Wat zegt jouw favoriete zomerjurk over jou en je interieurstijl?

Huh , wat heeft een zomerjurk nu te maken met mijn interieurstijl? Alles! Het klinkt misschien wat vreemd maar jouw kleding zegt heel veel over jou en jouw voorkeuren. En dan niet alleen de voorkeuren die je hebt qua kleding, maar op allerlei gebieden van je leven. De kleding die je draagt is een weerspiegeling van jou.

We willen allemaal graag een interieur dat bij ons past en helemaal op ons is afgestemd zodat we er ons in thuisvoelen.

Helaas lukt het lang niet altijd om dat gevoel waar we zo naar op zoek zijn te ervaren in ons eigen interieur. En dat begint al met het kiezen van je interieurstijl. Het lijkt allemaal zo makkelijk, want we weten zo goed wat we mooi vinden en wat we niet mooi vinden. Maar ontdekken wat er écht bij je past gaat veel verder dan alleen maar weten wat je mooi vindt.

Een goed begin om te ondekken wat er écht bij je past is te kijken naar je kleding en de keuzes die je daarin maakt.

Pak je favoriete zomerjurk er nu maar eens bij. Hoe ziet jouw favoriete jurk eruit? Hou je van een zwierige jurk of kies jij voor een nauw aansluitende jurk? Gaat jouw voorkeur uit naar fleurige bloemen, ruiten of strepen? Is jouw jurk stoer, chic of een combinatie daarvan?

Elke kledingstuk dat je draagt heeft bepaalde kenmerken die jou typeren

De kleuren van de jurk, het materiaal dat je graag draagt, het soort model steeds opnieuw voor kiest, het zijn allemaal kenmerken die je kunt gebruiken om je interieurstijl te ontdekken.En zelfs hoe je de jurk combineert met andere kledingstukken en de sieraden die je erbij draagt zijn een perfecte informatiebron. Vind je dat niet interessant? Tegen mij wordt dan vaak gezegd: dat is een echte ‘Petra jurk’! Hoor je dat ook weleens? Anderen zien gelijk dat dat typisch een kledingstuk is voor jou.

Misschien heb je nog nooit zo bewust naar je eigen kleding gekeken, toch is het de moeite zeker waard om het nu wel te doen.

Je krijgt daardoor niet alleen heel veel informatie om je interieur prachtig in te richten, maar het helpt je ook om de juiste kledingkeuzes te maken en dus miskopen in de toekomst te kunnen voorkomen. Maar nu even terug naar je favoriete jurk. Wat zegt deze jurk over je interieurstijl en hoe kun je deze informatie gaan gebruiken? Laten we als voorbeeld een bloemetjesjurk nemen. Bloempatronen geven een gevoel van zachtheid en aaibaarheid, en ook de kleuren zijn vaak zacht en fris. Als jouw voorkeur uitgaat naar bloemen, dan passen zachte stoffen, vormen en materialen goed bij jou.

Wil je weten hoe je dit terug kunt laten komen in je interieur?

  • Groot fotobehang met een bloempatroon
  • kussens met een ronde vorm
  • fauteuil bekleed met gebloemde stof
  • zachte (af)geronde vormen voor meubels
  • verse bloemen 
  • afbeeldingen/ foto’s van bloemen aan de muur
  • meubels met grillige vormen 
  • frisse kleuren

Maar ook de vorm en de grootte van het patroon en hoe het gerepeteerd wordt kun je allemaal analyseren en doorvoeren in je interieur. Een zwierige jurk geeft een heel ander gevoel dan een nauw aansluitende jurk.Is jouw jurk zwierig, stoer, chic, gestreept, heeft de jurk stippen of kies jij voor strakke rechte lijnen etc.? Ga op onderzoek uit en analyseer jouw favoriete jurk. Hoe kun jij dit in je interieur terug laten komen?

Ik ben heel benieuwd naar jouw bevindingen. Laat je het me weten? Leuk als je hieronder een reactie achter laat.

Wil jij leren hoe je jouw favoriete kledingsetjes kunt gebruiken om de interieurstijl te ontdekken die echt bij jóu past?

Mixinstijl’s nieuwe unieke ‘Kledingkast Methode’ helpt je op een snelle maar zeer doeltreffende manier om van je huis een écht persoonlijk ’Thuis’ te maken!

Leer me meer over de Kledingkast Methode.

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2019 Mix in Stijl. All right reserved. Website created and supported by Whale agency / F5 Online.

CONTACT MIX IN STIJL

Naar aanleiding van je vraag neem ik telefonisch of per e-mail contact met je op, vul daarom je gegevens zo volledig mogelijk in zodat ik je goed kan helpen.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

Je gegevens zijn alleen bedoeld voor eigen gebruik en worden niet gedeeld met anderen. Als je je gegevens achterlaat ontvang je wekelijks waardevolle artikelen voor een fantastisch interieur