Een thuiswerkplek begint vaak aan de keukentafel. Logisch, want dat is vaak de makkelijkste manier om snel een werkplekje te maken. Toch is het beter om een ‘volwassen’ thuiswerkplek in te richten. Dat zorgt voor meer inspiratie, meer orde en meer productiviteit. Bovendien is zo’n thuiswerkplek veel gezonder: je kunt zorgen voor een ergonomische inrichting en het wordt veel makkelijker om een goede balans tussen werk en privé te onderhouden. Maar hoe maak je zo’n werkplek? Wij hebben wat tips voor je op een rijtje gezet.

Begin bij de basis

Een werkplek kan er voor iedereen anders uitzien. Bedenk voor jezelf wat jij nodig hebt om je werk zo goed mogelijk te kunnen doen. Denk aan een bureau, opbergruimte, een fijne stoel, wat inspiratie, verlichting, een whiteboard, enzovoorts. Maak een lijstje en zorg ervoor dat je niets vergeet. Als je een helder beeld hebt van hoe jouw werkruimte eruit moet zien, wordt het makkelijker om deze goed in te richten.

Standaard of maatwerk?

De makkelijkste manier om je werkplek in te richten is door even naar de woonwinkel te rijden en daar een bureau, een aantal kasten en een stoel te kopen. Dat is echter vaak een stuk duurder dan je denkt en het biedt niet altijd de mogelijkheid om echt optimaal gebruik te maken van de ruimte die je hebt. En die ruimte, die kan in huis soms nog wel eens beperkt zijn. Het alternatief is maatwerk. Een maatwerk thuiswerkplek klinkt misschien heel duur, maar over het algemeen valt dat wel mee. Het voordeel hiervan is dat de werkplek helemaal kan worden afgestemd op de ruimte én je een professional hebt die met je mee kijkt. Bij De Graaf BV kun je terecht voor je complete werkplek: van bureau tot kastruimte. Dat brengt uiteraard ook weer een kostenvoordeel met zich mee!

Less is more

Voor een thuiswerkplek geldt: less is more. Je kunt beter later nog wat extra dingen toevoegen, dan dat je steeds bezig bent met dingen weghalen. Begin daarom altijd bij een goede basis en neem de tijd om dingen toe te voegen. Je kunt makkelijker voor echte orde zorgen door zoveel mogelijk dicht en leeg te laten. Kies dus voor een bureau met laden, waarin je al je bureauaccessoires op kunt bergen. Plaats daarnaast kasten die gesloten kunnen worden, zodat je kantoor er op elk moment van de dag netjes uitziet. Dat geeft een professionele indruk, maar werkt ook veel prettiger. Anders kun je snel afgeleid worden en komt er van werken maar weinig terecht.

Ergonomie

Tot slot: houd rekening met ergonomie. Zeker als je regelmatig vanuit huis werkt, is het belangrijk om te zorgen voor een gezonde werkomgeving. Dat betekent dat alles ingesteld is op jouw lichaam. Dit geldt voor je bureau, je bureaustoel, je voetensteun, je monitor, je toetsenbord, enzovoorts. Ook hierbij geldt dat maatwerk extra gunstig is; je kunt dan bijvoorbeeld direct je bureau op de juiste hoogte laten maken, zodat je geen duur ergonomisch verstelbaar bureau aan hoeft te schaffen. Voor je monitor kun je eventueel een extra verhoging laten plaatsen, wat je de kosten voor een verstelbare monitorstand bespaart. Bijkomend voordeel: op een ergonomische werkplek kun je veel beter en langer werken, waardoor je de initiële investering zo weer terugverdiend hebt!

©2019 Mix in Stijl. All right reserved. Website created and supported by Whale agency / F5 Online.

CONTACT MIX IN STIJL

Naar aanleiding van je vraag neem ik telefonisch of per e-mail contact met je op, vul daarom je gegevens zo volledig mogelijk in zodat ik je goed kan helpen.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

Je gegevens zijn alleen bedoeld voor eigen gebruik en worden niet gedeeld met anderen. Als je je gegevens achterlaat ontvang je wekelijks waardevolle artikelen voor een fantastisch interieur