Ik heb niks met kleding!

Vorige week was ik op een netwerk bijeenkomst voor ondernemers. En zij zei: ‘ik heb helemaal niks met kleding!’ Zo! Dat kwam er zeer direct uit. En zo te horen was ze ook niet echt geïnteresseerd in mijn verhaal. 

Ze had er niet alleen ‘niks’ mee, ze begreep er ook niks van.

x

Want tja kleding … dat is zinloos om je mee bezig te houden (haar woorden)

Mijn mond viel bijna open. 

Alleen niet toen ik met haar in gesprek was, maar pas achteraf. 

Toen ik het gesprek terughaalde. 

Ik dacht .… hoe kan het dat een ondernemer de invloed van kleding niet begrijpt?

Als ondernemer is kleding je visitekaartje

Je kunt laten zien dat je creatief bent, openstaat voor vernieuwing, van directe communicatie houdt, of dat je gestructureerd bent. En ik kan nog wel even doorgaan.

Stel je eens voor: je bent op zoek naar een expert. Laten we voor het gemak een expert kiezen die je nodig hebt voor je onderneming. Je hebt een nieuwe website nodig, eentje die exact overeenkomt met wie jij bent. Want je wilt je klanten het gevoel geven dat ze jou al kennen. Als jij voor de deur staat, wil je niet dat ze denken: “Ik had een heel ander persoon verwacht. Wil ik wel zaken doen met deze persoon?”

Jij bent creatief (op jouw eigen manier). Je denkt graag out of the box, dat zit in je natuur. Je website, je visitekaartje, je hele huisstijl moet dit ook uitstralen. Als je een afspraak hebt met de expert, en deze draagt een alledaagse outfit, niets speciaals, is dat helemaal niet erg… maar geeft dit jou de indruk dat deze persoon geschikt is om jouw website te maken op een manier die bij jou past: creatief en out of the box?

Iedereen geeft onbewust signalen af met de kleding die ze dragen, of je het nou wilt of niet

En of je er nou iets mee hebt of niet, die signalen geef je hoe dan ook. Ook de expert die voor jou een maatwerkkast ontwerpt, je helpt bij het kiezen van meubels, of degene die je over je kleding adviseert…

Dus… waarom zou je je kleding dan niet gaan gebruiken? Bijvoorbeeld om de juiste mensen of klanten aan te trekken?

Zoals Nicole, de business coach waar ik even later mee in gesprek raakte. Zij boeide mij omdat ze begon te vertellen hoe het veranderen van haar kledingstijl precies de klanten op haar pad bracht die ze wilde. Ze had een tijd gehad dat ze zich nogal neutraal kleedde. Ze straalde niet de echte Nicole uit, die bruist van energie, die zich laat fotograferen met een flamboyante enorme hoed op haar hoofd.

Deze Nicole oogde bedeesd. En… ze kreeg wat ze uitstraalde: klanten die zich bij haar uitstraling op hun gemak voelden. Maar sinds ze echt laat zien wie zij is, krijgt ze klanten die net zo bruisend en ambitieus zijn als zij.

Het gaat niet om de kleding op zich, maar om wat het voor jou kan doen!

Hoe het je kan helpen de juiste indruk te maken, de juiste mensen aan te trekken, en uiteindelijk, hoe het je kan helpen succesvoller te zijn.

Denk je nu: ‘Ik wil graag weten hoe ik mijn kleding voor me kan laten werken?’

Stuur me een berichtje en laten we een online koffiedate plannen om te kijken hoe ik je kan helpen met jouw stijl.

Wie weet welke deuren er voor je open gaan wanneer je de kracht van kleding omarmt!

JE KRIJGT WAT JE UITSTRAALT