Een veelgestelde vraag die ik vaak van drukbezette, ambitieuze vrouwen hoor is: “Hoe kan ik mijn kledingstijl definiëren als ik alles draag, van sneakers en spijkerbroeken tot leren broeken en hakken?” Nou, bij mij is er echt geen touw aan vast te knopen.

Je bent altijd onderweg, van zakelijke bijeenkomsten tot familieactiviteiten en sociale evenementen. En die veelzijdigheid weerspiegelt zich ook in je kledingkast.

Maar ik ga je een geheimpje verklappen:

het maakt helemaal niet uit wat je draagt; jouw stijl vertelt een verhaal dat uniek is voor jou.

x

Of het nu je dagelijkse outfit is, wat je draagt naar je werk, of op een feestje… uiteindelijk komt het allemaal neer op jouw persoonlijke uitstraling.

En weet je wat? Juist die veelzijdigheid is wat jou zo krachtig maakt. Je bent een ondernemende topvrouw die elke uitdaging met vertrouwen tegemoet treedt. Dat zie je niet alleen terug in de projecten die je leidt, maar ook in de manier waarop je jezelf presenteert. Jouw kleding is als een visitekaartje dat spreekt zonder woorden.

Het klinkt misschien voor de hand liggend wat ik je vertel. Toch is het één van de redenen waarom het zo lastig is (zelfs voor veel winkelpersoneel) om jou goed te adviseren. Ze zien misschien wel wat je goed staat bij jouw figuur, maar missen soms wat écht bij jou past. Zodat je voelt: dit ben ik!

Je hebt een drukke agenda en geen tijd om te twijfelen aan je kledingkeuzes. Logisch ook, want meestal wordt daar niet naar gevraagd. En weet je zelf ook niet precies wat je zoekt en waaraan jouw stijl moet voldoen.

Écht…. de kleding die jij draagt en hoe jij combineert, daar zit gewoon een patroon in

Dat is niet steeds anders, zoals je nu misschien denkt. In feite, als je goed kijkt naar de details en combinaties, zul je merken dat er een rode draad door al je kledingkeuzes loopt.

Misschien merk je dat je vaak dezelfde kleuren draagt, of dat je een voorkeur hebt voor bepaalde patronen of stoffen. Zelfs de manier waarop je accessoires gebruikt en je kleding combineert, speelt hierin mee. Dus, ook al lijkt het alsof je veel verschillende kledingstukken hebt, er is wel degelijk een rode draad die al jouw outfits met elkaar verbindt. Je kunt alvast beginnen door aandachtig te kijken naar je favoriete kledingstukken en te noteren welke elementen regelmatig terugkeren.

Het ‘patroon’ in jouw kledingstijl is zichtbaar in verschillende aspecten, zoals de vormen, de val van een stof, type patronen, structuren, details of specifieke kleuren die je vaak draagt en steeds terugkomen. Maar dit is nog maar het topje van de ijsberg. Zelfs een stiksel of rits kan jouw outfit maken of breken. Dat subtiele verschil kan bepalen of je je zelfverzekerd en comfortabel voelt in wat je draagt.

Om werkelijk te begrijpen wat jouw unieke stijl omschrijft, is het nodig om dieper te graven

Dit vraagt om een kritische blik op je kledingkeuzes en het herkennen van wat je graag draagt en welke dingen je steeds weer leuk vindt.

Wat trekt je aan in bepaalde stukken? Welke details geven je een gevoel van voldoening wanneer je ze draagt? Door dit proces te doorlopen en jezelf beter te leren kennen, begrijp je beter welke kledingstijl bij jou past en waar je blij van wordt. Het draait niet alleen om hoe kleding eruitziet aan de buitenkant, maar vooral om hoe krachtig jij je in je kleding voelt.

Dus, neem de tijd om je garderobe te onderzoeken.

Experimenteer met nieuwe combinaties.

En wees niet bang om buiten de gebaande paden te treden.

Het begint allemaal met een beetje zelfreflectie en durf.

P.S. Vergeet niet: het geheim van een onweerstaanbare stijl ligt niet in de trends die je volgt, maar in het ontdekken van de rode draad die jouw unieke smaak en persoonlijkheid weerspiegelt. Durf diep te graven en je ware stijl zal schitteren als nooit tevoren!

Wat is de rode draad in jouw kledingstijl?