Welk behang kies je? Je kledingstijl als kompas!

Je hebt zin om ergens behang te doen. Al die leuke ideëen met behangetjes op Pinterest maken je blij. En hebberig. Maar welk soort behang moet je kiezen? Welk patroon of structuur? En…welke muur ga je behangen? Je hebt geen idee. En logisch!

Er zijn zoveel soorten behang dat het ‘bijna’ als een onmogelijke opgave voelt het juiste behang te kiezen 

Behang valt op. Het is een eyecatcher. Dat maakt het leuk! Persoonlijk! En anders dan bij een ander. Maar het voelt ook spannend. Je kiest niet zomaar even een behangetje uit om het vervolgens willekeurig op een muur te plakken. Er gaat heel wat aan vooraf voordat het bij de meeste mensen ook echt op de muur zit. 

Er bestaan honderden verschillende patronen, door te achterhalen welk type patroon jouw favoriete kleding heeft, kies je ook vanzelf het juiste type behang

Handig om te weten. Want dan vallen er direct heel veel behangsoorten voor jou af. Daar hoef je niks mee. Als jij je in kleding met een bepaald type patroon niet prettig voelt, draag je het niet. Als je geen patronen draagt, zegt dat ook genoeg. Laat je dan ook niet lekker maken door de mooie plaatjes die je ziet met de wildste behangpatronen. Het past niet bij jou.

Kleding zit dicht op je huid, het is de meest betrouwbare bron om te ontdekken welk behangpatroon bij jou past

Stel dat ik behang uitkies dat ik toch niet leuk vindt als het op de muur zit? Stel dat het te opvallend is? Toch niet mijn stijl is ….. etc. Het zijn allemaal ‘ja-maar’s’. Die blijven zolang je (nog) niet weet wat jouw ware stijl is. Specifieke patronen en structuren horen bij jouw stijl. Het doet er niet toe of dat over kleding gaat of een patroon of stuctuur in behang. Als je een patroon kiest wat bij jou past, vind jij het ook na jaren nog steeds mooi. Dat gaat je niet vervelen.

Hou je niet van patronen, maar wil je wel graag iets met behang doen? Onderzoek dan de structuren in je kleding en kies behang met structuur. Het enige wat je hoeft te doen is je favoriete kleding te onderzoeken.

Een vloerkleed of wandkleed, decoratie, stof voor meubels… etc. Het werkt allemaal op dezelfde manier. Je kunt je kleding handig gebruiken om hierin de juiste keuzes te maken.  De kleding die je draagt, dat bén jij. En een persoonlijk huis… ja, dat weerspiegelt ook wie jij bent.

Tenslotte nog 3 tips waar je behang goed kunt toepassen, zonder dat het te opzichtig wordt

  1. Kies een muur waar je niet direct tegenaan kijkt als je voor een opvallend patroon kiest. Een muur achter de bank is perfect voor dit type behang. 
  1. Een baan behang of een smalle muur is al voldoende en geeft precies het goede effect. 
  1. Plaats een meubel voor het behang. Zelfs een grote kast of een grote plant kun je prima voor een druk patroon plaatsen. Het is juist spannend als je niet direct de hele wand ziet. Een smalle rand rondom een grote kast kadert en zorgt voor een persoonlijke touch. 

Lees ook de #top5-meestgemaakte-stijlfouten, die iedereen over het hoofd ziet

Stijlcoach Arnhem - Petra de Wit