Vorige week kreeg ik een vraag over vloerkleden. Ik heb toen beloofd om daar een blog aan te wijden. Een vloerkleed aanschaffen of aanbevelen, daar komt namelijk wat meer bij kijken.

Er zijn een aantal faktoren die zeer bepalend zijn bij de aankoop van een vloerkleed. Denk daarbij aan de woonstijl, het formaat en natuurlijk de kleur. Ik begin maar eens bij de woonstijl, in de volgende blogs zal ik dieper op het formaat en de kleurkeuze ingaan.
Iedere woonstijl vraagt om een ander soort kleed. De landelijke woonstijl is erg in trek, er worden steeds meer kleden gemaakt die erg mooi passen bij deze stijl. Bij de landelijke stijl draait het vooral om natuurlijke materialen, dat betekent dat een synthetisch vloerkleed hier absoluut niet aan te bevelen is. Een kleed van wol, sisal, kokos of jute zou hier goed bij passen. Mensen met deze woonstijl willen vaak vooral natuurlijke materialen. Jute kleden hebben een mooie, grove uitstraling en dit past goed op een houten vloer. Tevens zijn er veel kleden van wol te koop, de hoogpolige versies met verschillende draaddiktes maar daarnaast is er ook een scala aan wollen kleden met een geheel eigentijds karakter. Kelims zouden ook een goede optie kunnen zijn, deze zijn ook verkrijgbaar in moderne uitvoeringen.

Bij de moderne & designstijl past een hoogpolig kleed erg goed. De strakke meubels, vaak rechte en harde lijnen en de gladde materialen worden verzacht door het zachte en warme materiaal van het kleed. Het versterkt elkaar. Het materiaal kan zowel glanzend als mat gekozen worden. Zijn er al veel glanzende meubels, kies dan voor een mat kleed en vice versa. In deze woonstijl kan gekozen worden tussen natuurlijk materiaal als wol of een synthetisch materiaal , Hou er wel rekening mee dat synthetisch materiaal anders aanvoelt. Een andere mogelijkheid is een gladgeweven kleed met een print erop, een streep, ronde vormen, blokken of geometrische vormen.

In een trendy interieur zou een koeienhuid het goed kunnen doen, maar dat zou ook weer in het landelijke interieur kunnen passen. Het type vloer wat er ligt is uiteindelijk bepalend voor het soort kleed. Een gladde vloer vraagt om warmte en structuur, een houten vloer is mooi in combinatie met natuurlijk materiaal. Handig om altijd een staal te vragen en dit thuis rustig in je eigen omgeving te bekijken.

Wil je graag advies omtrent maat, struktuur, kleur en stijl  van een vloerkleed? Neem contact op met Mix in Stijl: info@mixinstijl.nl . Tevens mogelijkheid om vrijblijvend een vloerkleed op zicht te krijgen zodat je het kunt zien in je eigen ruimte en bij je eigen spullen.

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2019 Mix in Stijl. All right reserved. Website created and supported by Whale agency / F5 Online.

Je gegevens zijn alleen bedoeld voor eigen gebruik en worden niet gedeeld met anderen. Als je je gegevens achterlaat ontvang je wekelijks waardevolle artikelen voor een fantastisch interieur