Walk in Closet

Een inloopkast voor kleding is natuurlijk de droom van iedere vrouw. Veel huizen hebben nog een hoekje of een kamer over, waar je de perfecte walk in closet van kunt maken. Je hebt tenslotte wel de ruimte nodig om al die online aankopen bij Zalando een plekje te kunnen geven. Hier geef ik je een aantal praktische tips voor het inrichten van jouw eigen inloop kledingkast.

De indeling
De ene vrouw is gek op schoenen, terwijl de ander weer een gigantische jurkjes collectie heeft. Kijk in je eigen kledingverzameling en maak een grove verdeling van de soorten: Hoeveel kledingstukken moeten er op een hanger hangen? Hoeveel schoenen heb je? Hoeveel kleding kan je opvouwen en op een plank leggen? Als je dat goed in beeld hebt, kun je de kast indelen naar jouw kledingvoorraad.

Zonder kast toch een walk in closet
Helaas leven we niet allemaal in een paleis, maar toch zijn er manieren om een inloopkast te maken. Je hebt nodig: een lege hoek, kleding rekken, een gordijn en een gordijnrails. Zet de kledingrekken in de lege hoek en markeer de plek op het plafond. Plaats daar de gordijnrails en kies een mooi gordijn om de ‘inloopkast’ met af te bakenen. En tàtá! Je hebt een inloopkast.

Kleding ordenen
We ontkennen het allemaal, maar de meeste van ons hebben meer kleding dan we eigenlijk dragen. Als je een kledingkast gaat inrichten, dan is er een handig trucje om erachter te komen welke kleding je wel en niet draagt. Voor de hangende kleding is het simpel: ruim je kast in en hang de haken andersom in de kast. Als je iets gedragen hebt, hang je de haak goed terug. Na een paar maanden kun je precies zien welke kleding je wel en niet gedragen hebt.

Voor opgevouwen kleding zijn een paar lege planken het makkelijkst. Elke keer als je iets gedragen hebt (was je het eventueel) vouw je het op en leg je het op de lege plank. Alle kleding die je draagt, wordt dan vanzelf verhuisd naar de nieuwe plank. Alles wat nog op de oude plank ligt, draag je dus niet.

 

 

 

 

©2019 Mix in Stijl. All right reserved. Website created and supported by Whale agency / F5 Online.

CONTACT MIX IN STIJL

Naar aanleiding van je vraag neem ik telefonisch of per e-mail contact met je op, vul daarom je gegevens zo volledig mogelijk in zodat ik je goed kan helpen.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

Je gegevens zijn alleen bedoeld voor eigen gebruik en worden niet gedeeld met anderen. Als je je gegevens achterlaat ontvang je wekelijks waardevolle artikelen voor een fantastisch interieur