Hoeveel soorten raambekleding ik wel niet heb gehad, ik weet het niet eens precies meer. Ik weet alleen dat ik er jaren over heb gedaan om uit te vinden welke raambekleding ik zo mooi vond dat ze langer dan een paar maanden bleven hangen.

Er zijn zoveel soorten raambekleding, hoe weet je nou wat je moet kiezen?

Ik weet nog dat mijn zoon altijd echte gordijnen wilde. Gordijnen die knus aanvoelden en het donker maakte in huis als je ze dicht deed. Ze kwamen er inderdaad die gordijnen. En aangezien ik niet het type standaard ben, liet ik mijn vriendin Karin er mooie stiksels op maken in een andere kleur. Daar was ik blij mee. Alleen bleken de gordijnen toen ze hingen zoveel licht weg te halen, dat ik er enorm chagrijnig van werd. Mijn man wist toen al dat ze het hooguit een paar weken zouden volhouden, en dat zou al een hele prestatie zijn.

De gordijnen verdwenen weer, ze waren best duur geweest, maar ik kon het niet aanzien. Inmiddels hebben we mooie lichtdoorlatende plissés waar ik wel heel blij van wordt. Het is prachtig als ik s’morgens beneden kom en een zee van licht door de plissés heen onze woonkamer binnen zie komen.

Ik heb me vaak afgevraagd waarom de gordijnen me zo stoorde.

Toch denk ik er nog weleens over na waarom ik me zo aan die gordijnen stoorde. Niet alleen het licht wat ze weghaalden was het probleem maar ook het soort stof bleek achteraf niet bij mij te passen.

In mijn kleding is dat ook terug te zien. Behalve leer, want daar ben ik gek op, draag ik nooit hele gladde stoffen. Meestal zit er wel een structuur, een glans of een patroon in verwerkt. Logisch dus dat ik niet erg enthousiast was over de gladde stof van de gordijnen. En het grappige is, ik heb dit door mijn eigen Kledingkast Methode over mezelf ontdekt. Goh, als ik dat toch eerder had geweten…….

Gordijnen kiezen die bij je passen.

Bij Dominique pasten we ook de methode toe, zodat ze leerde kiezen uit al die soorten raamdecoratie die er zijn. Spijkergoed is haar favoriet. Niet perse een spijkerbroek, ze draagt ook graag tuniek-achtige bloesjes van lichte spijkerstoffen die ook best wat mogen kreuken.

We kwamen samen uit op vouwgordijnen van dunne spijkerstof die wel licht zouden doorlaten en ook wel mogen kreuken. Net als haar kleding hoeven de gordijnen niet helemaal effen te zijn. Een vouwgordijn van gevlekte spijkerstof zou perfect bij haar passen.

Hoe zit dat bij jou? Welke raambekleding past bij jou?

Onderzoek het eens.
Welke stoffen draag jij graag? Zijn dit slappe stoffen, vallen ze soepel of kies jij vaak voor meer stevigheid? Zit er een struktuur in de stof, zijn jouw favoriete stoffen glad of ben jij juist dol op patronen?

“Met de ‘Kledingkast Methode’ leer je je eigen stijl (her)kennen en ga je precies begrijpen welke kleding & interieurstijl bij jóu past.

LEER IN ÉÉN DAG JOUW UNIEKE KLEDING-EN INTERIEURSTIJL!

Twijfel jij ook vaak over je aankopen en wil je leren jouw echte unieke stijl te ontdekken? Wil je leren hoe je bewustere keuzes kunt maken waardoor je steeds beter weet wat er écht bij jou past, zodat je je droominterieur kunt bereiken?

In de volgende ééndaagse Masterclass leer ik je er alles over, Klik hier voor meer informatie of vraag de gratis video aan.