD NA HET ADVIES

De roomdivider tussen de 2 ruimtes zorgden voor een leuk zithoekje.

Een zitelement van Ikea, het haardje, een boek en het is een heerlijk plekje om je af en toe even terug te trekken.

WOONKAMER NA HET ADVIES

Grote robuuste meubels hebben we afgewisseld met fijnere elementen voor een mooie balans.

WERK/EETRUIMTE NA HET ADVIES

Het bankje heeft een verfje gekregen en de meubelmaker heeft een mooi tafelblad gemaakt van oude wagondelen op het bestaande onderstel. kon daarvoor gebruikt worden. Door de muur een mooie geeltint te geven, is er meer warmte ontstaan en is het een prettig plekje geworden om te eten en te werken.

WOONKAMER NA HET ADVIES

Achter de piano is de wand behangen met sloophout behang van Piet Hein Eek, het zwart van de piano wordt daardoor verzacht. De rode kleuraccenten zorgen voor pit in de ruimte.

Sloophoutbehang

“Ik kijk samen met mijn dochter naar het sloophoutbehang, wauw, wat is dat mooi!”

Ton Rensen, Gendt

©2019 Mix in Stijl. All right reserved. Website created and supported by Whale agency / F5 Online.

CONTACT MIX IN STIJL

Naar aanleiding van je vraag neem ik telefonisch of per e-mail contact met je op, vul daarom je gegevens zo volledig mogelijk in zodat ik je goed kan helpen.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

Je gegevens zijn alleen bedoeld voor eigen gebruik en worden niet gedeeld met anderen. Als je je gegevens achterlaat ontvang je wekelijks waardevolle artikelen voor een fantastisch interieur
Je gegevens zijn alleen bedoeld voor eigen gebruik en worden niet gedeeld met anderen. Als je je gegevens achterlaat ontvang je wekelijks waardevolle artikelen voor een fantastisch interieur.
GRATIS VIDEO VOOR JOU!
Met de ‘Kledingkast Methode’ leer je je eigen stijl (her)kennen en ga je precies begrijpen welke kleding & interieurstijl bij jóu past.