Rok tuttig? Zo maak je ‘haar’ stoer én vrouwelijk!

Mijn moeder trok me een broek aan. Ze duwde me naar buiten: hup, naar school. Broeken. Ik had er als kind een hekel aan. Maar, Ik schaamde me pas helemaal kapot toen ze een knielap op mijn broek had gemaakt. Van een groot rood hart.

Ik was dol op rokken en jurkjes. Vooral jurken zijn lekker makkelijk. Je hoeft er veel minder over na te denken hoe je het combineert als met een rok. Het grootste deel van de combinatie is …precies: de jurk. Schoenen erbij. Eventueel een jasje of vest. En klaar. 

Dat is voor mij dus ook precies de reden dat ik liever een rok draag dan een jurk. Met een rok kun je namelijk steeds andere combinaties maken. Zelfs al draag je de rok 3x per week: je ziet er steeds anders uit.

De grote kunst is om jouw rok leuk te combineren, zonder dat het tuttig staat

Een lange rok, net boven of onder de knie? De ene lengte zal je eerder tuttig maken dan de andere. Mij werd geadviseerd om mijn rokken boven de knie of net onder de knie te dragen. Maar ik heb ontdekt dat ik ook prima rokken kan dragen in andere lengtes. De lengte van de rok die je draagt is dus niet ‘alleen’ bepalend. Het hangt samen met de schoenen die je er onder draagt. Het model van de rok. En wat je erboven draagt.

Stoere rok in gecombineerd met romantische bloes

Combineren kun je leren, met deze simpele manier sla je de plank nooit mis

Ik noem het de omdraaitechniek. Als je de techniek toepast, kun je elke combinatie met een rok stoer én tegelijk vrouwelijk maken. Het is heel simpel.

De techniek is als volgt:

Combineer tegengestelde materialen. Ze versterken elkaar. Bijvoorbeeld, een romantische stof in combinatie met een stoere stof. Dus als je rok van stoer en stevig materiaal is, draag je er een lieflijk bloesje op. Is je rok  romantisch, draag er dan een leren jasje op, een stoer t-shirt, een oversized trui ….etc.

“We laten ons vaak eerst leiden door kleur, als je zwart-wit foto’s maakt van je outfit, zie je de materialen beter, probeer het zelf maar uit”

Romantische rok in combinatie met stoer jasje en boots

Maar… het werkt ‘gelukkig’ niet voor iedere vrouw

Gelukkig! Want hoe saai zou het zijn als iedereen zich exact hetzelfde kleed als jij. Daar wordt het straatbeeld ook niet echt leuker van, toch? Je voelt je pas goed in je kleding als jij je kleding combineert op de manier die bij jou past.

Als jij wil ontdekken hoe jij jouw kleding leuk combineert, dan is de online 5-daagse Versta je Stijl een goed begin om meer inzicht te krijgen in je eigen stijl. Zelfs als je geen idee hebt wat je stijl is.

Lees ook de #top5-meestgemaakte-stijlfouten, die iedereen over het hoofd ziet

Stijlcoach Arnhem - Petra de Wit