Heb je daar weleens over nagedacht? Ik heb me dat heel vaak afgevraagd! Waarom draag je het éne kledingsetje makkelijk 5 jaar met veel plezier en hangt het andere kledingsetje te verstoffen in je kast? En weet je, dat werkt niet alleen op die manier met je kleding. Je kleding-en interieurstijl hebben namelijk heel veel met elkaar gemeen.

Afgelopen zaterdag hadden we weer onze jaarlijkse buurtbbq. Dat doen we al 11 jaar en het is altijd supergezellig. We hebben een hele leuke straat, maar het is niet zo dat iedereen bij elkaar thuis komt.

Ik raakte met één van mijn buufs in een leuk gesprek, toen ik me bedacht dat ze ons huis al heel lang niet van binnen had gezien. Ik vroeg haar of ze het leuk vond om even binnen te kijken. Toen ze de kamer binnenkwam liep ze gelijk naar onze grote boomstam salontafel en wat me vooral opviel was het eerste wat ze zei: “ZOU DEZE TAFEL OOK BIJ MIJ PASSEN?”

Hoe vaak stellen we onszelf de vraag of onze kleding-en interieurstijl bij ons past? 

Bij elke aankoop vragen we het onszelf af, we wikken en we wegen, of niet soms?! Welke kleding- en interieurstijl past er bij mij? Mijn buuf stond er al een tijdje over na te denken en probeerde zich voor te stellen hoe de tafel in haar huis zou staan en of ze er gelukkig van zou worden. Niet voor even, maar op lange termijn.

Terwijl mijn aandacht ondertussen vooral was uitgegaan naar de kleding die ze aan had. Ik was al aan het analyseren of deze tafel inderdaad echt bij haar zou passen. Ik besloot haar uit haar lijden te verlossen en haar te helpen. 

Dit gebeurt vaak: je kiest iets dat eigenlijk niet jouw stijl is.

Buuf, ik denk niet dat jij echt blij van deze tafel gaat worden. Zeg maar als het niet klopt wat ik je vertel.

Als ik kijk naar jouw kleding-en interieurstijl dan denk ik dat deze tafel in deze uitvoering niet bij jou past. Mits het kledingsetje wat je nu draagt een favoriet setje van jou is. Ik zal je uitleggen waarom. Je draagt een vest met een klein structuurtje. Ik zie veel rustige, gladde stoffen die je met elkaar combineert. De lijnen van je kledingstukken zijn recht, terwijl de meeste stoffen wel soepel vallen. Klopt dat? 

Mijn buuf kon het volmondig beamen. Het was even een korte en snelle analyse die ik deed, waarbij ik de stappen volgde van mijn nieuwe ‘Kledingkast Methode’, die ik in de masterclass aan de deelnemers leer. En zo snel zag ik geen enkele grillige vorm terugkomen, zoals de vorm van mijn tafel.

Pas als we haar kledingstijl nader zouden onderzoeken zou ik met zekerheid durven zeggen of de tafel wél of níet bij haar past. En als ik zeg de tafel dan bedoel ik elk onderdeel van de tafel: de vorm, de structuur, het materiaal, de pootjes etc. 

De kleding die je draagt geeft je informatie die je goed kunt gebruiken.

Niet alleen de stoffen die ze draagt, maar ook hoe zij kleding met elkaar combineert, welke sieraden ze erbij kiest en zelfs de schoenen die ze bij dit setje draagt geven allemaal waardevolle informatie over haar en haar voorkeuren.

Buuf was helemaal verrast en haalde enthousiast haar man erbij. Die zei verbouwereerd: maar ik heb ook een stijl, jij niet alleen?! We grapten er een beetje over: je kiest meestal één hoofdstijl en dan een stijl erbij, dus…..

Dit was uiteraard een grapje, want ook de stijl van je partner kun je op dezelfde manier onderzoeken.

En verrassend vaak zijn er veel overeenkomsten te vinden in onze eigen stijl en de stijl van onze partner. 

Maar als dat niet zo is, dan kun je een goede combinatie maken van beide stijlen.

LEER IN ÉÉN DAG JOUW UNIEKE KLEDING-EN INTERIEURSTIJL!

Twijfel jij ook vaak over je aankopen en wil je leren jouw echte unieke stijl te ontdekken? Wil je leren hoe je bewustere keuzes kunt maken waardoor je steeds beter weet wat er écht bij jou past, zodat je je droominterieur kunt bereiken?

In de volgende ééndaagse Masterclass leer ik je er alles over, Klik hier voor meer informatie of vraag de gratis video aan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *