Opruimen voelt soms als een berg beklimmen, vooral wanneer je kast uitpuilt met kleren die je amper draagt

Elke keuze die je maakt, brengt je een stap dichter bij rust, zowel in je kast als in je hoofd. De lente is hét seizoen om de bezem door je garderobe te halen.

Maar hoe begin je? Uitstel ligt op de loer, want de keuzes lijken overweldigend.

Hoe scheid je de must-haves van de miskopen?

Soms lijkt een kledingstuk een miskoop, terwijl je het simpelweg nog niet op de juiste manier hebt gecombineerd. Gooi dus niet halsoverkop je halve kast leeg.

Te veel ongedragen kleding komt vaak voort uit impulsieve keuzes, gedreven door een ‘vaag gevoel’. Zonder te weten wat écht bij je past, blijf je hangen in een cyclus van kopen en wegdoen. Het gevaar? Je kast wordt een verzameling van andermans stijlen, niet de jouwe.

De sleutel is te begrijpen waarom bepaalde kledingstukken je aanspreken

Door te verwoorden wat je mooi vindt, wordt kiezen wat bij je past een stuk eenvoudiger. Ik geef je drie lentetips voor een frisse start. Dit seizoen van groei biedt de perfecte kans om je kledingstijl grondig aan te pakken.

Tijd voor een frisse wind door je kast met de ‘Drie Stapels’-methode:

x

  • Kleding die je blij maakt: Focus op stukken waarin je je onweerstaanbaar voelt. Vraag je af: Waarom houd ik van deze items? “Gemakskleding” telt niet. Deze stapel is voor kleding die je laat stralen.
  • Kleding waarover je twijfelt: Identificeer de twijfel. Waarom draag je dit niet graag? Begrijp de kern van je aarzeling om een weloverwogen beslissing te nemen: bewaren of wegdoen.
  • Kleding om weg te geven: Alles wat niet zit zoals je wilt, irriteert of je onzeker maakt, kan weg. Maar wees niet te snel; soms kan een nieuw gecombineerd item je ineens geweldig staan.

Pak dit moment om écht iets in je stijl te veranderen. Weg met het oude, tijd voor een garderobe die weerspiegelt wie jij bent.

Ben je klaar om een fundament te bouwen voor een kledingstijl die écht laat zien wie jij bent? Ik heb 3 top tips voor je. Ze helpen je jouw eigen unieke stijl te vinden. Eentje die past bij wie je bent en wat je belangrijk vindt.

P.s. Meer tips en glasheldere inzichten ontvangen? Meld je dan eventjes aan voor de Groei & Bloei Post, dan deel ik ze graag met je.

Uitzoeken kleding voor nieuw seizoen