INSPIRATIE  VOOR DE SLAAPKAMER

En, heb je lekker geslapen? Hoor ik ergens heel ver weg. Het proces van wakker worden komt net op gang, niet echt een moment om een fijn gesprek te beginnen. Eerst koffie en dan ben ik er weer! Mijn hoofd kan weer aan!

Heb ik eigenlijk wel lekker geslapen, voor mijn  gevoel is het altijd te kort. Ik moet  wat eerder naar bed gaan, besluit ik nu. Waarschijnlijk denk ik daar vanavond weer anders over. Wat zou ik ook alweer doen vandaag, oh ja ik weet het alweer: een column schrijven over slapen, ik bedoel “de slaapkamer”. Ideeën komen op gang, mijn hoofd loopt weer vol, er is zoveel over te vertellen.

Wist je eigenlijk dat de inrichting van de slaapkamer, de kleuren , de temperatuur allemaal te samen bepalen of je goed uitrust? Goed om daar eens bij stil te staan en er alles uit te halen om je nachtrust te bevorderen. Ja, daar ga ik het met jullie over hebben!

Kijk eens goed rond in je slaapkamer, is alles netjes opgeborgen of liggen er veel losse spullen? Heb je bewust  kleuren gekozen  voor je slaapkamer, of gewoon een kleur die je mooi vindt? En heb je het gevoel dat je fris opstaat  ‘s morgens?

Laten we beginnen bij de inrichting: genoeg opbergruimte brengt  rust in je hoofd, wel belangrijk als je er overdag weer flink tegenaan moet. Kies i.p.v. 1 kast voor ieder een eigen kast, en zet de kasten naast elkaar met een ruimte van ± 10 cm ertussen. Als je een lange wand hebt kun je ook voor drie 1-persoonskasten kiezen, denk out of the box, het is leuk om iets anders te doen dan standaard.  Neem afscheid van spullen en kleding die niet meer van waarde zijn , het voegt niks meer toe. Voor een veilig gevoel kun je het bed het beste plaatsen met het hoofdeinde tegen een  muur aan. Je kunt dit gevoel kracht bijzetten door de achterwand een volle kleur te geven. Een bruintint is daarvoor zeer geschikt.  In de slaapkamer kun je wel koele kleuren gebruiken maar combineer dit  met warme kleuren of materialen. In een koele kamer kun je niet zo goed ontspannen.

Weinig ruimte in de slaapkamer?  Plaats een bedtafel  aan het voeteneind van het bed  of maak er zelf één. Wielen eronder en je hebt een handige tafel  voor tijdschriften, een wekker en misschien wel een lekker ontbijt. Plaats op 2 muren tegenover elkaar een grote spiegel en je ruimte lijkt veel groter. Kies lichte kleuren voor ruimtelijkheid. Groen is de meest rustgevende kleur dus zeer geschikt voor een slaapkamer verder kunnen alle zachte kleuren gekozen worden.

Volg de tips op en ik wens je een goede nachtrust!

2 Reacties
 1. Dorien Jacobs 7 jaar geleden

  het bed op wielen is prachtig maar is dit te realiseren als tweepersoonsbed
  vraag ik me af of kun je me misschien aan een verkoop adres helpen
  Bij voorbaad dank.
  Met vriendelijke groet : Dorien Jacobs uit Goes

  • mixinstijl 7 jaar geleden

   Hoi Dorien,

   Dankje voor je reaktie!
   In het artikel schrijf ik over een bedtafel op wielen, die je aan het achtereind van je bed kunt plaatsen.
   Dus niet over een bed op wielen.
   Maar wie weet is dat ook goed mogelijk, dus ik zal in ieder geval je vraag proberen te beantwoorden.

   Het ligt eraan hoe de onderkant van het bed er uit ziet.
   Als je er wielen onder kunt plaatsen dan moet je vooral op het gewicht letten wat de wielen kunnen dragen.
   gebruik in ieder geval wielen met een rem erop.
   Ijzeren wielen zijn te koop in de bouwmarkt of ijzerwarenhandel, maar je kunt ook op internet zoeken.
   Daar is genoeg in te vinden.
   Als het lukt hoor ik het graag van je!

   Groet Petra

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2019 Mix in Stijl. All right reserved. Website created and supported by Whale agency / F5 Online.

CONTACT MIX IN STIJL

Naar aanleiding van je vraag neem ik telefonisch of per e-mail contact met je op, vul daarom je gegevens zo volledig mogelijk in zodat ik je goed kan helpen.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

Je gegevens zijn alleen bedoeld voor eigen gebruik en worden niet gedeeld met anderen. Als je je gegevens achterlaat ontvang je wekelijks waardevolle artikelen voor een fantastisch interieur
Je gegevens zijn alleen bedoeld voor eigen gebruik en worden niet gedeeld met anderen. Als je je gegevens achterlaat ontvang je wekelijks waardevolle artikelen voor een fantastisch interieur.
GRATIS VIDEO VOOR JOU!
Met de ‘Kledingkast Methode’ leer je je eigen stijl (her)kennen en ga je precies begrijpen welke kleding & interieurstijl bij jóu past.